O nuveiktų darbų yra ne vienas. JKLJS kartu su partneriais organizavo Pasaulio lietuvių jaunimo vakarėlį ir „Biplan“ koncertą Vilniuje, V Europos lietuvių krepšinio turnyrą Londone, Lietuviškų filmų naktį, II Jungtinės Karalystės lietuvių studentų susitikimą.

Be to, ne taip seniai atgaivintos organizacijos veikla pasklido po kitus JK miestus ir įkurti pirmieji JKLJS skyriai Birmingeme bei Manšesteryje.

JKLJS valdyba aktyviai reiškėsi jaunimui svarbiose diskusijose bei konferencijose su Pasaulio lietuvių bendruomene bei valdžios atstovais. Kaip teigia JKLJS valdyba, jie reikalavo daugiau teisių ir galimybių lietuvių jaunimui, gyvenančiam ir besimokančiam JK, dalyvauti Lietuvos gyvenime „per atstumą“.

„Po mūsų kreipimosi į užsienio reikalų ministrą Petrą Vaitiekūną, jaunimo vardu, ragindami palengvinti nuostatus ir pašalinti biurokratinius sunkumus pareiškimams, numatančius studentų praktikos atlikimą LR atstovybėse, vasario 13 dieną, užsienio reikalų ministerija išleido aplinkraštį ambasadoms su rekomendacijomis dėl studentų praktikos atstovybėse,“ – džiaugėsi JKLJS valdybos pirmininkė Laura Dzelzytė.

Paklausta ar ir vėl kandidatuos į organizacijos valdybą, L. Dzelzytė lietuviams.com prisipažino, kad norėtų labiau atsidėti karjerai, sau ir savo artimiesiems, mat tiek buvimas valdyboje, tiek ir pirmininkavimas jai yra didžiulis darbas ir atsakomybė, reikalaujantis be galo daug laiko ir pastangų.

„Būtų lengviausia išeiti, tačiau sprendimas, kad dalis esančios valdybos turi vėl kandidatuoti buvo priimtas kolektyviai, siekiant išlaikyti darbų ir patirties tęstinumą organizacijoje. Tad tiek Domas Dargis, tiek Gytė Mankutė, tiek Indrė Dargytė, tiek ir aš, vėl kandidatuosime.“ – aiškino L.Dzelzytė.

Dvi dienas truksiančiame suvažiavime numatyti ne tik rimti darbai, bet ir linksmybės - JKLJS šokių ratelio „Jonkelis“ pasirodymas, naujo Leon Somov feat Jazzu vaizdo klipo pristatymas, žaidimai ir bendravimas iki aušros.

Renginys vyks dvi dienas (balandžio 5-6 dienomis) Lietuvių sodyboje, Headley Park, Picketts Hill, Sleaford, Hampshire, GU35 8TE.