Pasak STT pranešimo, ikiteisminis tyrimas pradėtas surinkus duomenų, kad "Vilniaus vandenų" vadovai galimai kyšininkavo ir piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, rengiant viešuosius konkursus.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.
Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už kyšininkavimą gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų, o už piktnaudžiavimą pareigomis asmuo baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimu, bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) preliminarios išvados skelbia, kad "Vilniaus vandenys" nuolat pažeidinėdavo viešųjų pirkimų tvarką. Prieš mėnesį skelbta, kad iš 31 patikrinto viešojo pirkimo 26 buvo su rimtais pažeidimais.

STT Vilniaus skyriaus viršininkas Vaidas Skirmantas LNK teigė, kad tiriami praėjusių ir šių metų "Vilniaus vandenų" viešieji pirkimai, tačiau kokiems projektams konkrečiai finansuoti, neatskleidžia. Neoficialiomis žiniomis, pareigūnams užkliuvo projektai dumblo perdirbimo projektams. Įtarimų sukėlė ir šiuo metu rengiami 20 mln. Lt vertės viešieji pirkimai, dėl kurių prašoma 50 proc. branginti šaltą vandenį.

"Vilniaus vandenys" praėjusią savaitę išplatino pranešimą, kuriame įmonės vadovas D.Norkus teigė, jog įmonė atsižvelgė į Ūkio ministerijos siūlymus ištirti viešųjų pirkimų procedūras įmonėje - tam sudaryta "Vilniaus vandenų" ir Vilniaus savivaldybės komisija, kuri analizuoja galimus pažeidimus.

Jis taip pat pabrėžė, jog "Vilniaus vandenų" 2009 metais 87 proc. vykdytų viešųjų pirkimų buvo atlikta buvusių vadovų, o "už neteisėtus veiksmus kalti asmenys bus nubausti".

"Vilniaus vandenys" prašo šiuo metu galiojančią 4,22 lito už 1 kubinį metrą šalto vandens kainą gyventojams pakelti iki 6,33 lito su pridėtinės vertės mokesčiu. Vienas motyvų - bendrovė dirba nuostolingai.
Tačiau Kainų komisija teigia kol kas nesvarstysianti šio "Vilniaus vandenų" prašymo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją