aA
Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas aštriai reaguoja į prezidentės pasisakymus apie Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho galimus interesus. Parlamento vadovo nuomone, Dalia Grybauskaitė neturėtų aukštinti socdemų bei žeminti „darbiečių“, o jos pasisakymai – tyčia ar ne – klaidina visuomenę.
Dalia Grybauskaitė ir Vydas Gedvilas
Dalia Grybauskaitė ir Vydas Gedvilas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Taip V. Gedvilas reaguoja į prezidentės pareiškimus apie siūlomą pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą mėsai. „Kai kalbame apie PVM lengvatą mėsai, mes puikiai žinome, tuo suinteresuotas vienas iš valdančiosios koalicijos partnerių tiesiogiai. Tai jeigu kitas koalicijos partneris nori dovanoti 200 mln. litų – tiek kainuotų PVM lengvata mėsai – vienam iš savo partnerių“, - sakė D. Grybauskaitė.

V. Gedvilas pirmiausiai akcentuoja, esą 200 mln. Lt – gerokai išpūstas skaičius.

„Platindami šiuos D. Grybauskaitės žodžius, žurnalistai aiškiai įvardijo, kad buvo kalbama apie Darbo partiją ir V. Uspaskichą. Labai įdomu būtų išgirsti ekspertų nuomonę, pvz., buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės komentarą, nes buvusi ministrė labai dažnai komentuoja ir net atvirai šaiposi iš kitų politikų pasisakymų. Man būtų sunku įsivaizduoti, kaip vienai įmonei iš visos Lietuvos mėsos perdirbimo šakos galėtų atitekti 200 mln. litų dėl tokių pataisų. Juk įstatyme neįrašyta konkreti V. Uspaskicho ar kieno nors kito įmonė. Be to, pats V. Uspaskichas plenarinio Seimo posėdžio metu pasakė, kad nebalsuos už šią pataisą, nes įstatymas yra nesubalansuotas. Jis pats agitavo Darbo partijos frakciją nebalsuoti už, todėl visa frakcija jos ir nepalaikė“, – pirmadienį išplatintame pareiškime teigia Seimo pirmininkas.

D. Grybauskaitę Seimo vadovas atvirai kaltina visuomenės klaidinimu. Esą vienintelis klausimas – ar ji tai daro sąmoningai.

„Susidaro įspūdis, kad pagal kažkokias nerašytas taisykles prezidentė sąmoningai arba nesąmoningai gali kalbėti netiesą ir klaidinti visuomenę, tačiau tuo pačiu ji jaučiasi teisi bei visiems vienodai teisinga – taip, kaip to reikalauja Konstitucija. Negaliu toleruoti, kai vieni koalicijos partneriai – socialdemokratai – yra išskiriami ir palaikomi kaip padorūs ir teisingi, o kiti – žeminami ir vadinami populistais, pabrėžiant, kaip sunku dirbti Algirdo Butkevičiaus Vyriausybei. (...) Arba prezidentė buvo suklaidinta, arba ji siekė suklaidinti žmones tokiais savo pareiškimais“, - piktinasi V. Gedvilas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.