aA
Du vyrai, kuriuos Prancūzijos policija sieja su teroro atakų virtine Paryžiuje, anksčiau šiais metais užsiregistravo pabėgėliais Graikijoje. Teritorija aplink Eifelio bokštą buvo evakuota, skelbia BBC. Vėliau paskelbta, kad po patikrinimo paaiškėjo - pavojus buvo netikras.
Teroristinių išpuolių virtinė Paryžiuje
Teroristinių išpuolių virtinė Paryžiuje
© Scanpix nuotr.

Du vyrai, kuriuos Prancūzijos policija sieja su teroro atakų virtine Paryžiuje, anksčiau šiais metais užsiregistravo pabėgėliais Graikijoje, šeštadienį patvirtino graikų policija.

Prancūzijos institucijos paprašė graikų teisėsaugos patikrinti vieno vyro pasą ir pirštų atspaudus, taip pat kito vyro pirštų atspaudus, įtariant, kad jie anksčiau registravosi Graikijoje, per kurią į Europą patenka daugiausiai pabėgėlių iš Sirijos.

Bent vienas Sirijos pasas buvo rastas prie vieno iš septynių užpuolikų, žuvusių per smurto bangą penktadienio vakarą, palaikų.

Graikijos piliečių apsaugos ministras Nikos Toskas savo pranešime nurodė, kad vienas tų vyrų spalį buvo užregistruotas Lero saloje.

„Patvirtiname, kad (Sirijos) paso savininkas atvyko per Graikijos salą Lerą spalio 3 dieną, kur buvo užregistruotas pagal ES taisykles“, – nurodė jis.

Prancūzijos policija informavo, kad tas pasas buvo rastas „netoli vieno iš užpuolikų kūno“, atliekant tyrimą po penktadienio vakarą įvykdytos virtinės išpuolių – prie koncertų rūmų „Bataclan“, kur buvo nužudyti 82 žmonės.

To paso autentiškumas tikrinamas, bet jo suradimo faktas tikriausiai patvirtina ryšį su Sirija, kuris buvo viena iš prielaidų, pareigūnams tiriant atakas šešiose Paryžiaus vietose.

Vienas graikų policijos šaltinis sakė, kad antrasis vyras taip pat buvo užregistruotas Graikijoje, o televizija „Mega“ pridūrė, kad tai irgi įvyko Lero saloje rugpjūtį.

Europos Sąjungos saugumo tarnybų pareigūnai jau seniai nuogąstavo, kad džihadistai gali pasinaudoti masiniu migrantų antplūdžiu – daugiausiai iš karo krečiamos Sirijos, kuris Bendrijoje labai paaštrėjo nuo šių metų pradžios.

Teroristinių išpuolių virtinė Paryžiuje
Bute Sen Deni priemiestyje, kur anksčiau vyko pareigūnų reidai, aptiktas dar vienas – moters – kūnas.Trečios aukos palaikai buvo rasti po nuolaužomis nuniokotame bute viename Prancūzijos sostinės priemiestyje, kuriame įtariamas Paryžiaus teroro atakų sumanytojas buvo nukautas per įnirtingą susišaudymą su policija, penktadienį pranešė prokurorai.Žuvusios moters lavonas buvo rastas bute, kuriame kita moteris susisprogdino per trečiadienį paryčiais surengtą reidą. Policija ten taip pat nukovė praeitą penktadienį Paryžiuje siautėjusių džihadistų numanomą vadeivą Abdelhamidą Abaaoudą.Prokurorai nurodė taip pat radę rankinę, kurioje buvo A.Abaaoudo pusseserės Hasnos Ait Boulahcen – numanomos mirtininkės sprogdintojos – pasas.
Švedijos policija suėmė teroro ataką planavusį vyrąŠvedijos policija ketvirtadienį, po dvi dienas trukusių gaudynių, suėmė vyrą, kuris įtariamas planavęs „teroro ataką“, šalyje padidinus saugumo parengtį po praeitą savaitę Paryžiuje įvykdytų kruvinų išpuolių.Irakietis Mutaras Muthanna Majidas buvo suimtas be jokių incidentų per popietę surengtą reidą viename prieglobsčio prašytojų centre šiaurės rytinėje Bolideno gyvenvietėje, nurodė saugumo tarnybos.Švedijoje buvo paskelbta aukšto lygio saugumo parengtis po praeitą penktadienį 129 žmonių gyvybes nusinešusių atakų Paryžiuje, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas pagyrė saugumo tarnybas dėl „greito įtariamojo suradimo ir arešto“.Pareigūnai išdavė arešto orderį 25 metų M.M.Majidui, kuris, kaip pranešė vietos žiniasklaida, buvoįtariamas kovojęs Sirijoje ir ruošęsis įvykdyti „teroristinę“ ataką.„Areštas buvo įvykdytas ramiai“, o tyrėjai planuoja apklausti įtariamąjį, sakoma Švedijos žvalgybos tarnybos „Sapo“ pranešime.Nors nebuvo nustatytas joks šio asmens ryšys su Paryžiuje siautėjusiais žudikais, „Sapo“ pridūrė, kad kruvinas išpuolis Prancūzijos sostinėje pademonstravo, jog „Islamo valstybė“ labai išplėtė savo įtaką Europoje.Švedijoje jokių islamistų atakų nebuvo nuo 2010 metų, kai vienas vyras susisprogdino Stokholmo komercinėje gatvėje ir sužeidė du žmones.
Keli Paryžiaus sprogdintojai buvo JAV stebimų asmenų sąrašeKetvirtadienį, lapkričio 19 dieną, penki JAV pareigūnai patvirtino, kad mažiausiai keturi teroristai, surengę teroro išpuolius Paryžiuje, įtraukti į pagrindinę kovos su terorizmu duomenų bazę, kurią prižiūri JAV žvalgyba, skelbia reuters.com. Mažiausiai vienas, o gal ir daugiau, užpuolikų taip pat įtraukti į labiau selektyvų „neskraidymo sąrašą“. Tai patvirtino trys pareigūnai, tačiau jie nesutiko atskleisti konkrečių skaičių. Pasak JAV pareigūnų, keturi teroristai, kurių pavardes Prancūzija viešai įvardino, jau prieš Paryžiaus išpuolius buvo įtraukti į TIDE (Terorist Identities Datamart Environment) – pagrindinę, itin įslaptintą informacijos apie teroristus duomenų bazę, kurią prižiūri Nacionalinis kovos su terorizmu centras. Pareigūnai į TIDE sąrašą įtrauktų asmenų neįvardino. Nacionalinio kovos su terorizmu centro pernai metais pateiktame dokumente teigiama, kad TIDE sąraše 2013 metų gruodžio mėnesį buvo „apie 1,1 milijono asmenų“, daugelio jų vardai turi „nežymias rašybos variacijas“.
Prancūzijos prezidentas įsakė suintensyvinti smūgius prieš IS Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ketvirtadienį įsakė suintensyvinti aviacijos smūgius prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) taikinius Irake ir Sirijoje po teroro atakų Paryžiuje, sakoma jo kanceliarijos pranešime. „Francois Hollande'as davė reikalingus nurodymus suintensyvinti karines operacijas, vykdomas prieš „Daesh“ (IS) Sirijoje, taip pat Irake“, – sakoma pranešime, kuris buvo paskelbtas po prezidento susitikimo su ministrais ir kariuomenės vadais.
JAV Atstovų Rūmai įšaldė pabėgėlių iš Sirijos priėmimo programąJAV Atstovų Rūmai ketvirtadienį nubalsavo sustabdyti programą, pagal kurią pabėgėliams iš Sirijos buvo suteikiama galimybė gauti saugų prieglobstį Jungtinėse Valstijose, nors demokratai šį žingsnį kritikavo kaip ksenofobijos demonstravimą po teroro atakų Paryžiuje.Respublikonų pasiūlytas teisės aktas, numatantis dar labiau sugriežtinti irakiečių ir sirų pabėgėlių patikrą, kuri jau anksčiau buvo labai kruopšti, dar neįsigaliojo, bet jis buvo lengvai priimtas 287 balsais prieš 130.Dabar šis projektas bus perduotas tvirtinti Senatui, kur jo likimas nėra aiškus.Jeigu tą dokumentą priimtų Kongreso aukštieji rūmai, Baltieji rūmai pareiškė, kad prezidentas Barackas Obama jį vetuotų.
Prancūzijos premjeras: dalis teroristų į Prancūziją prasmuko pasinaudoję migrantų krizeDalis įtariamų Paryžiaus teroro atakų dalyvių į pasinaudojo Europos migrantų krize, kad „prasmuktų“ nepastebėti, ketvirtadienį nurodė Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas, perspėdamas Europos Sąjungą „prisiimti atsakomybę“ už sienų kontrolę. Plačiau...
Maroko žvalgyba padėjo Prancūzijai surasti Paryžiaus atakų organizatoriųMaroko žvalgyba padėjo Prancūzijos tyrėjams susekti Belgijos džihadistą, veikiausiai organizavusį praeitą savaitgalį įvykdytas pražūtingas teroro atakas Paryžiuje, ketvirtadienį pranešė policijos šaltiniai. Maroko pateikti duomenys ir kita informacija padėjo policijai nustatyti, kad įtariamasis Paryžiaus atakų organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas slapstosi viename daugiabutyje sostinės šiauriniame priemiestyje, kur jis buvo nukautas per trečiadienį surengtą reidą.
Prieš JAV prezidento vizitą Kvala Lumpūre Malaizijos policija įspėja apie teroro grėsmęPrieš šį savaitgalį vyksiantį Pietryčių Azijos šalių (ASEAN) viršūnių susitikimą, į kurį atskris ir JAV prezidentas Barackas Obama, Malaizija dėl „terorizmo grėsmės“ šalies sostinėje dislokavo karius, praneša theguardian.com. Vietos naujienų svetainė išplatino nutekėjusią policijos atmintinę – jos tikrumą patvirtino šalies policijos vadovas – įspėjančią, kad šiuo metu Malaizijos sostinėje yra dešimt savižudžių sprogdintojų, tariamai susijusių su „Abu Sayyaf“, teroristine grupuote, išreiškusia lojalumą „Islamo valstybei“.
Prancūzijos policija per reidą susprogdino vieno namo durisPrancūzijos rytuose Šarlevilio Mezjero mieste policija susprogdino duris, kad įeitų į vieną namą per reidą, surengtą nepaprastosios padėties šalyje sąlygomis.Policijos atstovė Mathilde Coulon neatskleidė daugiau detalių apie šį ketvirtadienį surengtą reidą mieste, esančiame už 235 kilometrų į rytus nuo Paryžiaus.Policininkai ieško bet ko, kas galėtų būti susijęs su džihadistų organizacija arba neteisėtais ginklais.Anksčiau šią dieną Prancūzijos parlamento žemieji rūmai balsavo, kad būtų pratęsta nepaprastoji padėtis, kuri leidžia policijai rengti reidus, areštuoti žmones savo namuose be teisėjo sankcijos iki trijų mėnesių. Šį sprendimą dar turi patvirtinti penktadienio posėdyje Senatas, aukštieji parlamento rūmai.
Prokuroras: Briuselyje suimti devyni asmenys, siejami su teroro išpuoliais Briuselyje ketvirtadienį policijos pareigūnams per reidus, susijusius su praėjusios savaitės teroro išpuoliais Paryžiuje, buvo suimti devyni asmenys, pranešė prokurorai.Per šešis reidus, surengtus dėl mirtininko Bilalo Hadfi, susisprogdinusio Prancūzijos nacionaliniame stadione, suimti septyni žmonės buvo „tebelaikomi tolesniam tyrimui“, sakoma pranešime.Jame taip pat nurodoma, kad ir kiti du suimtieji yra susiję su penktadienio išpuoliais.Dauguma reidų surengta daugiausia imigrantų gyvenamame Molenbeko rajone, iš kurio yra kilęs įtariamas Paryžiaus išpuolių sumanytojas Abdelhamidas Abaaoudas ir abu su šiomis atakomis siejami broliai Brahimas and Salahas Abdeslamai.Tačiau reidai vyko ir labiau prestižiniuose Briuselio Uklio ir Lakeno rajonuose.Kiek laiko įtariamieji bus sulaikyti, prokurorai žada pasakyti penktadienį.Po 129 žmonių gyvybes nusinešusių teroro atakų Paryžiuje Briuselio policija atliko virtinę panašių reidų, tačiau Belgija sulaukia vis griežtesnės kritikos dėl to, kad nesugebėjo užkirsti kelio džihadistams.Pirmadienį policijos vykdyta Salaho Abedeslamo paieškos operacija Molenbeko rajone nebuvo sėkminga.Tą pačią dieną, pirmadienį, kaltinimai dėl dalyvavimo teroristinėje veikloje buvo pateikti dviem su Paryžiaus įvykiais siejamiems įtariamiesiems.
A. Abaaoudas siejamas su keturiais nepavykusiais teroro aktais„Islamo valstybės“ džihadistas Abdelhamidas Abaaoudas, kurį per reidą Paryžiuje nukovė prancūzų policija, buvo susijęs su keturiais iš šešių šiemet pareigūnų sužlugdytų teroristų išpuolių Paryžiuje, ketvirtadienį pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as.„Prancūzijos tarnybos nuo 2015 metų pavasario užkirto kelią šešiems išpuoliams. Abaaoudas buvo prisidėjęs prie keturių iš jų“, – sakė B.Cazeneuve'as žurnalistams netrukus po prokuratūros patvirtinimo, kad penktadienio teroro išpuolių Paryžiuje sumanytojas A.Abaaoudas žuvo per trečiadienį Prancūzijos sostinės šiauriniame priemiestyje surengtą policijos reidą.
Prancūzijos premjeras pasveikino žinią apie vieno iš Paryžiaus teroro išpuolių sumanytojų žūtį.
CNN: Paryžiaus atakų organizatorius, Belgijos pilietis Abdelhamidas Abaaoudas žuvo per reidą.
Prancūzijos parlamentas nubalsavo pratęsti nepaprastąją padėtį trims mėnesiamsPrancūzijos įstatymų leidėjai ketvirtadienį nubalsavo trims mėnesiams pratęsti nepaprastąją padėtį, paskelbtą šalyje po niokojančių džihadistų atakų Paryžiuje.
Belgijos laikraštis išspausdino Paryžiuje susisprogdinusios teroristės nuotraukąKetvirtadienį Belgijos laikraštis „La Derniere Heure“ išspausdino teroristės Hasnos Aitboulahcen, susisprogdinusios trečiadienį per Prancūzijos pareigūnų šturmą Paryžiaus Sen Deni priemiestyje, nuotrauką.
Pasirodė išskirtinis vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Paryžiaus kavinės lankytoją mėginančiam nušauti žudikui užsikerta kulkosvaidis, praneša theguardian.com.Daugiau – čia.
Naujienų agentūra AP praneša apie 6 naujus reidus Briuselyje, kurie susiję su Paryžiuje siautėjusiu savižudžiu teroristu Bilalu Hadfi. AFP nuotr.
IS skelbia nužudžiusi du įkaitus – kiną ir norvegąTrečiadienį „Islamo valstybė“ pasiskelbė nužudžiusi du įkaitus – vieną Kinijos pilietį ir vieną Norvegijos pilietį, skelbia „The Guardian“. Skelbiama, kad prieš tai teroristai už vyrus reikalavo išpirkos.Ketvirtadienį Kinija oficialiai patvirtino Fan Jonghui mirtį. Atstovų teigimu, jis „buvo žiauriai nužudytas“. Kinijos valdžios pareigūnai pažadėjo, kad kaltieji bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn.Kinijos prezidentas Xi Jinpingas teigia: „Terorizmas – visų žmonių priešas. Kinija griežtai smerkia bet kokio formato terorizmo ideologą ir negailestingai kovos su bet kokia nusikalstama teroristine veikla, prieštaraujančia pagrindinėms žmonijos vertybėms“.Norvegijos ministrė pirmininkė Erna Solberg taip pat patvirtino, kad „Islamo valstybės“ džihadistai nužudė įkaitu laikytą Ole Johaną Grimsgaardą Ofstadą ir pabrėžė, kad „tai didžiulis skausmas visai šaliai“ 
Švedijos policija trečiadienį ieškojo vyro, kuris „planavo teroro išpuolį“, nurodė saugumo tarnybos, šalyje paskelbus aukšto lygio parengtį po praeitą savaitę Paryžiuje įvykdytų pražūtingų teroro atakų.
Per antiteroristinę operaciją Paryžiaus priemiestyje žuvusių dviejų žmonių tapatybių nustatymas gali užtrukti, nes per sprogimus kūnai ir sudarkyti. Tačiau oficialiai nepatvirtintos informacijos vis daugėja. PLAČIAU... 
Niujorko meras: IS mūsų neįbauginsPasirodžius naujiems propagandiniams „Islamo valstybės“ įrašams, kuriuose grasinama Vakarams, rodomi ir Niujorko vaizdai, kilo nerimas, kad kitas teroristų taikinys gali tapto šis JAV miestas. Niujorko meras Billas de Blasio trečiadienio vakarą pasirodė Taimskvero aikštėje ir kreipėsi televizijos transliacijos metu į žmones, ramindamas, kad nėra ypatingai išaugęs pavojus. „Akivaizdu, kad tikslas yra įbauginti Niujorko žmones, bet tai nepavyks“, – sakė jis. Reuters nuotr.
Belgijos policija ieško itin pavojingo mirtininkų diržus gaminusio teroristoBelgijos policija išplatino nuotrauką, kurioje matomas Mohamedas K., kuris, kaip įtariama, pagamino mirtininkų diržus Paryžiuje teroro aktus surengusiems teroristams. Teigiama, kad tai jis sumontavo diržus ir perdavė juos atakas vykdžiusiems asmenims. Belgijos policija teigia mananti, kad turėtų slapstytis Belgijoje, todėl čia vykdoma jo paieška, Mohamedas K. gyveno Prancūzijos šiaurėje. Policija informuoja, kad nusikaltėlis turi skiriamąjį ženklą - randą ant dešinės rankos. Perspėjama, kad Mohamedas K. labai pavojingas, specializuojasi sprogmenų gamyboje. https://twitter.com/Herissident/status/667099165915262978
Prancūzija uždraus dvi pilietines akcijas Prancūzijos užsienio reikalų ministras uždraudė dvi planuotas pilietines akcijas per Paryžiaus klimato problemai skirtą konferenciją. Sprendimas priimtas, atsižvelgiant į saugumo situaciją šalyje. 
Prokuroras nepatvirtino Paryžiaus išpuolių organizatoriaus A. Abaudo mirtiesParyžiaus prokuroro Francois Molinso teigimu, per reidą trečiadienio rytą Prancūzijos sostinės Sen Deni priemiestyje nukauti įtariamieji kol kas neidentifikuoti.Amerikiečių laikraštis „Washington Post“, remdamasis žvalgybos šaltiniais, prieš tai paskelbė, kad teroristinių išpuolių Paryžiuje organizatorius Abdelhamidas Abaudas yra negyvas. Jis esą žuvo per reidą Sen Deni.Prokuroro duomenimis, A. Abaudo nėra tarp aštuonių suimtų asmenų. Ar jis yra vienas iš dviejų nukautų asmenų, esą neaišku. F. Molinas sakė, kad suimti įtariamieji buvo pasirengę naujoms akcijoms. Tarp suimtųjų nėra ir Salaho Abdeslamo.
Žiniasklaida: Paryžiaus išpuolių organizatorius Abdelhamid Abaaoud - negyvasAmerikiečių laikraštis „Washington Post“, remdamasis žvalgybos šaltiniais, skelbia, kad teroristinių išpuolių Paryžiuje organizatorius Abdelhamidas Abaudas  yra negyvas. Jis esą žuvo per reidą trečiadienio rytą Paryžiaus Sen Deni priemiestyje.
Paryžiuje išpuoliuose dalyvavęs S. Abdeslamas Nyderlanduose buvo nubaustas už narkotikų laikymąParyžiaus išpuoliuose dalyvavęs įtariamasis Salahas Abdeslamas vasarį Nyderlanduose buvo nubaustas už narkotikų laikymą, skelbia „Reuters“.S. Abdeslamas, jo brolis ir dar vienas asmuo buvo sustabdyti per įprastą patikrą netoli Belgijos sienos, nurodoma Nyderlandų policijos pareiškime. Vaikinui buvo skirta 70 eurų bauda už „lengvųjų narkotikų“ laikymą. Tai reiškia, kad pakeliui į Belgiją vaikinas automobilyje vežėsi kanapių arba hašišo.26-erių Belgijoje gyvenantis S. Abdeslamas ieškomas Prancūzijos policijos, pasak kurios, vaikinas atliko vieną pagrindinių vaidmenų planuojant ir vykdant išpuolius Paryžiuje lapkričio 13 dieną. Per teroristų atakas žuvo 129 žmonės.S. Abdeslamas kartu su broliu Brahimu, susisprogdinusiu per išpuolius Paryžiuje, turėjo barą Briuselio Molenbeko rajone, tačiau jis buvo uždarytas, kai pareigūnai išsiaiškino, kad jame buvo prekiaujama narkotikais.
Bus aiškinamasi, ar reido metu žuvo ir pagrindinis atakų organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas „CNN“ skelbia, kad pagrindinis įtariamasis Paryžiaus teroro išpuolių organizatorius  Abdelhamidas Abaaoudas galėjo žūti per šiandien surengtą policijos reidą teroristų bute. Kaip praneša policija, įtariamojo pusseserė susisprogdino, todėl visas pirmas namo aukštas sugriuvo. DNR tyrimai turėtų nustatyti, ar A. Abaaoudas yra tarp žuvusiųjų. 
Socialiniame tinkle „Twitter“ skelbta, kad Paryžiaus stotyje saugu, tačiau policijos pajėgos dirba priešais esančiame restorane, tačiau netrukus paskelbta, kad ir ten policija jau baigė darbą ir žmonėms vėl leidžiama laisvai judėti. https://twitter.com/KatarinaDrlja/status/666999449848315904
Pasirodė pranešimų, kad Paryžiaus stotis „Gare du Nord“ atnaujino darbą.https://twitter.com/oliverjamesking/status/666999984261341184
https://twitter.com/nickeardley/status/666992407880343553
„Channel 4 News“ praneša, kad evakuota ir Paryžiaus centre esanti „Gare du Nord“ stotis.
Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve'as pranešė, kad antradienį buvo surengta daugiau nei 118 reidų, įvykdyti 25 suėmimai, konfiskuoti 34 ginklai. Iš viso per tris naktis surengta 414 reidų, kurių metų įvykdyta 60 suėmimų, konfiskuoti 75 ginklai. Prancūzijos pareigūnai anksčiau pranešė, kad visi reidai surengti dėl „nepaprastosios padėties“, kuri įvesta po tragiškų penktadienio įvykių Paryžiuje, rašo „The Guardian“.
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as trečiadienį pareiškė, kad jo šalis „kariauja“ su terorizmu, vykdomu džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS).Daugiau – čia.
Susisprogdinusi moteris buvo Paryžiaus išpuolių organizatoriaus pusseserėBelgijos televizija BFMTV praneša, kad per policijos reidą teroristų bute susisprogdinusi savižudė buvo įtariamo kruvinų išpuolių Paryžiuje organizatoriaus Abdelhamido Abaaoudo pusseserė.Ši informacija kol kas oficialiai nepatvirtinta, tačiau apie tai televizijai pranešė policijos šaltinis.Prokuroras Francois Molinsas pranešė, kad antiteroristinė operacija trečiadienį buvo surengta po gautos žvalgybinės informacijos, kad bute, kuriame buvo surengtas reidas, gali slėptis A. Abaaoudas. Pasak jo, per operaciją Sen Deni rajone nukauti du spėjami teroristai, o dar septyni asmenys buvo suimti. Taip pat pranešama apie penkis sužeistus pareigūnus. Neoficialiais duomenimis, pagrindinis išpuolių organizatorius nebuvo rastas.Kaip praneša radijas „Europe1“, pareigūnai įtariamųjų bute aptiko ginklų, sprogmenų, savižudžių diržų ir schemas, pagal kurias buvo planuojamos naujos atakos.
Prancūzija: atpažinti visų 129 teroro aktų aukų palaikaiAtpažinti visų 129 žmonių, žuvusių penktadienį per teroro aktus Prancūzijos sostinėje Paryžiuje, palaikai. Tai trečiadienį pranešė naujienų agentūra AFP, remdamasi Prancūzijos vyriausybės pareiškimu.
Teroro išpuolių organizatoriaus neradoB. Cazeneuve'as taip pat kalbėjo apie Abdelhamidą Abaaoudą, kuris, kaip manoma, yra Paryžiaus išpuolių tikrasis organizatorius. Informacija, atvedusi policiją iki buto Sent Deni, „sudarė įspūdį, kad Abaaoudas tikėtinai buvo ten“, sakė jis.
Moteris susisprogdino, vyras žuvo nuo granatosPrancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as patvirtino tai, kas buvo žinoma iš šaltinių policijoje ir Paryžiaus prokurorų pranešimų.Bute buvo sunaikinti du žmonės, viena moteris susisprogdino, į vieną vyrą pataikė granata (anksčiau buvo pranešta, kad snaiperis). Buvo suimti septyni žmonės: trys bute, dar kiti du, taip pat buto savininkas ir jo „draugas“. AFP nuotr.
Žuvo policijos šuo DyzelVienas Prancūzijos policijos tarnybinis šuo – kalė Dyzel (Diesel) žuvo trečiadienį per antitetoristinę operaciją prieš įtariamus džihadistus, užsibarikadavusius viename bute Paryžiaus šiauriniame priemiestyje, o penki pareigūnai buvo lengvai sužeisti.„Dyzel, septynerių metų belgų aviganė, kovinis šuo ... buvo nužudyta teroristų per operaciją“, – sakoma Prancūzijos policijos „Twitter“ pranešime.„Koviniai ir sprogmenis aptinkantys šunys yra gyvybiškai svarbūs per RAID operacijas“, – sakoma pranešime, turint omenyje specializuotą Prancūzijos policijos antiteroristinį dalinį, dalyvavusį trečiadienį paryčiais prasidėjusiame šturme.
Policijos pajėgos jau išlaužė bažnyčios duris ir pateko į vidųReuters nuotr.
BBC praneša, kad didysis reidas baigtas. Buto, kuriame slėpėsi įtariamieji, šturmo rezultatai: 2 žuvę, 7 sulaikyti, 5 sužeisti policininkai. CNN praneša, kad policijos pajėgos dabar sutelktos prie bažnyčios.
Šaltiniai: policijos reidas buvo surengtas atsekus įtariamųjų mobiliųjų telefonų informaciją. Įtariamieji ruošėsi atlikti „kažkokius veiksmus“. 
Policija ruošiasi šturmuoti bažnyčią Sen Deni 
Sulaikytas vyras, išnuomojęs savo butą dviem žmonėms „iš Belgijos“Vienas vyras, trečiadienį sulaikytas per policijos antiteroristinį reidą Paryžiaus šiauriniame priemiestyje Sen Deni, sakė išnuomojęs savo butą dviem asmenims iš Belgijos vieno savo draugo prašymu.„Vienas draugas paprašė, kad kelioms dienoms apgyvendinčiau porą jo draugų“, – vyras sakė naujienų agentūrai AFP.Tą butą trečiadienį paryčiais šturmavo policija, ieškanti įtariamojo, kuris, kaip manoma, vadovavo praeitą penktadienį Prancūzijos sostinėje įvykdytoms koordinuotoms atakoms, per kurias žuvo 129 žmonės, o dar per 350 buvo sužeisti.„Pasakiau, kad ten nėra čiužinio, bet jis pasakė, kad „tai ne problema“ ir kad jie tenori, jog būtų vandens ir vietos melstis“, – sakė savo vardo nepanoręs viešinti vyras, kuriam policija tuojau po to uždėjo antrankius ir išsivedė.AFP pašnekovas nurodė, kad jo draugo pažįstami atvyko iš Belgijos, kur, kaip sakė tyrėjai, gyveno keli iš Paryžiuje siautėjusių džihadistų.„Manęs paprašė padaryti paslaugą – ir aš padariau paslaugą. Nežinojau, kad jie teroristai“, – aiškino vyras.Šio vyro draugė, kuri taip pat buvo areštuota policijos, sakė AFP miegojusi tame praeitą savaitę ir pasakojo, kad tas būstas atrodė kaip „lindynė“.Du naujieji nuomininkai atvyko į jį „prieš dvi dienas“, – sakė ji.Tie žmonės buvo tarp penkių asmenų, kuriuos policija suėmė per reidą bute. Per tą operaciją žuvo dar du įtariami džihadistai, tarp jų moteris, kuri susisprogdino.
Paskelbus tylos minutę, turkai švilpė ir skandavo „Allahu Akbar“Turkijos futbolo rinktinės aistruoliai švilpė ir skandavo „Allahu Akbar“, kai antradienį Stambulo stadione prieš draugiškas rungtynes su Graikijos nacionaline komanda buvo paskelbta tylos minutė, skirta tragiškų įvykių Paryžiuje aukų atminimui, praneša „The Daily Mail“.Rungtynes kartu stebėjo Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu ir jo kolega iš Graikijos Alexis Tsipras. Tai turėjo simbolizuoti dviejų šalių susitaikymą.Turkijos ir Graikijos rinktinės susitiko futbolo aikštėje pirmą kartą per pastaruosius aštuonerius metus.
Skelbiama, kad per trečiadienio reidus Paryžiuje sulaikyti 7 asmenys.
Prancūzijos mečetėse per penktadienines pamaldas bus pasmerktas terorizmas, sako musulmonų asociacijaPrancūzijos musulmonų asociacija nurodė, kad prašys visų 2,5 tūkst. šalies mečečių pasmerkti „bet kokio pobūdžio smurtą ir terorizmą“ per penktadienines pamaldas, tvyrant didelei įtampai po penktadienį Paryžiuje įvykdytų atakų.Tame pranešime smurto veiksmai bus „nedviprasmiškai“ pasmerkti, nurodė Prancūzijos musulmonų taryba (CFCM).
„Al Jazeera“ skelbia, kad vienas įtariamasis vis dar užsibarikadavęs bute. Jį supa policijos pajėgos.
Prancūzijos policijos pareigūnai socialiniame tinkle „Twitter“ apie reidą Sen Deni skelbia, kad operacija vis dar vyksta, nukentėjo penki pareigūnai.
Naujienų agentūra AP ir Prancūzijos žiniasklaida skelbia, kad bute vis dar užsibarikadavęs vienas vyras. Jo tapatybė neskelbiama. Sen Deni gyventojams ir toliau patariama neiti iš namų.
Veidus po kaukėmis dengiantys ginkluoti policijos pareigūnai įsiveržė į Sen Deni rotušės pastatą, iš įvykio vietos skelbia BBC.
Sen Deni užima svarbią vietą Prancūzijos istorijoje – šis priemiestis garsėja viduramžių bazilika, kurioje šimtmečius buvo karūnuojami šalies monarchai. Dabar tame rajone gyvena etniškai mišri bendruomenė, o kartais įvyksta konfliktų tarp policijos ir vietos jaunuolių.
https://twitter.com/tombateman/status/666890128674136064?ref_src=twsrc%5Etfw
Paryžiaus prokuratūra paskelbė oficialų pranešimą dėl trečiadienio rytą vykdytų reidų, per kuriuos sulaikyti penki žmonės. Skelbiama, kad žuvo viena moteris – savo bute ji detonavo sprogstamąjį užtaisą. Sulaikyti bute buvę trys žmonės. Netoliese policijos pareigūnai sulaikė dar du žmones – vyrą ir moterį.
Dėl įvykių Paryžiuje B. Vanago komandai liepta evakuotis per 3 minutes.Daugiau – čia.
BBC korespondentė praneša, kad įvykio vietoje kol kas ramu.https://twitter.com/annaholligan/status/666886099093078018?ref_src=twsrc%5Etfw
„Reuters“ praneša, kad žuvo viena moteris, 5 sulaikė policija.
Skelbiama, kad policijos pajėgų operacijos Sen Deni rajone taikinys yra su „Islamo valstybe“ siejamas teroristas Abdelhamidas Abaaoudas, kuris, kaip manyta iš pradžių, iš Sirijos koordinavo išpuolius Paryžiuje, teigia teisėsaugos šaltiniai.
Policijos pareigūnai skelbia, kad sulaikyti du žmonės. Sužeisti keturi pareigūnai. Į teritoriją pasiųsta apie 100 karių, skelbia independent.co.uk.
Kol kas neaišku, kiek žmonių žuvo Sen Deni – du ar trys. Toliau tęsiama antiteroristinė operacija, policijos pajėgos blokuoja gatves.
Informacija apie žuvusį atsitiktinį praeivį oficialiai nepatvirtinta.
CNN šaltiniai policijoje praneša, kad žuvo 3 teroristai. Vieną nukovė snaiperis, moteris susisprogdino, dar vienas įtariamasis žuvo tame pačiame bute per susišaudymą. Dar trys žmonės suimti.  Skelbiama, kad bute buvo 6 žmonės.
Žuvo atsitiktinis praeivisTrečiadienį per Prancūzijos policijos operaciją Paryžiuje, Sen Deni priemiestyje, žuvo atsitiktinis praeivis, praneša televizijos kanalas BFM TV. Jis atsidūrė gatvėje per susišaudymą.
BFMTV: vieną įtariamąjį teroristą nušovė policijos snaiperis, kiti du žmonės žuvo moteriai savižudei susisprogdinus
Operacija artėja į pabaigą: 3 žuvę, 3 sulaikytiPrancūzijos televizija praneša, kad aukos yra 3, tarp jų ir anksčiau minėta moteris. Dar 3 žmonės sulaikyti. CNN praneša, kad bent vienas asmuo vis dar yra užsibarikadavęs.
Prancūzijos TV: 2 žmonės žuvo. Viena iš jų – moteris. 
Prancūzijos TV: pastate susisprogdino moteris savižudė, kuri buvo apsijuosusi sprogmenimis. Iš viso nuaidėjo mažiausiai 7 sprogimai.
„Twitter“ pasirodė nuotraukos ir pranešimai, kad į antiteroristinės operacijos vietą atsiųstos ir karinės pajėgos.
https://twitter.com/b43055140/status/666868453916176384
CNN: girdimi sprogimaiTiesiogiai iš įvykio vietos transliuojančio CNN reporterė pranešė, kad girdėti sprogimai. Ji yra netoli namo, kuriame šturmuojamas butas su galimai ten užsibarikadavusiais įtariamaisiais dėl teroristinių išpuolių Paryžiuje.
Taikiniai – A. Abaaoudas, S. Abdeslamas ir „devintasis“Remdamasis šaltiniais policijoje, Prancūzijos naujienų kanalas BFMTV pranešė, kad pagrindinis Sen Deni vykstančios operacijos taikinys yra įtariamas Paryžiaus išpuolių organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas. Manoma, kad jis buvo Sirijoje, tačiau dabar greičiausiai yra Prancūzijoje. Kiti du vyrai, užsidarę su juo daugiabutyje, manoma, yra Salahas Abdeslamas, kurio medžioklė vyksta nuo šeštadienio, lapkričio 14 dienos, ir nuo antradienio, lapkričio 17-osios, vakaro ieškomas neidentifikuotas „devintasis užpuolikas“.
Prie koncertų salės rado telefoną su įtartina SMSVokietijos naujienų portalas spiegel.de rašo, kad tyrėjai šiukšlių dėžėje prie  Bataclan koncertų salės, kurioje teroristai išžudė 89 žmones, buvo rastas mobilusis telefonas, kuriame rasta SMS žinutė „Pradedam“.
BBC: vietinė žiniasklaida skelbia, kad 3 žmonės suimti
AFP: vienas žmogus žuvo per operaciją
Evakuojami gyventojaiPrancūzijos priemiestyje San Deni dėl vykdomos antiteroristinės operacijos kai kurie gyventojai buvo evakuojami. Reuters nuotr.   
Pakelti sraigtasparniai, sužeisti policininkaiVokietijos naujienų portalas spiegel.de praneša, kad antiteroristinė operacijos metu gausiai paleisti šūviai – tiek iš policijos pusės, tiek ir į juos. Pranešama, kad sužeista daug pareigūnų. Virš teritorijos skraido sraigtasparniai.
Vyksta antiteroristinė operacija, šturmuojamas įtariamųjų butasPo kurio laiko paaiškėjo, kad vykdomas reidas ir antiteroristinė operacija.  Keli įtariamieji trečiadienį paryčiais tebebuvo užsibarikadavę viename bute Paryžiaus šiauriniame rajone po to, kai per policijos antiteroristinį reidą, susijusį su pastarųjų teroro išpuolių Prancūzijos sostinėje tyrimu, pasipylė šūviai ir buvo sužeisti keli pareigūnai, pranešė policijos šaltiniai.Operacija, prasidėjusi paryčiais San Deni rajone, tebesitęsė 6 val. 15 min. vietos (7 val. 15 min. Lietuvos) laiku.  Šaudymas ten tebesigirdi, sakė keli šaltiniai.Ta vieta yra netoli Prancūzijos nacionalinio stadiono - vieno iš kelių objektų sostinėje, kuriuos praeitą penktadienį atakavo ginkluoti užpuolikai ir mirtininkai sprogdintojai per iki šiol didžiausius teroro išpuolius šalies teritorijoje. Atsakomybę dėl tų atakų prisiėmė džihadistų judėjimas "Islamo valstybė" (IS).
