aA
Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May trečiadienį savo ministrams sakė, kad jie privalo skatinti „Brexit“ ir nesvarstyti bet kokios idėjos likti Europos Sąjungoje (ES) „netiesiogiai ar slapta“, rašo agentūra „Reuters“.
Theresa May
Theresa May
© AFP/Scanpix

Po politinių sukrėtimų vasaros ir keleto savaičių atostogų ramybės, pirmą kartą po to, kai savo ministrų kabineto komandai nurodė išnaudoti pertrauką, kad sugalvotų Britanijos ateities santykių galimybes su ES šaliai pasitraukus iš Sąjungos, trečiadienį ministrė pirmininkė T. Mei sušaukė savo ministrų kabinetą.

„Pateiksime naujausią informaciją apie „Brexit“; svarstysime tolesnius žingsnius, kurių turime imtis, ir svarstysime šiuo metu mums atviras galimybes, kai siekiame naujo Didžiosios Britanijos vaidmens pasaulyje. Tai reiškia, kad nebus jokio antro referendumo; jokių bandymų iš dalies likti ES; kad mes iš tikrųjų tai įgyvendinsime“, - Th. May sakė savo kabineto nariams.

Premjerė taip pat sakė, kad ji iki kitų metų nepasinaudos 50-uoju Lisabonos sutarties straipsniu, kad pradėtų išstojimo procedūrą. Ministrė turės pakankamai laiko įsitikinti, kad pasiekė geriausią susitarimą Britanijai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.