Mano istorija kitokia, nes mano herojus - mano sūnus Audrius. Prieš dvejus metus artėjant Kalėdoms sūnus paskambino ir ištarė: ,,Mama, pasveikink savo didvyriuką‘‘. Pradėjau klausinėti. Kodėl? Kas atsitiko? Tuomet Audrius papasakojo tokią istoriją. Tą vakarą Kaune, autobusų stotelėje, sūnus laukė mikroautobuso. Staiga pamatė ir išgirdo pagalbos šaukiančią, gražią, vyresnio amžiaus inteligentiškos išvaizdos moterį: ,,Gelbėkit, padėkit, vagis‘‘.

Tuo pat metu Audrius pamatė žmogystą, bėgančią į tamsą. Nebuvo kada galvoti, puolė vytis. Pasirodo, vagis nebuvo toks lėtas, o pamatęs, kad sūnus vejasi, greitai spruko. Jį teko vytis apie kilometrą, nes vagis buvo jaunas ir stiprus. Kadangi sūnus yra sportininkas, tai vagišių pavijo, atėmė moters daiktus, nors teko ir pasigalynėti.

Tiesa, piniginę nusikaltėlis išmetė bėgdamas anksčiau, bet sūnus ją rado. Bėgantį vagį matė ir daugiau žmonių, tačiau niekas nė nepajudėjo.

Nežinoma moteris dar labiau prarado žadą, kai sūnus jai grąžino rankinę, piniginę, telefoną, buto raktus. Ji nežinojo nei kaip dėkoti mano sūnui. Iš tos pačios rankinės ištraukė pinigų. Bet sūnus neėmė, nes, jo žodžiais tariant, ,,buvau labai susinervinęs‘‘.

Moteris klausinėjo, kur dirbi, kur mokaisi, bet sūnus kažkodėl nepasakė. Jis tuo metu kaip tik grįžo iš gydytojo, nes varžybų metu buvo patyręs kelio traumą. Taigi vagį vijosi šlubuodamas.

Mano ,,didvyriukas‘‘ dirba Lietuvos kariuomenėje. Dar galiu pridurti, kad brolis dvynys į tokį brolio poelgį atsakė: ,,Aš būčiau greičiau pavijęs‘‘. Tą vakarą Audriaus dar paklausiau: kaip taip greitai sureagavai? Ar nebijojai pulti į tamsą? Sūnus atsakė: ,,Pagailo tos moters. Pagalvojau, o jeigu, mama, ten būtum buvus tu?‘‘

Dažnai šią istoriją papasakoju draugėms. Jos net ašarą nubraukia, kad aš turiu tokį sūnų, t.y. sūnus. Tai buvo pati geriausia mano Kalėdų dovana. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad mano užaugintas herojus padėjo svetimam, visai nepažįstamam žmogui.

Audriaus mama Nijolė

Herojiškų istorijų žinote ir jūs? Siųskite jas mums. Geriausias istorijas DELFI publikuos viešai. Jų herojams atiteks vertingi prizai, jie bus apdovanoti Lietuvos Respublikos Prezidentūroje ir pagerbti Prezidentės Dalios Grybauskaitės.

Sąlygos ir trukmė

1. Esė konkursas vyksta nuo lapkričio 18 d. iki gruodžio 9 d. Konkursas pratęstas iki gruodžio 16 d.
2. Esė skaičius nėra ribojamas. Tas pats skaitytojas gali atsiųsti kelias esė.
3. Skaitytojai savo esė gali papildyti fotografijomis ar vaizdo medžiaga.
4. Esė kviečiame siųsti el.paštu: pilieciai@delfi.lt, laiške nurodant dalyką „Konkursui Herojai tarp mūsų“. Taip pat reikia nurodyti savo kontaktus (vardą, pavardę, el. paštą, telefoną. Jei norima, kad nebūtų skelbiama pavardė arba skelbiamas tik slapyvardis – reikia nurodyti jį. Šių duomenų mums reikia tam, kad galėtume susisiekti laimėjimo atveju).
5. Dalyvaudamas konkurse skaitytojas sutinka su konkurso tvarka ir sąlygomis.
6. Autorius, pateikiantis nuotrauką ar vaizdo medžiagą konkursui, suteikia DELFI teisę laisvai disponuoti medžiaga savo nuožiūra. Nuotrauka ar video tampa portalo nuosavybe.

Laukiame Jūsų istorijų!