Anoniminiai pranešimai apie bombas lėktuvuoseDėl tų reisų „buvo gauta anoniminių grasinimų po to, kai kiekvienas iš jų pakilo“, sakoma „Air France“ pranešime. „Prevenciškai, siekdama atlikti visus būtinus saugumo patikrinimus, „Air France“ ... nusprendė prašyti nutupdyti abu lėktuvus“, – pridūrė bendrovė.
https://twitter.com/IDECLAIRMEDIA/status/666842936471089152
„Air  France“ lėktuvai iš JAV nepasiekė ParyžiausTrečiadienio naktį iš JAV į Prancūzijos sostinę Paryžių turėję skristi du prancūzų avialinijų „Air France“ lėktuvai turėjo vykdyti neplaninius nusileidimus kituose JAV ir Kanados oro uostose.  Lėktuvai nutupdyti dėl bombų pavojaus, praneša CNN.  AFP nuotr. Plačiau skaitykite ČIA.
Paryžiaus priemiesčiuose – šūviaiCNN praneša, kad Paryžiaus priemiesčiuose aidėjo šūviai. Televizijos kalbintas gyventojas pasakojo, apie nuo triukšmo pabudo apie 5 val. (Lietuvos laiku).
Šaltiniai skelbia apie dar vieną teroristinių atakų Paryžiuje vykdytojąPlačiau skaitykite čia. 
Prancūzijos policija paskelbė neatpažinto Paryžiaus atakų sprogdintojo nuotraukąSkaitykite daugiau čia. 
Vokietijoje paleisti septyni sulaikyti įtariamieji, nenustačius jų ryšio su teroro aktais ParyžiujeVokietijos policija paleido septynis asmenis, kurie buvo sulaikyti antradienį, nes nerasta įrodymų, kad jie būtų susiję su išpuoliais Paryžiuje.Ieškodama Paryžiaus išpuolių vykdytojų, vokiečių policija prie Belgijos sienos šią dieną buvo sulaikiusi penkis vyrus ir dvi moteris.Specialiosios policijos būriai tikėjosi, kad kuris nors iš asmenų, sulaikytų netoli Acheno miesto, gali būti ieškomas 26-erių Salahas Abdeslamas, jaunesnysis Brahimo Abdeslamo brolis. Brahimas susisprogdino per vieną iš išpuolių Paryžiuje.Kaip pareiškė Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as viltys, kad pareigūnams į tinklą pateko „didelė žuvis“ žlugo: „jis nėra tas, kurį mes tikėjome esantį“.„Neatrodo, kad čia būta glaudaus ryšio su atakomis Paryžiuje“, – sakė jis Berlyne per spaudos konferenciją.Kai minėti septyni asmenys buvo paleisti, naujienų agentūra DPA pranešė policijos žodžius, kad „nėra įrodymų, jog šie asmenys yra susijęs su tomis atakomis“.Įtariamieji „gali būti susiję su Paryžiaus išpuoliais“, anksčiau spėjo Acheno miesto policijos atstovas Werneris Schneideris, bet kartu ir pažymėjo, kad tie įtarimai gali išsisklaidyti.Europos policija labiausiai ieško 26 metų S.Abdeslamo, kurį Prancūzijos policija įvardina kaip pagrindinį įtariamąjį dėl 129 gyvybes nusinešusių teroro išpuolių Paryžiuje.Naujienų portalas „Spiegel Online“ rašo, kad Vokietijos policiją ant kojų sukėlė vienas maisto parduotuvių tinklo darbuotojas, pranešęs apie pastebėtą asmenį, kuris jam pasirodė panašus į S. Abdeslamą.S.Abdeslamas yra per penktadienio išpuolius susisprogdinusio Brahimo Abdeslamo jaunesnysis brolis. Jo nuotrauką išplatinę Prancūzijos pareigūnai ieškomąjį apibūdina kaip „pavojingą“. Belgija jam išdavė tarptautinį arešto orderį.Įtariama, kad Belgijoje gyvenantis ir Prancūzijos pilietybę turintis S.Abdeslamas buvo išsinuomojęs juodą automobilį „Polo“, kuris buvo rastas Paryžiuje prie koncertų centro „Bataclan“, kuriame trys teroristai nužudė 89 žmones.S.Abdeslamas rugsėjo mėnesį lankėsi Austrijoje, pranešė Austrijos pareigūnai antradienį. Atvykęs iš Vokietijos su dar dviem vyrais jis nurodė, kad vyksta atostogauti.
Iki šiol identifikuota 117 Paryžiaus išpuolių aukų iš 129Po kruvinų išpuolių Paryžiuje iki šiol identifikuota 117 žuvusių aukų iš 129. Kitų žuvusiųjų tapatybę tikimasi nustatyti „kiek įmanoma greičiau“. Nacionaliniame Susirinkime Paryžiuje pareiškė teisingumo ministrė Christiane Taubira, kuria remiasi agentūra AFP.Paryžiaus ir jo apylinkių ligoninėse vis dar gydomas 221 sužeistas asmuo, deputatams sakė sveikatos ministrė Marisol Touraine. 57 jų guli reanimacijoje, trijų sunkiai sužalotų žmonių gyvybei gresia pavojus.Islamistai per koordinuotas atakas Paryžiuje penktadienio vakarą nužudė 129 žmones ir 352 sužeidė. Kalašnikovais" ir sprogmenų diržais ginkluoti teroristai užpuolė „Bataclan“ koncertų salę Paryžiaus centre, kelis barus ir restoranus bei futbolo stadioną „Stade de France“ sostinės šiaurėje. Atsakomybę už išpuolius prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS). Dauguma aukų yra jauni žmonės. Tik nedaugeliui buvo daugiau kaip 40 metų.
Policijos dėl teroro išpuolių Paryžiuje ieškomo bėglio brolis jį ragina pasiduotiDėl teroro išpuolių Paryžiuje policijos ieškomo Salaho Abdeslamo (Salaho Abdislamo) brolis ragina jį pasiduoti.Antradienį su Prancūzijos televizijos BFM žurnalistais kalbėjęs Mohamedas Abdeslamas sakė, kad jo brolis buvo pamaldus žmogus, tačiau nepanašus į radikalų islamistą.„Žinoma, aš raginu jį pasiduoti policijai. Jam būtų geriausia pasiduoti, kad teisingumas galėtų visa tai išaiškinti“, – kalbėjo Mohamedas.Po kruvinų penktadienio išpuolių Mohamedas Abdeslamaas buvo suimtas ir apklaustas, o pirmadienį paleistas.Jis sakė, kad jo brolis meldėsi ir mečetėje lankėsi nereguliariai. Jis dėvėjo džinsus bei megztinius ir visai nebuvo panašus į radikalą, tikino Mohamedas.
Prancūzijos policija tikriausiai rado trečią su atakomis Paryžiuje susijusį automobilįTrečias automobilis, tikriausiai susijęs su kruvinų atakų virtine Paryžiuje, buvo rastas antradienį paryčiais Prancūzijos sostinės šiauriniame rajone, pranešė policijos šaltiniai.„Juodas „(Renault) Clio“, rastas ... 18-ajame rajone, tikriausiai buvo panaudotas ruošiantis atakoms“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas šaltinis.„Tas automobilis buvo pastebėtas automagistralėje A1 ir galbūt buvo naudojamas per parengiamuosius kontaktus tarp (užpuolikų) grupių Paryžiuje ir Belgijoje“, – pridūrė šaltinis.Tačiau kitas šaltinis sakė, kad teismo tyrėjai turi atlikti išsamesnę analizę, „kad nustatytų, ar jis yra susijęs“.Tas automobilis su belgiškais numeriais buvo rastas pastatytas ant vienos pėsčiųjų perėjos, sakė vienas AFP žurnalistas.Patikrinus, ar mašina nėra užminuota, ji buvo nutempta policijos tolesniems tyrimams.Du kiti Belgijoje registruoti automobiliai anksčiau buvo susieti su penktadienį Paryžiuje įvykdytomis atakomis, nusinešusiomis 129 žmonių gyvybes.
Po atakų Paryžiuje rastas Sirijos pasas galėjo priklausyti Sirijos kariuiPasas, rastas prie vieno mirtininko, susisprogdinusio šalia Prancūzijos nacionalinio stadiono, galėjo priklausyti Sirijos režimo kariui, žuvusiam prieš kelis mėnesius, sakė vienas tyrimui artimas šaltinis.Tas pasas buvo išduotas Ahmadui al Mohammadui, gimusiam 1990 metų rugsėjo 10 dieną Sirijos šiauriniame Idlibo mieste.Prancūzijos tyrėjai sakė, kad visi faktai rodo, jog tas žmogus buvo Sirijos prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui) ištikimų pajėgų karys.Savo vardo nepanoręs atskleisti šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad rastasis pasas buvo paimtas ir jo savininko arba suklastotas, remiantis egzistuojančia tapatybe.Šio paso turėtojas spalio 3 dieną užsiregistravo Graikijai priklausančioje Lero saloje, o per kelias vėlesnes dienas buvo užfiksuotas Serbijoje ir Kroatijoje.Galiausiai tas pasas buvo rastas šalia vieno iš trijų mirtininkų, susisprogdinusio prie Prancūzijos nacionalinio stadiono per penktadienį surengtą pražūtingų atakų virtinę Paryžiuje.
Vokietijoje – suėmimaiVokietijos policija, ieškanti įtariamųjų, siejamų su teroro išpuoliais Paryžiuje, antradienį pranešė prie Belgijos pasienio suėmusi penkis asmenis, tačiau negalėjo patvirtinti, kad jie tikrai susiję su džihadistų smurtu.„Policijos specialieji būriai antradienio rytą vakariniame Acheno mieste suėmė tris užsieniečius: vieną vyrą ir dvi moteris, o vėliau sulaikė dar du įtariamuosius“, – pranešė policija.Įtariamieji „gali būti susiję su Paryžiaus išpuoliais“, nurodė Acheno miesto policijos atstovas Werneris Schneideris  naujienų kanalui NTV ir pridūrė, kad pirmų trijų asmenų tapatybės dar nenustatytos.„Po praėjusio penktadienio teroro išpuolių Paryžiuje prasidėjus jų organizatorių ir vykdytojų paieškai, Acheno policija gavo pranešimą apie įtartinus asmenis netoli Acheno esančiame Alsdorfe“, – nurodoma policijos pranešime.„Tokiame kontekste šį rytą buvo suimti trys asmenys. Dvi moteris ir vieną vyrą suėmė specialiosios pajėgos ir nuvežė į areštinę. Šiuo metu vyksta tyrimai“, – sakoma jame.Pranešime taip pat nurodoma, kad pareigūnai toliau tęsia operacijas Acheno rajone, kurių negali atskleisti „dėl taktinių priežasčių“, ir priduriama, kad „Alsdorfe specialiosios pajėgos suėmė dar du žmones“.Policijos atstovas perspėjo, kad „turimi parodymai arba bus patvirtinti, arba išsisklaidys“.Europos policija labiausiai ieško 26 metų Salaho Abdeslamo (Salaho Abdislamo), kurį Prancūzijos policija įvardina kaip pagrindinį įtariamąjį dėl 129 gyvybes nusinešusių teroro išpuolių Paryžiuje.Naujienų portalas „Spiegel Online“ rašo, kad Vokietijos policiją ant kojų sukėlė vienas maisto parduotuvių tinklo darbuotojas, pranešęs apie pastebėtą asmenį, kuris jam pasirodė panašus į S.Abdeslamą.S.Abdeslamas yra per penktadienio išpuolius susisprogdinusio Brahimo Abdeslamo jaunesnysis brolis. Jo nuotrauką išplatinę Prancūzijos pareigūnai ieškomąjį apibūdina kaip „pavojingą“. Belgija jam išdavė tarptautinį arešto orderį.Įtariama, kad Belgijoje gyvenantis ir Prancūzijos pilietybę turintis S. Abdeslamas buvo išsinuomojęs juodą automobilį „Polo“, kuris buvo rastas Paryžiuje prie koncertų centro „Bataclan“, kuriame trys teroristai nužudė 89 žmones.Salahas Abdeslamas rugsėjo mėnesį lankėsi Austrijoje, pranešė Austrijos pareigūnai antradienį. Atvykęs iš Vokietijos su dar dviem vyrais jis nurodė, kad vyksta atostogauti.
Prancūzų laikraštis „Le Point“ skelbia, kad nufilmavo viešbučio kambarį, kuriame buvo apsistojęs teroristas Salahas Abdelslamas. Vaido įrašą galite pamatyti ČIA. 
Prancūzija paskelbė 115 tūkst. saugumo pareigūnų mobilizacijąPo praėjusį penktadienį Paryžiuje įvykusių teroro išpuolių, Prancūzija mobilizavo 115 tūkst. saugumo pareigūnų, informuoja šalies vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve, skelbia BBC.Anot B. Cazeneuve, įtariamųjų namuose jau atlikti 128 reidai, o Prancūzijos lėktuvai pradėjo intensyvias atakas prieš „Islamo valstybę“ Sirijoje.
Nori geležinkelio stotyse įrengti vartus su metalo detektoriaisPrancūzijos ekologijos ministrė Segolene Royal antradienį pareiškė norinti, kad po teroro išpuolių Paryžiuje šalies geležinkelio stotyse būtų įrengti saugos vartai.„Paprašiau SNCF (Prancūzijos valstybinės geležinkelių bendrovės) išnagrinėti galimybę įgyvendinti šias priemones, kad būtų tokia pati patikra, kokia vykdoma lipant į lėktuvus“, - sakė S.Royal, kurios atsakomybės sričiai priklauso ir susisiekimas.
Paryžiaus „Bataclan“ koncertų salės, kur per lapkričio 13-osios aktą žuvo 89 žmonės, savininkams teroristai grasino jau prieš kelerius metus.Daugiau – čia.
Prancūzijos policija surengė 128 naujus reidus po atakų Prancūzijos policija antradienį paryčiais surengė dar 128 reidus, pranešė vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as, pareigūnams suintensyvinus tyrimą dėl didžiausių kada nors šalyje įvykdytų teroro atakų. Per virtinę reidų ankstesnę dieną pareigūnai suėmė 23 žmonės ir konfiskavo 31 ginklą, tarp jų raketinį granatsvaidį.
Belgijos teisėsauga išplatino daugiau įtariamojo Salaho Abdeslamo nuotraukų.
https://twitter.com/Auroch5555/status/666508929392750592
Toliau tęsiasi paieškosToliau intensyviai ieškoma vieno iš užpuolikų - Salaho Abdeslamo. Belgijoje gimęs 26 metų S. Abdeslamas laikomas itin svarbiu įtariamuoju. Jo brolis pirmadienį sakė nežinantis, kur jis yra, pridūręs, kad tas vyras yra „normalus vaikinas“. Skaitykite daugiau ČIA. 
Prancūzijos aviacija vėl smogė IS tvirtovei SirijojePrancūzijos karo lėktuvai praeitą naktį surengė naujų reidų prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) faktinę sostinę ar Raką Sirijos šiaurėje, kur sunaikino vieną kovotojų vadavietę ir mokymo centrą, antradienį pranešė armijos generalinis štabas. „Antrą kartą per 24 valandas Prancūzijos kariuomenė surengė aviacijos antskrydį prieš „Daesh“ ar Rakoje, Sirijoje“, – sakoma armijos pranešime, kuriame vartojamas alternatyvus džihadistų grupuotės akronimas.
J. Kerry: esame šeimaJAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pirmadienį atvyko į Paryžių derybų po Prancūzijos sostinę supurčiusių atakų ir pažadėjo įveikti terorizmą, stovėdamas prie Amerikos ambasados, nušviestos Prancūzijos vėliavos spalvomis. „JAV ir Prancūzija yra ne vien draugės – mes esame šeima“, – sakė J.Kerry, kuris antradienį susitiks su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u  ir užsienio reikalų ministru Laurent'u Fabiusu. J.Kerry, kuris puikiai moka prancūzų kalbą, pažadėjo: „Įveiksime „Daesh“ (džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“, IS) ir visus, kurie dalijasi jų nepakenčiama ideologija, taip pat toliau užjausime tuos, kurie ieško prieglobsčio nuo smurto, skleidžiamo teroristų. „Kovosime, kad užtikrintume, jog pasaulis, kurį paveldės mūsų vaikai, būtų turtingas meilės ir skurdus neapykantos“, – pridūrė jis. Amerikos diplomatijos vadovas pareiškė, kad IS kovotojai, kurie prisiėmė atsakomybę dėl didžiausių kada nors Prancūzijoje įvykdytų teroro atakų, nusinešusių 129 žmonių gyvybių, yra „monstrai psichopatai“.
Belgija atšaukė futbolo rungtynesVisoje Belgijos teritorijoje pakeltas teroro pavojaus lygis. Dėl sustiprinto saugumo lygio Belgija nutarė atšaukti antradienį turėjusias įvykti nacionalinės rinktinės rungtynes su Ispanijos komanda.Naktį į antradienį visoje Belgijos teritorijoje teroro pavojaus lygis buvo pakeltas nuo antrojo iki trečiojo (didelio), praneša AFP. Šis lygis, nustatomas pagal keturių balų skalę, reiškia, kad „pavojus galimas arba tikėtinas“. Dėl to atšauktos draugiškos Belgijos ir Ispanijos futbolo rinktinių rungtynės, turėjusios įvykti antradienio vakarą Briuselyje. Tai padaryta Belgijos vyriausybės iniciatyva.
Iš Sirijos grįžtantiems Prancūzijos piliečiams gali būti skiriamas namų areštasPrancūzijos piliečiams, grįžtantiems iš Sirijos, gali būti „taikomas namų areštas“ ir griežtas sekimas, pirmadienį nurodė vienas šaltinis vyriausybėje. Šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad prezidentūra svarsto galimybę „įvesti drakoniškas sekimo sąlygas“ visiems asmenims, grįžtantiems iš karo krečiamos Sirijos, po penktadienį įvykdytų atakų Paryžiuje, nusinešusių 129 žmonių gyvybes.
Teroro aktų Paryžiuje sumanytoju įtariamas Belgijoje gyvenęs džihadistasVienas Belgijos pilietis ir džihadistų Sirijoje vadeiva, gyręsis apie planuojamus išpuolius Europoje ir išvengęs policijos sausį Belgijoje, yra įtariamas sumanęs išpuolius Paryžiuje, sakė vienas prancūzų šaltinis pirmadienį.Pasak jo, Abdelhamidas Abaaoudas, iš Maroko kilęs 28-erių belgas, gana ilgai kovėsi „Islamo valstybės“ kovotojų gretose Sirijoje ir sausį paspruko nuo jį Belgijos rytuose persekiojusių policininkų, kurie Vervjė mieste šturmavo džihadistų kuopelę.Tyrėjai dabar yra linkę susieti šį asmenį su žiauriausiu Prancūzijos istorijoje teroro aktu penktadienį vakare Paryžiuje, kur žuvo 129 žmonės ir šias koordinuotas atakas pasiskelbė surengusi „Islamo valstybė“ (IS).„Tai rimta hipotezė“, – sakė naujienų agentūrai AFP apie tyrimą informuotas pašnekovas, kuris dar pridūrė, kad A. Abaaoudas dabar gyvena Sirijoje, kurios didelius plotus kontroliuoja IS.A.Abaaoudas, anksčiau šiais metais davęs interviu IS žurnalui „Dabiq“, palaikė ryšį su mažiausiai vienu iš Abdeslamų (Abdislamų) brolių.Brahimas Abdeslamas buvo vienas mirtininkų Paryžiaus išpuoliuose, o jo brolio Salaho ieško policija.„A.Abaaoudas ir Salahas Abdeslamas pažinojo vienas kitą ir buvo įsivėlę į smulkius nusikaltimus“, – sakė kalbintas šaltinis.„Šis faktas ir A.Abaaoudo fanatizmas Sirijoje leidžia mums sieti jį su tais teroro aktais“, – nurodė jis, tačiau perspėjo, kad „dar per anksti“ daryti išvadas.Kitas pareigūnas anksčiau yra sakęs, kad A. Abaaoudas buvo veikiausiai susijęs su sužlugdytomis atakomis greitajame traukinyje, važiavusiame iš Amsterdamo į Paryžių, ir bažnyčioje Paryžiaus regione.
Vokietijoje sulaikytas galimai su išpuoliais Paryžiuje susijęs alžyrietisVokietijos pareigūnai pabėgėlių priėmimo centre sulaikė alžyrietį, galimai susijusį su išpuoliais Paryžiuje. Pranešama, kad įtariamasis praėjusią savaitę įspėjo kitus migrantus dėl artėjančių atakų Prancūzijoje, skelbia „CBSNews“.Arnsbergo prokuroro atstovas pranešė, kad neįvardytas 39-erių vyras buvo sulaikytas pabėgėlių centre vakariniame Vokietijos miestelyje po to, kai du Sirijos piliečiai šeštadienį susisiekė su pareigūnais.Atstovas Werneris Wolffas patvirtino, kad įtariamasis sakė sirams, jog Paryžius patirs „baimę ir terorą“.Vokiečių laikraštis „Der Western“ pranešė, kad alžyrietis įspėjo du pabėgėlius iš Sirijos likus kelioms dienoms iki išpuolių Paryžiuje, tačiau pareigūnams neigė žinojęs apie konkretų sąmokslą. Be kita ko, alžyrietis neslėpė neapykantos Prancūzijai ir įspėjo policiją, kad kažkas blogo nutiks Arnsberge, jei jis bus sulaikytas.Leidinys rašo, kad vietos pareigūnai pagyrė du Sirijos migrantus, pranešusius policijai apie įtariamąjį.
Olandų saugumo pareigūnai per operaciją prie Belgijos sienos suėmė du asmenis Olandijos policija per operaciją prie Belgijos sienos esančioje Limburgo provincijoje suėmė du asmenis, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.Vaizdo įraše matyti, kaip netoli nedidelio Siustereno miesto, maždaug už 30 kilometrų į šiaurę nuo Mastrichto, prie vieno ūkinio pastato stovi mažiausiai 10 automobilių su policijos skiriamaisiais ženklais ir be jų, o virš jų skraido sraigtasparnis.Taip pat matyti, kad kai kurie policijos pareigūnai vilki balaklavas.Netoliese esančios automobilių pardavimo aikštelės darbuotojas, prašęs neskelbti jo pavardės, naujienų agentūrai AFP sakė, kad „čia yra daug policijos, kuri uždarė rajoną“.Nyderlandų nacionalinė naujienų agentūra ANP pranešė, kad olandų išminuotojų būrys pasitelkė robotą, o liudininkai pasakojo, kad mažiausiai vienam iš dviejų suimtų žmonių buvo liepta nusirengti.Nyderlanduose po penktadienio išpuolių Paryžiuje padidintas parengties lygis, tačiau patvirtinimų, kad šie įvykiai būtų susiję, nėra.Su policijos ir prokuratūros pareigūnams AFP žurnalistams kol kas susisiekti nepavyko.Vienas iš įtariamų dėl teroro išpuolių Paryžiuje yra 26 metų Salahas Abdeslamas, kurį prancūzų policija įvardino kaip „pavojingą“ ir jam išdavė tarptautinį arešto orderį. Belgijos žiniasklaida jį vadina „visuomenės priešu Nr.1“.
B. Obama: JAV neturėjo „konkrečios“ žvalgybinės informacijos apie rengtus išpuolius Paryžiuje JAV prezidentas Barackas Obama pirmadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos neturėjo „konkrečių“ žvalgybinių duomenų prieš kruvinus išpuolius Paryžiuje, atsakomybę už kuriuos prisiėmė „Islamo valstybės“ grupuotė.„Šis išpuolis konkrečiai nebuvo minimas“, – sakė B.Obama spaudos konferencijoje po Didžiojo dvidešimtuko (G-20) lyderių susitikimo Turkijos Viduržemio jūros kurorte Antalijoje.Jis taip pat pranešė, kad JAV ir Prancūzija sudarė naują susitarimą dėl greitesnio ir dažnesnio žvalgybinės informacijos perdavimo Prancūzijai, siekiant išvengti panašių išpuolių ateityje.„Šiandien pranešame apie naują susitarimą. Mes racionalizuojame žvalgybinės ir operatyvinės karinės informacijos dalinimosi su Prancūzija procesą“, – sakė jis.JAV vadovas taip pat pagyrė pasiektą „kuklią pažangą“ Vienos derybose, pasaulio galioms ieškant Sirijos konflikto sprendimo susitikime, kuriame dalyvauja ir Rusija.„Mes pradėjome diplomatiniame fronte matyti kuklią pažangą, kuri yra labai svarbi, – sakė B.Obama žurnalistams. – Derybos Vienoje – įvykis, kai visos svarbiausios šalys susirinko kartu ... ir pasiekė bendrą sutarimą“.B.Obama taip pat įspėjo, kad Jungtinės Valstijos neturi užtrenkti durų pabėgėliams, baimindamosios teroro išpuolių.„Iš Sirijos bėgantys žmonės patys labiausiai kenčia nuo terorizmo, jie yra pažeidžiamiausi“, – pasakė JAV prezidentas per spaudos konferenciją po viršūnių susitikimo Turkijoje.„Labai svarbu, kad mes neužvertume savo širdžių tokio smurto aukoms ir neimtume vienodai vertinti ir pabėgėlių, ir terorizmo klausimus“, – pridūrė jis.
