aA
JAV ambasada Ankaroje atmetė Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano kaltinimus, esą Vašingtonas remia „Islamo valstybę“ (IS), praneša agentūra AFP.
Vašingtonas atmeta Turkijos kaltinimus, esą JAV remia „Islamo valstybę“
© Asmeninio archyvo nuotr.

Trečiadienį išplatintame trumpame pareiškime sakoma, kad JAV vyriausybė neremia IS ir praeityje nei jos kūrė, nei rėmė. Pareiškime R. T. Erdoganas neminimas. Čia teigiama, kad turkų žiniasklaidoje yra „nemažai neteisingos informacijos“.

R. T. Erdoganas antradienį apkaltino JAV vadovaujamą kovos su IS koaliciją Sirijoje remiant ne tik kurdų Liaudies gynimo dalinius (YPG), bet ir IS kovotojus.

YPG bendradarbiauja su JAV kovoje su IS.

Turkijos vyriausybė Sirijos Kurdų demokratinę sąjungą (PYD) bei jos ginkluotą sparną YPG, kaip ir Kurdistano darbininkų partiją (PKK), laiko „teroristine organizacija“.

JAV ambasados pareiškime dabar sakoma: „JAV netiekė YPG ar PKK ginklų ar sprogmenų – taškas“.

Dar vienas R. T. Erdogano kaltinimas buvo tas, kad kovos su IS koalicija neparėmė turkų karinės operacijos džihadistų rankose esančiam Ab Babo miestui atsikovoti.

Į tai reaguodama JAV ambasada pabrėžė, jog JAV ir toliau glaudžiai bendradarbiauja su Turkija, kad išsiaiškintų , kaip galima sustiprinti „pastangas IS sutriuškinti“.

Tai esą apima ir diskusijas apie tai, kaip būtų geriausiai padėti turkų daliniams ir jų sirų sąjungininkams kovojant dėl Al Babo.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.