aA
„Kinijos viduriniosios klasės atstovų polinkis į alkoholį lemia paklausą pasaulinėje rinkoje“, rašo „Daily Mail“.
Alkoholis
© DELFI / Valdas Kopūstas

Pernai metais visame pasaulyje buvo išgerta beveik 28 milijardai litrų alkoholio, o tai 2 procentais daugiau nei metais anksčiau.

Azijos ir Ramiojo vandenyno regione suvartojamų alkoholinių gėrimų kiekis pernai metais išaugo 3 procentais, o Kinijai tenka net 38 procentai viso pasaulyje išgeriamo alkoholio kiekio. Grupės „International Wine & Spirit Research“ duomenimis, pernykštis augimas Azijoje, siekiantis beveik 450 milijonų litrų alkoholio, viršijo visos Vokietijos rinkos apimtis.

Kinijos nacionalinio gėrimo beijiu („baltas alkoholis“) daliai tenka beveik šimtas procentų viso šioje šalyje suvartojamo alkoholio, todėl Kinija net nepatenka į garsiausių alkoholinių gėrimų pasaulinį reitingą, teigiama straipsnyje.

Šiame reitinge pirmauja degtinė ir už tai ji turėtų būti dėkinga neįtikėtinam savo populiarumui Rusijoje, kur per 2012 metus buvo išgerta du milijardai litrų degtinės. Tai sudaro 14 litrų degtinės kiekvienam rusui per metus, praneša „The Economist“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.