aA
Europos Sąjungos šalių piliečiai galės pretenduoti į socialinę paramą Vokietijoje tik po to, kai penkerius metus išgyvens jos teritorijoje. Atitinkamas įstatymo pataisas Bundestagas patvirtino ketvirtadienį vėlai vakare.
Vokietija mažins socialinę paramą migrantams iš kitų ES šalių
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Kaip praneša „Deutsche Welle“, šiuo sprendimu siekiama, kad į šalį atvyktų mažiau migrantų, kuriuos į Vokietiją vilioja didelės socialinės išmokos.

Be kita ko, tai reiškia, kad užsieniečiai nebegalės prašyti socialinės paramos, kol ieškos darbo Vokietijoje. Pretenduoti į ją galės tik tie, kurie Vokietijoje gyvena, dirba ir moka mokesčius. O tie, kurie Vokietijoje nedirbo ir nori valstybės paramos, turės kreiptis į savo šalių socialines tarnybas.

Kol sueis penkerių metų terminas, ES šalių piliečiai galės pretenduoti tik į socialinę paramą vieno mėnesio laikotarpiui, kuri jiems leis grįžti į tėvynę.

Dabar Bundestago priimtą dokumentą turi apsvarstyti Bundesratas.

Vokietijoje 2013 metais buvo pradėtas plačiai vartoti žodžių junginys „socialinis turizmas“, adresuojamas migrantams iš Rytų Europos ir kitų regionų, kurie atvyksta į turtingesnes Europos valstybes, tikėdamiesi geresnio gyvenimo.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.