aA
Antradienį įvykusiame uždarosios akcinės bendrovės „Vilniaus vandenys“ valdybos posėdyje laikinuoju įmonės direktoriumi vietoj sulaikyto socialdemokrato Dariaus Norkaus paskirtas Vilniaus mero patarėjas konservatorius Darius Indriūnas.
Darius Indriūnas
Darius Indriūnas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

„Šis skubus paskyrimas būtinas, kad įmonė galėtų tęsti veiklą. Tačiau svarbiausi šiandien „Vilniaus vandenų“ vadovui keliami uždaviniai – per įmanomai trumpą laiką peržiūrėti įmonės struktūrą ir funkcijas, įvertinti veiklos ypatumus bei užkirsti piktnaudžiavimo galimybes“, – pranešime spaudai cituojamas Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

Prieš tapdamas sostinės mero patarėju, Vilniaus universitete ekonomisto išsilavinimą įgijęs 41-nerių D. Indriūnas šešerius metus ėjo AB „Hansabankas” Vilniaus regiono skyriaus valdytojo pareigas.

DELFI primena, kad prieš keletą metų D. Indriūno, tuo metu dirbusio „Hansabanke“, pavardė buvo minima Turniškių kotedžų skandale. Paskolą kotedžų statybai suteikusio „Hansabanko“ valdybos pirmininko pavaduotojas Tomas Andrejauskas ir to paties banko Vilniaus regiono skyriaus valdytojas D. Indriūnas taip pat įsigijo kotedžus Turniškėse.

„Ne aš tą paskolą išdaviau, o bankas. Paskolą vertino centrinis paskolų komitetas. Vėliau aš, kaip paprastas žmogus, pasiėmiau paskolą ir nusipirkau butą“, - DELFI yra sakęs D. Indriūnas.

Laikinasis vadovas užims sulaikyto socialdemokrato vietą. STT pirmadienį sulaikė „Vilniaus vandenų“ generalinį direktorių D. Norkų, pardavimų ir rinkodaros direktorių Nerijų Laurinaitį, aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininką Tomą Biknevičių ir konsultantą viešųjų pirkimų klausimais Saulių Lukošių. Jie įtariami kyšininkavimu, papirkimu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu. D. Norkus, N. Laurinaitis ir S. Lukošius uždaryti į areštinę, ketinama kreiptis į teismą dėl jų suėmimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.