aA
Kremenčiuke (Ukrainos Poltavos srityje) mirė Autozavodsko rajono teismo teisėjas Aleksandras Lobodenka, į kurį buvo pasikėsinta vasario 11 d.
Ukrainoje nušautas teisėjas
© Reuters/Scanpix

Apie tai praneša lenta.ru, remdamasi „Telegraf“ informacija. Leidinio šaltinio teigimu, naktį į vasario 12 d. nukentėjusysis mirė reanimacijos skyriuje.

Į A. Lobodenką pasikėsino antradienį vakare. Nusikaltėlis du kartus šovė į teisėją. Viena kulka pataikė į stuburą. Nukentėjusįjį sunkios būklės nuvežė į ligoninę, tačiau gydytojams nepavyko jo išgelbėti.

Po teisėjo užpuolimo pradėta baudžiamoji byla pagal BK straipsnį „Pasikėsinimas nužudyti“. Nepranešama, kad aukai mirus būtų pakeistas straipsnis.

Vienas iš paskutinių A. Lobodenkos sprendimų buvo susijęs su vietos Maidano aktyvistais – Vladimiru Pilipenka ir Sergejumi Poliuchovičiumi, įtariamais mėginus užgrobti administracinį pastatą. Sausio pabaigoje jis skyrė jiems namų areštą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.