Prancūzija intensyvins operacijas Sirijoje Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as  pirmadienį pareiškė, kad Prancūzija „intensyvins operacijas“ Sirijoje, kai po išpuolių Paryžiuje nuo pirmųjų aviacijos smūgių prieš „Islamo valstybės“ grupuotę praėjo kelios valandos.„Mes tęsime šiuos smūgius toliau per ateinančias savaites“, – sakė F.Hollande'as kreipdamasis į parlamentą.Jis taip pat paragino sušaukti JT Saugumo Tarybą ir aptarti kovos su „Islamo valstybe“ (IS) klausimus, bei pridūrė, kad šia tema jis kalbėsis su savo kolegomis iš JAV ir Rusijos.„Artimiausiomis dienomis aš susitiksiu su JAV prezidentu Baracku Obama  ir prezidentu Vladimiru Putinu“, – sakė jis po IS džihadistų Paryžiuje surengtų kruviniausių išpuolių Prancūzijos žemėje.F.Hollande'as taip pat nusprendė prašyti parlamento, kad šis šią savaitę apsvarstytų įstatymo projektą dėl nepaprastosios padėties pratęsimo iki trijų mėnesių.„Aš nusprendžiau prašyti (posėdžius) trečiadienį pradėsiantį parlamentą išnagrinėti įstatymo projektą, kuris leistų pratęsti nepaprastąją padėti iki trijų mėnesių“, –pasakė jis per retai šaukiamą abiejų parlamento rūmų susirinkimą. F.Hollande'as paragino parlamentarus tą įstatymą „priimti iki šios savaitės pabaigos“.Prezidentas dar siūlė pataisą konstitucijoje, kad „valdžiai būtų leista veikti ... prieš karo lygio terorizmą“.
Prancūzijos prezidentas patikino, kad stos į kovą prieš „Islamo valstybę“ Savo kalboje Prancūzijos prezidentas F. Hollande'as pabrėžė, kad Prancūzija stiprins savo įsitraukimą į įvykius Sirijoje: „Paryžiaus atakų rėmėjai turi suprasti, kad jų nusikaltimai tik dar labiau sustiprino Prancūzijos norą su jais kovoti ir juos nugalėti. Mes privalome daryti daugiau, Sirija tapo didžiausiu teroristu fabriku, kurio pasaulis dar nematė“ ,- pažymėjo Prancūzijos prezidentas. Prancūzijos lyderis taip pat nurodė, kad sieks išleisti potvarkį, kuriuo dar trims mėnesiams būtų pratęsta šalies nepaprastoji padėtis. Siūlo Konstitucijos pataisą Prancūzijos prezidentas taip pat teigė, kad būtina Konstitucijos pataisa, kuria būtų galima panaikinti Prancūzijos pilietybę dvigubą pilietybę turintiems asmenims ir uždrausti jiems patekimą į šalį, jeigu jie turi kokių nors sąsajų su terorizmu. Užsieniečiai, kurie kelia grėsmę saugumui, turėtų būti išlydėti iš šalies greičiau. 
Turkijoje sulaikyti įtariamieji, bendravę su teroristais ParyžiujeTurkijos saugumo pareigūnas pranešė, kad šalies policija sulaikė daugiau nei pustuzinį įtariamų „Islamo valstybės“ kovotojų, apsikeitusių žinutėmis su Paryžiuje seriją išpuolių įvykdžiusiais teroristais, skelbia AP.Pareigūnai nurodė, kad kovotojai planavo panašią ataką Turkijos Stambulo mieste. Jų teigimu, tarp įtariamųjų yra vyras, galimai susijęs su Mohammedu Emwazi – „Islamo valstybės“ kovotoju, pramintu „džihadistu Johnu“.Pareigūnas kalbėjo anonimiškai, kadangi jam nebuvo duotas leidimas šnekėti su žiniasklaida.Tuo metu Belgijos federalinio prokuroro biuras pranešė, kad penki iš septynių savaitgalį sulaikytų asmenų, galimai susijusių su Paryžiaus atakomis, buvo paleisti. Biuras pranešime nurodė, kad likusiems dviem įtariamiesiems pateikti kaltinimai dėl priklausymo teroristinei grupuotei ir ryšių su išpuoliais Paryžiuje.
Italijoje ieškoma Paryžiaus atakų įtariamojoPolicija Italijoje ieško Paryžiaus atakų įtariamojo, kuris, kaip manoma, Turino rajone važiavo juodu automobiliu „Seat“.   Manoma, kad įtariamasis yra 32 metų Baptiste`as Burgy, kuris važiavo automobiliu su registracijos numeriais GUT18053, rašo news.sky.com.Kitas juodos spalvos automobilis „Seat“, kuriuo penktadienio vakarą naudojo restoranuose į žmones šaudę teroristai, sekmadienio rytą buvo rastas numestas Paryžiaus Montrėjaus priemiestyje.   Automobilio viduje buvo rasti Kalašnikovo šautuvai, kulkų dėtuvės ir daliniai pirštų atspaudai.
Belgijoje dviem asmenims pateikti kaltinimai terorizmu dėl išpuolių Paryžiuje, sako prokurorasBelgijos pareigūnai pateikė kaltinimus terorizmu dviem asmenims, kurie buvo suimti po išpuolių Paryžiuje, pirmadienį pranešė prokurorai.Dviem suimtiesiems pateikti kaltinimai „dėl teroristinių veiksmų ir dalyvavimo teroristinės grupuotės veikloje“, dar penki savaitgalį suimti asmenys buvo paleisti, kaltinimai jiems nebuvo pateikti, sakoma prokuratūros pranešime.Kaltinamųjų pavardės neskelbiamos.Vienas paleistųjų yra Mohamedas Abdeslamas, kurio brolis Brahimas dalyvavo Paryžiaus išpuoliuose ir kurio kito brolio Salaho ieško policija.Prokuratūra patvirtino, kad pirmadienį Briuselyje surengtu policijos reidu siekta suimti Salahą Abdeslamą, bet reidas baigtas ir niekas nebuvo suimtas.
NATO „labiau nei kada nors anksčiau“ pasiryžusi kovai su ekstremizmuPo išpuolių Paryžiuje NATO pareiškė savo solidarumą Prancūzijai ir pabrėžė savo ryžtą stiprinti kovą su ekstremizmu, praneša agentūra AFP.Aljansas „griežčiausiai“ smerkia „barbariškus teroristinius išpuolius“ Paryžiuje, sakoma Šiaurės Atlantos Tarybos pareiškime, kurį pirmadienį Briuselyje po tylos minutės, skirtos pagerbti aukoms, perskaitė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. „Tai buvo išpuoliai prieš pagrindines mūsų vertybes – laisvę, demokratiją ir žmogaus teises“, – pažymima čia.„Mes labiau nei kada nors anksčiau pasiryžę kovoti su terorizmo ir ekstremizmo grėsme ir ją įveikti“, – sakoma J. Stoltenbergo perskaitytame pareiškime. Išpuolių tikslas esą buvo skleisti baimę. Tačiau jie tik padidino NATO partnerių pasiryžimą imtis ryžtingų veiksmų.
Briuselio policija baigė reidą, per kurį ieškojo vieno išpuolių Paryžiuje kaltininko; niekas nesuimtasBelgijos policija pirmadienį Briuselyje baigė stambaus masto reidą, per kurį buvo siekiama suimti vieną pagrindinių įtariamųjų, ieškomą dėl pražūtingų atakų virtinės Paryžiuje, tačiau per operaciją nė vienas asmuo nebuvo suimtas, pranešė prokuratūros atstovas.„Operacija baigta, jos rezultatai neigiami. Niekas nebuvo suimtas“, – sakė prokuratūras atstovas Ericas Van Der Syptas (Erikas van der Siptas) naujienų agentūrai AFP.Molenbeko rajono, kuriame vyko reidas, meras taip pat patvirtino, kad reidas baigtas.
Per Belgijos policijos reidą šalies sostinėje nugriaudėjo du sprogimai.Daugiau – čia.
„Islamo valstybė“ paskelbė naują propagandinį vaizdo įrašą, kuriame šlovinami išpuoliai Paryžiuje ir grasinama kitoms tarptautinės koalicijos valstybėms, vykdančioms bombardavimus Sirijoje ir Irake.Daugiau – čia.
Po išpuolių Paryžiuje pasaulio lyderiai nori duoti atkirtį teroristamsPo Paryžiuje surengtų „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės išpuolių pažangiausios ir labiausiai išsivysčiusios pasaulio šalys nori duoti atkirtį tam, ką JAV prezidentas Barackas Obama pavadino „išpuoliu prieš civilizuotą pasaulį“, skelbia naujienų agentūra AP.Per Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių susitikimą, vykusį Antalijos kurorte Turkijoje, buvo rengiamas ne vienas papildomas pasitarimas dėl kovos su IS ir kito žingsnio Sirijoje.Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as susitikime pasirodyti negalėjo, tačiau vietoj jo turėjo atvykti Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas.Vienas iš svarbiausių asmenų, galintis padėti užbaigti karą Sirijoje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atskirai susitiko su Italijos premjeru Matteo Renzi ir Jungtinės Karalystės politiniu lyderiu Davidu Cameronu. V. Putinas ir D. Cameronas pabrėžė bendradarbiavimo kovoje su terorizmu svarbą.„Pastarieji įvykiai Paryžiuje rodo, kad mes turime susivienyti kovoje su šiuo blogiu, tą mes turėjome padaryti jau seniai“, – teigė V. Putinas.Sirijos prezidento Basharo al-Assado sąjungininkė Maskva teigia, kad jos vykdomi oro antpuoliai nukreipti prieš „Islamo valstybę“, tačiau Vašingtonas tvirtina, kad per daugumą jų apšaudomi Sirijos opozicijos sukilėliai.Pirmadienį per G20 šalių susitikimą V. Putinas ir B. Obama 35 minutes skyrė diskusijai, per kurią viena svarbiausių temų buvo Vienoje vykusios Sirijos taikos derybos.V. Putino patarėjas užsienio reikalų klausimais Jurijus Ušakovas teigė, kad abiejų šalių lyderiai sutinka dėl „strateginių tikslų“ kovojant su IS ekstremistais, tačiau jų siekia kitokiais būdais.Sekmadienį B. Obama susitiko su Saudo Arabijos karaliumi Salmanu (Salman), dar vienu svarbiu veikėju Sirijos taikos derybose. Saudo Arabija prieštarauja Sirijos prezidento Basharo al-Assado valdžiai ir remia jo priešus.Per G20 susitikimą nebuvo užmiršta aptarti ir kaip reikėtų pagreitinti pasaulinės ekonomikos augimą.
Briuselio policija dėl įtartino automobilio uždarė dalį  Europos kvartaloPirmadienį Belgijos sostinės Briuselio policija dėl įtartino automobilio uždarė dalį Europos kvartalo, praneša televizijos kanalas RTBF. „Policija nustatė saugumo perimetrą, kad būtų galima patikrinti, ar įtartiname automobilyje su Prancūzijos numeriais nėra sprogmenų“, – pažymėjo televizijos kanalas.
JAV vadovaujamos koalicijos smūgiai sunaikino 116 benzinvežių Sirijos rytuoseJAV vadovaujamos koalicijos, kovojančios su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), aviacija sunaikino 116 benzinvežių, kuriuos ši grupuotė naudojo Sirijos rytuose, pirmadienį pranešė Pentagonas. JAV gynybos departamento pranešime sakoma, kad tie sunkvežimiai buvo sunaikinti sekmadienį netoli Albu Kamalo – IS kontroliuojamo miesto netoli sienos su Iraku.
https://twitter.com/davidperrotin/status/666211603692527616?ref_src=twsrc^tfw
https://twitter.com/bendepear/status/666213360061579264?ref_src=twsrc^tfw
Prancūzijos policija po atakų Paryžiuje surengė apie 170 reidų, suėmė bent 23 žmonesPrancūzijos policija naktį ir sekmadienio į pirmadienį surengė beveik 170 reidų ir suėmė 23 žmones po teroro atakų virtinės Paryžiuje, o dar per 100 žmonių skirtas namų areštas, pranešė vidaus reikalų ministras.Per šiuos reidus buvo rastas 31 ginklas, pridūrė ministras Bernard'as Cazeneuve'as.Šaltiniai naujienų agentūrai AFP anksčiau nurodė, jog tarp ginklų, konfiskuotų netoli pietrytinio Liono miesto, buvo raketinis granatsvaidis ir Kalašnikovo automatas.
Prancūzija tylos minute pagerbė atakų Paryžiuje aukasPrancūzijos prezidentas, moksleiviai ir praeiviai pirmadienį vidurdienį (13 val. Lietuvos laiku) sustingo pagerbdami tylos minute 129 žmones, žuvusius per didžiausias per kelis pastaruosius dešimtmečius teroro atakas šioje šalyje.Prezidentas Francois Hollande'as stovėjo tarp studentų Paryžiaus Sorbonos universitete. Kai kurie nulenkė galvas gedėdami, o kiti – priešingai, laikė jas išdidžiai iškėlę.Minios žmonių susirinko prie improvizuoto memorialo Respublikos aikštėje, esančioje viename iš rajonų, kuriuose vyko tos atakos. Vieno transparanto užrašas skelbė: „Mūsų neįbauginsit.“Atakų aukos taip pat buvo pagerbtos tylos minute mokyklose ir įstaigose.
