aA
Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjungos (JKLJS) vadove perrinkta Laura Dzelzytė. Palikti ją šiose pareigose nusprendė savaitgalį Hempširo grafystėje esančioje Lietuvių sodyboje vykusio organizacijos suvažiavimo dalyviai.
Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjungos valdyba
Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjungos valdyba (iš kairės): Ieva Davydenko, Karolis Adomaitis, Laura Dzelzytė, Justas Baltrušaitis, Domas Dargis, Indrė Dargytė, Gytė Mankutė
© Nuotr. iš asmeninio albumo
Suvažiavime buvo ne tik apžvelgti pastarųjų metų darbai, aptarta ateities veikla, bet ir perrinkta valdyba. Jos nariais patvirtinti L. Dzelzytė, Karolis Adomaitis, Justas Baltrušaitis, Domas Dargis, Indre Dargytė, Ieva Davydenko ir Gytė Mankutė.

Šie valdybos pirmininke išrinko anksčiau tas pačias pareigas ėjusią L. Dzelzytę. Vicepirmininke patvirtinta G. Mankutė, sekretoriumi – J. Baltrušaitis, iždininku – D. Dargis. Viešaisiais ryšiais rūpinsis Karolis Adomaitis, JKLJS veiklos strategija – I. Davydenko.

L. Dzelzytė portalui lietuviams.com anksčiau teigė, jog norėtų labiau atsidėti karjerai, sau ir artimiesiems, tačiau buvo nuspręsta, kad dalis ligtolinės valdybos narių turi vėl kandidatuoti.

Iš Biržų kilusi ir nuo 19 metų Didžiojoje Britanijoje gyvenanti L. Dzelzytė įkūrė konsultacijų bendrovę, o šiuo metu aktyviai darbuojasi projekte „Greenindex“, kuriuo kovojama prieš globalinį atšilimą, rašo straipsnius apie verslą ir socialinę integraciją.

JKLJS gyvuoja jau beveik pusę amžiaus. Prieš Lietuvai atgaunant nepriklausomybę jos nariai dalyvavo protestuose už mūsų šalies laisvę, o 1991 m. surengė tuometinių premjerių Margaret Thatcher ir Kazimiros Prunskienės susitikimą.

Vėliau organizacijos veikla po truputį išblėso, tačiau prieš porą metų veiklūs lietuviai JKLJS atkūrė. Sąjunga skelbiasi vienijanti Jungtinėje Karalystėje gyvenančių lietuvių jaunimą, puoselėjanti lietuvišką identitetą, kalbą, kultūrą, plėtojanti sportinę veiklą.

Viena iš pagrindinių JKLJS iniciatyvų yra studentų vienijimas, jų susitikimų rengimas, skatinant dalinimąsi informacija apie studijas šioje šalyje, bendravimo skatinimas.

Didžiojoje Britanijoje lietuvių, neoficialiais skaičiavimais, gali būti iki 200 tūkst. Vien studentų esama 5-7 tūkst. Narystė sąjungoje yra kelių lygių. Jai priklauso ne tik tie, kurie moka nario mokestį, bet ir tie, kurie yra užsiregistravę tinklalapyje jkljs.org, socialinių ryšių tinkle „Facebook“ kaip Jungtinės Karalystės studentai arba ten pat kaip šios sąjungos nariai. Apytiksliais skaičiavimais, tokių žmonių gali būti apie 500, nors renginiuose dalyvaudavo dvigubai daugiau jaunuolių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.