aA
Dėl Trakų rajono policininko sukeltos eismo nelaimės premjeras Andrius Kubilius reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems, prisimindamas, kad ir savo šeimoje patyrė tokią tragediją. „Tragiškas avarijas sukelia asmeninis neatsakingumas“, – sakė A. Kubilius.
Raimundas Palaitis, Vizgirdas Telyčėnas
Raimundas Palaitis, Vizgirdas Telyčėnas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Sekmadienio naktį kelyje Vilnius-Kaunas Trakų rajono policijos komisariato vyresnysis patrulis sukėlė eismo nelaimę, per kurią žuvo du žmonės. „Netoleruotina, kai mirtį keliuose neša tie, kurie turi atsakyti už eismo saugumą – valstybė visomis jėgomis su tuo kovos, būtina įgyvendinti teisingumą ir kruopščiai ištirti šią tragediją ir nubausti kaltus“, – kalbėjo premjeras.

Policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno sprendimą atsistatydinti premjeras vertina kaip sąžiningo pareigūno reiklumą sau, kartu išreiškė apgailestavimą, jog traukiasi vadovas, iš esmės pagerinęs policijos darbą ir pakeitęs policijos įvaizdį visuomenės akyse.

„Nepamirškime, kad generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas pasiekė persilaužimą kare keliuose ir grąžino visuomenės pasitikėjimą policija. Jis ir dabar nevengė atsakomybės ir prisiėmė kaltę dėl žuvusių Kauno autostradoje“, – kalbėjo A. Kubilius.

V. Telyčėnas pasiekė esminį lūžį kare keliuose – jam vadovaujant eismo nelaimų skaičius per metus sumažėjo beveik perpus, keliuose žūva beveik du su puse karto mažiau žmonių (2007 m. Lietuvoje buvo 6600 eismo nelaimės, per kurias žuvo 739 žmonės, 2010 m. – 3625 autoįvykių ir 300 žuvusių). Vadovaujant V. Telyčėnui visuomenės pasitikėjimas policija pirmą kartą viršijo 60 proc., nors pasitikėjimas buvo kritęs po to, kai 2007 m. girto policininko S. Pauliko sukeltoje avarijoje Skuode žuvo trys vaikai.

Premjeras pažymi, kad vadovaujant V. Telyčėnui buvo optimizuotas policijos valdymas, efektyviau išnaudotas finansavimas, buvo iš esmės atjauninta rajoninių padalinių vadovybė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.