Belgija paneigė pranešimą apie įtariamo Paryžiaus atakų dalyvio Abdeslamo areštą.
Briuselyje suimtas įtariamas Paryžiaus atakų dalyvis Abdeslamas, skelbia Belgijos transliuotojas.Daugiau – čia.
Belgijos policija pradėjo naują operaciją po atakų ParyžiujeBelgijos policija pirmadienį pradėjo naują operaciją Bruselio rajone Molenbeke, kur anksčiau gyveno keli įtariami Paryžiaus atakų dalyviai, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.Ginkluoti pareigūnai stovėjo priešais gatvę blokuojantį policijos mikroautobusą tame neturtingame Belgijos sostinės rajone, o šalies žiniasklaida nurodė, kad policija apsupo vieną namą.Belgijos prokurorai šių įvykių kol kas nekomentavo.
Prancūzijos pareigūnai skelbia, kad iš viso dėl atakų Paryžiuje sulaikyti 23 asmenys, 104 skirtas namų areštas, rasta daug ginklų. Apie tai pranešė CNN.
Briuselio Molenbyko priemiestyje tęsiasi reidaihttps://twitter.com/paulrbrennan/status/666189531700469760?ref_src=twsrc^tfw
Galimas teroro išpuolių Paryžiuje organizatorius – 27 m. Abdelhamidas Aboudas, praneša prancūzų radijas RTL, remdamasis tyrėjų informacija.Daugiau – čia.
Nustatyta ketvirto teroristo tapatybė, informuoja BFMTV.Šaltiniai policijoje teigė prancūzų transliuotojui, kad jo vardas Samy ir kad jis gimė Paryžiuje 1987 m.Jo artimieji gyvena šiaurinėje Paryžiaus dalyje Bobigny, kur šį rytą policija surengė kelis reidus.
Prancūzijos policija surengė „dešimtis reidų“ prieš islamistusPrancūzijos policija pirmadienį paryčiais surengė dešimtis reidų prieš įtariamus islamistus, ypač Liono apylinkėse, kur buvo suimti penki žmonės ir buvo rastas ginklų „arsenalas“, nurodė policijos šaltiniai. Bent 13 reidų buvo surengti to pietrytinio Prancūzijos miesto apylinkėse, kur buvo suimti penki žmonės ir paimtas raketinis granatsvaidis, Kalašnikovo automatas, neperšaunamų liemenių bei trumpavamzdžių ginklų, pranešė vietos policija.
Naujos teroro atakos planuojamos „Prancūzijoje ir kitur Europoje“, perspėja premjeras VallsasPrancūzijos premjeras Manuelis Vallsas pirmadienį pažymėjo, kad šalies institucijos įsitikinusios, jog teroristai planuoja naujas atakas Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse po Paryžiuje surengtų skerdynių. „Žinome, kad operacijos buvo planuojamos ir tebėra planuojamos, – ne vien prieš Prancūziją, bet ir prieš kitas Europos šalis“, – sakė jis.
Paryžiuje teroro aktų aukomis tapo apie 20 užsieniečiųPenktadienį Paryžiuje teroro aktų aukomis tapo apie 20 užsieniečių. Tai pranešė Prancūzijos žiniasklaida.Jos duomenimis, tarp žuvusiųjų - Alžyro, Belgijos, Čilės, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Italijos, Maroko, Meksikos, Portugalijos, Rumunijos, Tuniso ir Vokietijos piliečiai.Anksčiau kai kurios šalys jau oficialiai patvirtino savo piliečių žūtį. Pavyzdžiui, JAV valstybės departamentas pranešė, kad Prancūzijos sostinėje teroristų auka tapo Amerikos pilietė.
B. Obama ir V. Putinas sutarė dėl SirijosJAV prezidentas Barackas Obama ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas sekmadienį sutarė dėl pirmųjų žingsnių į taiką Sirijoje, kai Paryžių sudrebinusios kruvinos teroro atakos tapo skaudžiu akstinu pasaulio lyderiams imtis ryžtingų veiksmų prieš kovotojus iš užsienio. Daugiau skaitykite ČIA. AP nuotr.
Balkanų šalys perduoda informaciją apie teroristiniame išpuolyje minimą pabėgėlįSirijos pasas, kurį policija rado Paryžiaus teroro atakų vietoje, buvo išduotas Ahmadui alMohammadui – prieglobsčio ieškotojui, kuris atvyko į Europą migrantų maršrutu per Balkanus, sekmadienį pranešė Graikijos migracijos ministras.Migracijos reikalų jaunesnysis ministras Janis Muzalas (Yiannis Mouzalas) sakė, kad tas 25 metų vyras buvo užregistruotas Lero saloje spalio 3 dieną, nežinia kada išvyko iš šalies ir vėliau tą mėnesį buvo užregistruotas Kroatijoje.„Tai vienintelis asmuo, dėl kurio gavome užklausą iš Prancūzijos policijos“, – jis sakė per spaudos konferenciją.J.Muzalas sakė, kad registracijos procesas atitiko Europos normas, o A.alMohammadas buvo praleistas per Graikijos teritoriją, nes Europos saugumo duomenų bazėje apie jį nebuvo jokios nepalankios informacijos.Prancūzijos teisėsaugos pareigūnai taip pat sakė, kad A.al Mohammadas nebuvo žinomas šalies kovos su terorizmu tarnyboms.Serbijos dienraštis „Blic“ anksčiau paskelbė nuotrauką, kurioje esą matomas „Sirijos pasas, išduotas Ahmado alMohammado vardu ... (kuris) įveikė visą Balkanų migrantų maršrutą“.Oficialiame Serbijos vidaus reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad tą Sirijos pasą turėjęs asmuo neseniai buvo užregistruotas Preševo sienos perėjoje tarp Makedonijos ir Serbijos, kur A.alMohammadas oficialiai pasiprašė prieglobsčio.„Buvo nustatyta, kad jo duomenys sutampa su asmens, kuris spalio 3 dieną buvo identifikuotas Graikijoje. Šiam asmeniui nėra išduotas Interpolo arešto orderis“, – pridūrė ministerija.Kroatijos pareigūnai patvirtino, kad A.alMohammadas taip pat kirto šią šalį.„Mes neįvardijome to asmens kaip potencialiai įtartino“, – žurnalistams sakė policijos atstovė Helena Biočič. Daugiau skaitykite ČIA. 
Belgija paskelbė įtariamo Paryžiaus atakų dalyvio tarptautinę paieškąBelgija išdavė tarptautinį arešto orderį vyrui, kuris yra įtariamas dalyvavęs Paryžiuje surengtose koordinuotose atakose kartu su savo dviem broliais, sekmadienį pranešė vienas teismo šaltinis.Tyrimui artimi šaltiniai sakė manantys, kad tie trys broliai yra susiję su penktadienį įvykdytomis atakomis, nusinešusiomis bent 129 žmonių gyvybes.Vienas iš brolių slapstosi, o kitas yra suimtas Belgijoje – nors neaišku, ar jis dalyvavo tose skerdynėse. Trečiasis susisprogdino prie vienos kavinės judriame Voltero bulvare, sakė šaltiniai.Prancūzijos policija paskelbė dėl išpuolių ieškomo įtariamojo nuotrauką, įvardijusį jį kaip 26 metų Salahą Abdeslamą. Pareigūnai perspėjo, kad jis yra „pavojingas asmuo“.Belgijos pareigūnai sulaikė septynis asmenis, kurie yra apklausiami dėl šaudynių ir mirtininkų sprogdintojų atakų Prancūzijos sostinėje, o tyrėjai nustatė, kad per tą operaciją panaudoti du automobiliai buvo išnuomoti Belgijoje, sakė prokurorai.Anksčiau buvo pranešta, kad policija atliko kelis areštus, šeštadienį surengusi reidus neturtingame Briuselio rajone Molenbeke, kur gyvena daugiausiai imigrantai. To rajono gyventojai anksčiau buvo sieti ir su kitais teroro sąmokslais.Belgijos premjeras Charles'as Michelis sakė, kad Molenbekas, žinomas kaip radikalizacijos židinys, yra „milžiniška problema“.
Paryžiaus atakose dalyvavo mažiausiai trys prancūzai mirtininkaiJau žinoma, kad kruvinose atakose Paryžiuje, kurios nusinešė 129 žmonių gyvybes, dalyvavo mažiausiai trys prancūzai savižudžiai sprogdintojai, sekmadienį pranešė miesto prokuratūra.Du iš tų mirtininkų gyveno Belgijos sostinėje Briuselyje, nurodė Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas. Pasak jo, vienas iš savižudžių buvo 20-metis vyras, susisprogdinęs šalia nacionalinio stadiono, o antrasis, 31 metų vyras, detonavo mirtininko diržą bare Voltero bulvare.Policija šeštadienį identifikavo pirmąjį užpuoliką - tai 29 metų paryžietis Omaras Ismailas Mostefai. Jis dalyvavo išpuolyje koncertų salėje „Bataclan“, kur žuvo 89 žmonės. O.I.Mostefai, kurio tapatybė buvo nustatyta pagal nutrauktą pirštą, buvo žinomas žvalgybos tarnyboms. 2010 metais jis buvo išskirtas kaip prioritetinis radikalizavimo taikinys, bet iki penktadienio „niekada nebuvo susietas su kokiu nors teroristiniu tinklu ar sąmokslu“, nurodė prokuratūra.
Trys Paryžiaus išpuolių aukos mirė nuo sužeidimų, bet bendras aukų skaičius tebėra 129Trys iš dešimčių žmonių, patyrusių kritinius sužalojimus per atakas Paryžiuje, mirė, bet bendras aukų skaičius nepakito ir siekia 129, sekmadienį pranešė šaltinis Prancūzijos sostinės ligoninės administracijoje. Jis paaiškino, kad šie mirę žmonės jau buvo įtraukti į anksčiau skelbtą aukų skaičių.
https://twitter.com/GavinLeeBBC/status/666111656792088576
Pranešama, kad Prancūzijos policija atlieka reidus Paryžiuje  ir prie Belgijos sienos. Jie susiję su kruvinomis teroristų atakomis Paryžiuje.
Svarbiausi faktai, žinomi iki šiol- Prancūzija ėmėsi „plataus masto“ antskrydžių prieš „Islamo valstybės“ pozicijas Rakoje. Iš viso numesta 20 bombų, sunaikinta vadavietė, džihadistų verbavimo centras, ginklų sandėlis ir teroristų mokymų stovykla.- Spėjama, kad su teroristiniais išpuoliais Paryžiuje susiję trys broliai. Vienas iš jų laisvėje ir slapstosi. Paaiškėjo, kad Prancūzijos policija apklausė įtariamąjį teroristą ir paleido į laisvę – tai nutiko kelios valandos po išpuolių virtinės - Teroristinių atakų aukų skaičius Prancūzijos sostinėje siekia 129, keli šimtai sužeisti. - Vienoje iš centrinių Paryžiaus aikščių sekmadienį kilo panika, netrukus paaiškėjo, kad pavojaus būta netikro. - JAV ir Prancūzija intensyvins atakas prieš teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ objektus, skelbia Vašingtonas.- Sulaikyti šeši asmenys, kurie, kaip spėjama, palaikė ryšius su vienu iš Paryžiaus teroristų Omaru Ismailiu Mostefai. - Per trijų koordinuotų komandų surengtas atakas Paryžiuje žuvo septyni teroristai. 
„The New York Times“ skelbia, kad Paryžiuje išpuolius vykdę teroristai bendravo su „Islamo valstybės“ nariais Sirijoje, tvirtina Prancūzijos ir JAV pareigūnai. Tai dar vienas įrodymas, kad minėtoji teroristinė organizacija koordinavo ar talkino rengiant bei įgyvendinant atakas, o ne tiesiog įkvėpė jas surengti.
Prancūzijos gynybos ministerija teigia, kad „masiniai“ antskrydžiai, sekmadienio vakarą atlikti Rakoje, buvo vykdomi derinant veiksmus su JAV pajėgomis. Iš viso numesta 20 bombų, sunaikinta vadavietė, džihadistų verbavimo centras, ginklų sandėlis ir teroristų mokymų stovykla, teigiama Prancūzijos gynybos ministerijos pranešime.
