aA
Liberalai paramą antrosios kadencijos siekiančiai prezidentei Daliai Grybauskaitei paramą nutarė reikšti ne tik žodžiais, bet ir darbais. Tiksliau, pinigais.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis nutarė asmeniškai prisidėti prie D. Grybauskaitės rinkimų kampanijos finansavimo. Buvęs susisiekimo ministras į prezidentės rinkiminę sąskaitą pervedė 500 Lt. Tačiau D. Grybauskaitė, regis, nebuvo sužavėta šia parama – Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) tinklalapyje skelbiamais duomenimis, vasario 6 d. pervestus 500 Lt E. Masiulis atgavo jau kitą dieną, auka priimta nebuvo.

Liberalų lyderis papildė ilgėjantį sąrašą asmenų, kurių paramos D. Grybauskaitė nepriima. Kol kas labiausiai nuskambėjo dienraščio „Respublika“ leidėjas Vitas Tomkus, kurio 3900 Lt auka nebuvo priimta.

E. Masiulis DELFI teigė pinigus atgavęs dėl paprastos priežasties – esą čia nėra jokių politinių principų, o 500 Lt grįžo dėl finansavimo taisyklių reikalavimų.

„Pasirodo, egzistuoja tokia taisyklė, kad jau aukojimo metu turi būti deklaravęs pajamas ir turtą už 2013-uosius metus. Kaip ir kiti politikai ir kiti pareigūnai, aš turtą ir pajamas įprastai deklaruoju maždaug balandžio mėnesį. O šiuo metu netgi fiziškai negaliu to padaryti, nes nėra atsiųstos pažymos, pavyzdžiui, iš Seimo kanceliarijos už mano 2013 m. atlyginimą. (…) Pervedžiau, ir po to su D. Grybauskaitės štabu išsiaiškinome, kad nėra deklaruotas mano turtas ir pajamos“, - kalbėjo liberalų lyderis.

Pašnekovas teigė svarstantis galimybę D. Grybauskaitę paremti kur kas kuklesne suma – iki 40 Lt. Aukojant tokią sumą, turto ir pajamų deklaravimas nėra privalomas.

Būtent tokios aukos šiuo metu dominuoja D. Grybauskaitės rinkiminėje sąskaitoje. Mažomis aukomis į prezidentės rinkiminį iždą jau sunešta daugiau kaip 3,4 tūkst. Lt. Tiesa, kur kas didesnės sumos D. Grybauskaitė nepriėmė – VRK duomenimis, prezidentės nepriimtų aukų suma jau viršija 5,4 tūkst. Lt. Žinoma, liūto dalis šioje sumoje – V. Tomkaus siūlyti pinigai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.