aA
Izraelio policija areštavo du Palestinos autonomijos parlamento narius, įtariamus sąsajomis su teroristine laikoma organizacija Hamas, praneša CNN.
Izraelio policija areštavo du Palestinos parlamento narius
© Reuters/Scanpix

Khaledas abu Arafehas ir Mohamedas Totahas buvo sulaikyti Raudonojo kryžiaus teritorijoje.

Izraelio politijos atstovas spaudai Micky Rosenfeldas sakė, kad sulaikytieji asmenys yra įtariami esantys Hamas aktyvistai ir rezidentai Rytų Jeruzalėje.

„Šiuo metu vykdomas tyrimas, jie bus pristatyti teismui", - sakė atstovas.

Praėjusią savaitę Izraelis sulaikė du Palestinos įstatymų leidybos tarybos narius Vakarų krante - Azizą Dweiką ir Khaledą Tafeshą Dweibą. Jie įtariami teroristine veikla.

Remiantis Palestinos įkalintų asmenų advokatų organizacijos duomenimis, iš viso Izraelis yra sulaikęs 27 parlamento narius. Izraelio institucijos skaičiaus nekomentuoja.

Palestinos autonomijos prezidento Mahmoudo Abbaso vyresnysis patarėjas Sabri Saidamas teigia, kad laisvas pasaulis negali nepastebėti, kad Izraelis viešai teigia norįs taikos, tačiau grobia Palestinos autonomijos parlamento narius.

Raudonojo kryžiaus teritorijoje K. abu Arafehas ir M. Totahas glaudėsi nuo 2010-ųjų liepos, tačiau Raudonasis kryžius Izraelyje neturi jokio diplomatinio statuso, tad apsaugoti jų nuo arešto negalėjo.

Penktadienį, kai Izaelis sulaikė A. Dweiką ir K.T. Dweibą, Hamas lyderis Ismailas Haniyeh pareikalavo Palestinos autonomijos prezident atšaukti bet kokias taikos derybas su Izraeliu.

Primenama, kad dėl tarpusavio politinių nesutarimų Plestinos įstatymų leidybos taryba, arba parlamentas, į posėdius nebuvo susirinkęs nuo 2007-ųjų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.