aA
Premjeras Algirdas Butkevičius, vertindamas Seimo pirmininko pareiškimus prezidentės atžvilgiu, kur šalies vadovė kaltinama kalbanti netiesą ir klaidinanti visuomenę, sako, kad jokie pareiškimai vienu ar kitu atžvilgiu neturėtų būti daromi, ir pabrėžia, kad valdančiojoje koalicijoje darbas vyksta sutelktai.
Premjeras apie V. Gedvilo priekaištus prezidentei: jokie pareiškimai neturėtų būti daromi
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Manau, kad jokie pareiškimai vienu kitu atžvilgiu neturėtų būti, sakykime, daromi ar aiškinamasi. Manau, kad susėdus už stalo viską galima išsiaiškinti ir problemas išspręsti“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė Vyriausybės vadovas.

Premjeras, valdančiosios koalicijos lyderis nevertino, ar turi pagrindo „darbiečių“ nuoskaudos, jog šie koalicijoje nevertinami ir esą dirba tik socialdemokratai.

„Tikriausiai, Darbo partijos lyderiai turėtų į šitą klausimą atsakyti. Mes dirbame gana sutelktai. Jeigu vyksta kokie nesutarimai, tai tikrai mes koalicijos viduje juos išsprendžiame“, – patikino A. Butkevičius.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas stebėjosi prezidentės Dalios Grybauskaitės komentarais dėl lengvatas įteisinančių Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisų, kurios yra neva naudingos su Viktoru Uspaskichu siejamoms įmonėms.

„Susidaro įspūdis, kad pagal kažkokias nerašytas taisykles prezidentė sąmoningai arba nesąmoningai gali kalbėti netiesą ir klaidinti visuomenę, tačiau tuo pačiu ji jaučiasi teisi bei visiems vienodai teisinga – taip, kaip to reikalauja Konstitucija“, – pastebėjo Seimo pirmininkas.

Pabrėždamas, kad Lietuva yra parlamentinė valstybė, V. Gedvilas sakė, jog jis, kaip parlamento vadovas, tuo labiau vienas iš koalicijos partnerių, kuriam metė šešėlį, negali toleruoti parlamento skaldymo bei vienos ar kitos parlamentinės grupės išskyrimo, vienus politikus žeminant, o kitus išaukštinant.

Vėliau Seimo pirmininkas pareiškė, jog neketina pyktis su šalies prezidente, tačiau atsiprašyti jos taip pat nenori. Parlamento vadovo teigimu, jis turi teisę išreikšti savo poziciją vienu ar kitu politiniu klausimu.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.