aA
Sirijos šiaurėje du Turkijos kariai žuvo, o dar penki buvo sužeisti antradienį per džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) raketų ataką – pirmąjį mirtiną šios grupuotės išpuolį prieš Ankaros pajėgas per jų operaciją kitapus bendros sienos.
Turkijos kariai
Turkijos kariai
© Reuters/Scanpix

Turkija rugpjūčio 24 dieną pradėjo Sirijoje precedento neturinčią operaciją „Eufrato skydas“. Turkų pajėgos padeda sirų opozicijos kovotojams, artimiems Ankarai, išstumti IS džihadistus ir kurdų sukarintas pajėgas iš pasienio teritorijų.

Vienas aukšto rango Turkijos pareigūnas patvirtino, kad per IS ataką Sirijos šiaurėje žuvo du turkų kariai, o dar penki buvo sužeisti.

Šios aukos laikomos pirmaisiais dėl IS veiksmų žuvusiais turkų kariais per operaciją Sirijoje. Dar vienas karys žuvo rugpjūčio 28-ąją per panašią ataką, bet Turkija tąsyk apkaltino kurdų pajėgas.

Privačios televizijos NTV paskelbtame armijos pranešime sakoma, kad turkų kariai žuvo, kai džihadistų paleistos raketos smogė dviem Turkijos tankams.

„Du mūsų draugai didvyriai žuvo kaip kankiniai, o dar penki buvo sužeisti per raketų ataką prieš du mūsų tankus, surengtą „Daesh“ (IS) elementų“, – nurodoma pranešime.

Armija nurodė, kad pastarasis incidentas įvyko į pietus nuo al Rai miestelio, kur turkų tankai praeitą savaitgalį atvėrė antrąjį operacijos Sirijoje frontą.

Ši vietovė yra į vakarus nuo Džarabuluso miesto netoli Turkijos sienos. Šį miestą Ankaros palaikomi sirų sukilėliai atkovojo iš džihadistų pačioje „Eufrato skydo“ pradžioje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.