aA
Vienintelis dalykas, galintis tapti trukdžiu pirmadienį prasidėjusiam Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos (ES) Tarybai, yra nesutarimai vidaus politikoje, pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
D. Grybauskaitė: pirmininkavimą ES gali aptemdyti vidinės politinės rietenos
© DELFI / Kiril Čachovskij

LRT radijui pirmininkavimą ES Tarybai prezidentė pavadino svarbiu, tačiau įveikiamu iššūkiu. Prezidentės manymu, valstybės aparatas pirmininkavimui pasirengęs, o bene didžiausiu trukdžiu įvardijo vidaus politiką.

"Kas gali šiek tiek ir pagadinti - tai turbūt mūsų vidiniai politiniai reikalai. Tai čia turbūt vienintelį iššūkį ir matyčiau", - sakė šalies vadovė, kuri šiuo metu vieši Paryžiuje.

Perklausus, ką turi omeny, prezidentė teigė kalbanti apie tai, kad Lietuva ir Lietuvos politinės partijos turi suprasti atsakomybę, tenkančią Lietuvai pirmininkavimo metu. Lietuvos darbai, pasak prezidentės, "turi būti orientuoti į bendrų europinių klausimų sprendimą, o ne vien tiktai į savo vidines rietenas arba santykių aiškinimąsi".

Pirmadienį Lietuva, pirmoji iš Baltijos šalių, pradėjo pirmininkavimą ES Tarybai. Vadovauti ES taisyklių kūrimui eilės tvarka kas pusmetį tenka kiekvienai iš 28 ES šalių narių. Pirmininkavimą perėmusi iš Airijos, Lietuva 2014 m. sausio 1-ąją jį perduos Graikijai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.