aA
Apie 20 Turkijos ginkluotųjų pajėgų tankų šeštadienį kirto Sirijos sieną Turkijos Kiliso provincijos Elbeilio apskrities rajone, praneša naujienų agentūra „Dogan“.
Sirijos sieną kirto dar daugiau Turkijos tankų
© AFP/Scanpix

Gautomis žiniomis, grupuotę sudaro 20 takų, keli šarvuotieji transporteriai, sunkvežimiai su ginklais ir šaudmenimis. Technikos permetimą dengė Turkijos reaktyvinė artilerija, kuri intensyviai apšaudė „Islamo valstybės“ grupuotės pozicijas Sirijos teritorijoje.

Kaip informuoja televizijos kanalas TRT, šį karinės technikos permetimą galima laikyti antruoju operacijos „Eufrato skydas“ etapu. Rugpjūčio 24 d. Turkijos kariuomenė į Siriją įžengė į šiaurę nuo Džarabluso miesto ir padėjo „Laisvajai Sirijos armijai“ jį užimti. Šeštadienį technika įriedėjo į Siriją už 50 kilometrų į vakarus nuo Džarabluso. Už 30 kilometrų nuo sienos kirtimo taško yra El Babo miestas, kurį vis dar kontroliuoja islamistai.

Pasak Turkijos kariškių, šeštadienį permestoms pajėgoms iškeltas uždavinys toliau naikinti teroristus Azazo – Džarabluso ruože ir padėti „Laisvajai Sirijos armijai“ veržtis į pietus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.