Žiniasklaida: policija po išpuolių Paryžiuje paleido į laisvę įtariamą bėglįKeturi Prancūzijos policijos pareigūnai naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad policija apklausė ir paleido į laisvę įtariamą bėglį – tai nutiko kelios valandos po išpuolių virtinės. Vyras buvo apklaustas po to, kai policijos pareigūnai netoliese sienos su Belgija sustabdė jo automobilį. Jau prieš kelias valandas buvo išsiaiškinta, kad automobilį „Volkswagen Polo“, kuris buvo paliktas vienos iš atakų vietų, buvo išsinuomojęs Salah Andeslamas.Šiuo metu paskelbta tarptautinė S. Abdeslamo paieška. Vienas iš jo brolių Paryžiaus centre detonavo sprogmenų diržą, o kitas buvo sulaikytas Belgijoje. Jis buvo vienas iš trijų žmonių automobilyje, kurį šeštadienio rytą, kelios valandos po išpuolių, per kuriuos žuvo mažiausiai 129 žmonės, buvo sustabdę policijos pareigūnai. Keturi policijos atstovai patvirtino, kad S. Abdeslamas tikrai buvo sustabdytas, patikrintas jo asmens dokumentas, ir jis paleistas. Pareigūnai pageidavo išlikti anonimais, nes neturi įgaliojimų viešai aptarinėti tyrimo eigos.
Ieškomas profesionalas, gaminęs bombas teroristamsBendraudama su CNN, Prancūzijos senatorė Nathalie Goulet patvirtino, kad Bilalis Hadfi buvo vienas iš savižudžių sprogdintojų, surengusių išpuolį „Stade de France“ stadione. Skelbiama, kad teroristas buvo gimęs 1995 metais, jis esą gyveno Belgijoje.Prieš tai „The Washington Post“ B. Hadfi įvardijo kaip vieną iš teroristų ir pranešė, kad jis Sirijoje kariavo už „Islamo valstybę“.N. Goulet priklauso Prancūzijos Senato užsienio reikalų komitetui, ji suteikė informacijos apie kelis su tyrimu susijusius asmenis.Politikės teigimu, šiuo metu greičiausiai ieškoma bombų gamintojo, kuris yra vienas iš trijų brolių, susijusių su išpuoliais. „Jiems reikėjo tikro profesionalo“, – teigia politikė. Nors šiuos faktus ir paskelbė oficialiai, N. Goulet patarė neskubėti su išvadomis, nes faktų tikrinimas užima laiko.
Remiantis Prancūzijos gynybos ministerijos pranešimais, šalies lėktuvai surengė antskrydžius prieš „Islamo valstybės“ pozicijas Rakoje.
Paryžiaus arkivyskupas per pamaldas: 
Nors pamaldos Paryžiaus Dievo Motinos katedroje ir baigėsi, prie jos būriuojasi minios žmonių.Per 80 minučių trukusias pamaldas Paryžiaus arkivyskupas Andre Vingt-Trois paragino šalį, nepaisant „barbariškų“ išpuolių, „neprovokuoti agresijos“, o prisiminti žuvusius.
Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicola Sarkozy vietos televizijai sakė, kad visi asmenys, esantys įtariamųjų radikalų sąraše, privalo būti aprūpinti „elektroninio sekimo priemonėmis“. Ekspertai teigia, kad N. Sarkozy jau ruošiasi 2017 metais vyksiantiems Prancūzijos prezidento rinkimams.
Turkijos pareigūnai tvirtina užkirtę kelią teroristiniam išpuoliui Stambule – esą ji turėjo būti įvykdytas tą pačią dieną kaip ir Prancūzijos sostinėje, skelbia „The Guardian“.Tuo tarpu Irako žvalgybos pareigūnai pranešė, likus dienai iki tragedijos Paryžiuje, esą bandė perspėti koalicijos valstybes dėl gresiančio „Islamo valstybės“ atsako, skelbia „The Associated Press“. Irako žvalgyba pasiuntė pranešimą, kuriame buvo teigiama, kad teroristų lyderis Abu Bakras al Baghdadi nurodė surengti išpuolių prieš koalicijos valstybes, kovojančias prieš juos Irake ir Sirijoje bei prieš Iraną ir Rusiją – esą buvo planuojami „sprogdinimai, žudynės ir įkaitų dramos“.
Chaosas „Place de Republique“ aikštėjePo susikaupimo ir gedėjimo persmelktos popietės minios prancūzų, apimti panikos, sutemus skubiai paliko „Place de Republique“ aikštę, tačiau netrukus paaiškėjo, kad chaosas kilo be reikalo, nebuvo jokio pavojaus, informuoja „The Guardian“.„Žmonės pradėjo vieni kitus raginti skubiai pasišalinti, atsirado tokių, kurie tvirtino girdėję šūvių“, – pasakoja atiduoti pagarbos žuvusiems į aikštę atėjęs aktorius Martinas Duuchatas. Jis su draugas nubėgo slėptis į netoliese esantį viešbutį. Po 15 minučių žmonės pradėjo grįžti į aikštę, nors ir buvo jaučiama įtampa.
Paryžiaus išpuolių aukų skaičius išaugo iki 132Paryžiaus ligoninės skelbia, kad aukų skaičius išaugo iki 132 po to, kai trys žmonės mirė sekmadienį. 352 žmonės yra sužeisti po penktadienio atakų, 100 iš jų – sunkios būklės. 
Prancūzijos policija prašo visuomenės pagalbos, ieškant įtariamojo teroristo Abdeslamo Salah, kuris siejamas su išpuoliais Paryžiuje. Pareigūnai perspėja prie jo nesiartinti ir tvirtina, kad įtariamasis „itin pavojingas“, skelbia „The Guardian“.
Prancūzijos policija paviešino įtariamojo nuotrauką:
Žiniasklaida: su išpuoliais Paryžiuje susiję trys broliaiNaujienų agentūra AFP skelbia, kad su išpuoliais Paryžiuje gali būti susiję trys broliai, vienas iš kurių gali būti laisvėje. Vienas iš Belgijoje sulaikytų asmenų – brolis vyro, išsinuomojusio juodos spalvos „Volkswagen Polo“, skelbia BFMTV. Jis vis dar slapstosi, jo ieško Prancūzijos ir Belgijos policijos pareigūnai.
Žiniasklaida: su išpuoliais Paryžiuje susiję trys broliaiNaujienų agentūra AFP skelbia, kad su išpuoliais Paryžiuje gali būti susiję trys broliai, vienas iš kurių gali būti laisvėje. Vienas iš Belgijoje sulaikytų asmenų – brolis vyro, išsinuomojusio juodos spalvos „Volkswagen Polo“, skelbia BFMTV. Jis vis dar slapstosi, jo ieško Prancūzijos ir Belgijos policijos pareigūnai.
Pareigūnai: trys iš septynių savižudžių sprogdintųjų – prancūzaiTrys iš septynių savižudžių sprogdintųjų, žuvusių per atakas Paryžiuje, buvo Prancūzijos piliečiai, patvirtino Prancūzijos ir Belgijos pareigūnai.„Associated Press“ skelbia, kad vienas savižudis teroristas, atpažintas pagal odos mėginį, gyveno viename Paryžiaus priemiesčių.Belgijos pareigūnai sako, kad du iš septynių savižudžių sprogdintųjų buvo prancūzai, gyvenę Briuselyje. Iš septynių Belgijos sostinėje sulaikytų asmenų yra vienas prancūzas.Panašu, kad pastarieji įvykiai padidins nuogąstavimus dėl Prancūzijos viduje bręstančios vietos terorizmo grėsmės.
Aštuntojo Paryžiuje surengusio teroristo ieško keliose Europos šalyse, tyrimas plečiasi, rašo „New York Times“.
Paryžiuje rastas siriškas pasas keliavo per BalkanusBalkanų pareigūnai atseka, kaip keliavo vyras, kurio siriškas pasas penktadienio vakarą buvo rastas prie negyvo sprogdintojo mirtininko Prancūzijos nacionaliniame stadione.Graikijos pareigūnai pranešė, kad šio paso savininkas atvyko į šalį spalio 3 dieną per Lero salą rytinėje Egėjo jūros dalyje. Ta sala dešimtys tūkstančių nuo karo ir skurdo bėgančių žmonių naudojosi kaip vartais į 28 valstybių Europos Sąjungą (ES).Serbijos policija sako, kad jis spalio 7 dieną užsiregistravo prie šios šalies sienos su Makedonija perėjos.Kroatijos policija nurodo, kad jis spalio 8-ąją buvo patikrintas viename pabėgėlių centre. Policijos atstovė Helena Biočič sekmadienį sakė, kad tas vyras nebuvo pažymėtas kaip įtartinas ir tęsė savo kelionę Vengrijos ir Austrijos link.Vis dar neaišku, ar tas siriškas pasas yra tikras, ar padirbtas, ar jis priklausė tam žuvusiam sprogdintojui. Europos pareigūnai sako, jog vyksta gyva prekyba padirbtais siriškais pasais, kad žmonės Europos Sąjungoje lengviau gautų pabėgėlių statusą.
Prancūzijos žiniasklaida: policija vis dar ieško vieno įtariamojoRemiantis Prancūzijos žiniasklaidos pranešimais, policijos pareigūnai vis dar ieško vieno įtariamojo, galimai susijusio su penktadienio išpuoliais Paryžiuje.BFM TV skelbia, kad Prancūzijos pilietis, kuris buvo išsinuomojęs automobilį „Volkswagen Polo“ ir pastebėtas prie „Bataclan“ koncertų salės, kur nušauti 89 žmonės, nebuvo vienas iš septynių nukautų žudikų ar vyrų, sulaikytų Belgijoje.Skelbiama, kad šeštadienio naktį prie Prancūzijos ir Belgijos sienos policijos pareigūnai sustabdė tris vyrus, tačiau jų pavardžių ieškomų asmenų sąrašuose nėra, todėl jiems leista vykti toliau – greičiausiai į Molenbeeką, kur nuo šeštadienio jau sulaikyti 8 žmonės, vien šį rytą penki.
Belgijos policija areštavo dar keturis asmenis siejamus su išpuoliais Paryžiuje, skelbia AFP. Dar trys buvo areštuoti šeštadienį. 
Dar reikia identifikuoti iki 30-ies Paryžiaus atakų aukųPrancūzijos premjeras Manuelis Vallsas sekmadienį sakė, kad jau identifikuoti 103 žmonės, žuvę per penktadienio atakas Paryžiuje, ir kad liko identifikuoti dar 20-30 žuvusiųjų.„Jie bus (identifikuoti) artimiausiomis valandomis“, – sakė M. Vallsas prie Karo mokyklos, kur buvo įsteigtas centras aukų šeimoms.Nurodoma, kad žuvusiųjų skaičius yra mažiausiai 129.„Tai nėra anoniminės aukos. Tai gyvenimai, jauni žmonės, į kuriuos buvo taikomasi jiems ramiai vakarojant kokioje nors kavinėje ar koncerte“, – žurnalistams sakė M. Vallsas.„Joks psichologas, joks savanoris, joks gydytojas negali jų paguosti“, – sakė jis apie gedinčias šeimas.„Bet mes privalome padėti jiems dėl proceso, dėl identifikavimo, lydėti juos ... per visas administracines užduotis“, – pažymėjo premjeras.
Pasak liudininkų pasakojimų, rastas teroristų automobilis buvo su belgiškais numeriais. 
Po Paryžiaus atakų paliktame automobilyje rasti keli Kalašnikovo automatai, sako šaltinisJuodame automobilyje „Seat“, kuris buvo rastas paliktas viename rytiniame Paryžiaus priemiestyje, buvo keli automatai AK47 – tokie, kokie buvo panaudoti per atakas sostinėje, sekmadienį sakė šaltinis teismų sistemoje.Liudininkai sakė, kad tuo automobiliu, kuris buvo rastas Montrėjuje, užpuolikai penktadienio vakarą pasinaudojo keliose vietose.
Šeštadienį Prancūzijos mieste Lilyje žmonės susirinko paminėti žuvusių per teroristų atakas Paryžiuje. Tačiau taikų susirinkimą sutrukdė radikaliai nusiteikusių žmonių grupė. Nešini plakatais ir fakelais jie pasisakė prieš islamistus ir jų keliamą grėsmę.http://www.dailymotion.com/video/x3dswiy_lille-irruption-d-un-groupe-d-identitaires-au-rassemblement-place-de-la-republique_news
Paryžiaus priemiestyje rastas per atakas panaudotas automobilisJuodas automobilis „Seat“, kuriuo per penktadienio atakas Paryžiuje pasinaudojo į žmones restoranuose šaudę užpuolikai, buvo rastas rytiniame Montrėjaus priemiestyje, sekmadienį paskelbė policija.Buvo sulaikyti šeši žmonės, artimi Omarui Ismailui Mostefai, kuris dalyvavo žudyme koncertų salėje „Bataclan“ ir kuris yra pirmasis identifikuotas penktadienio atakų vykdytojas.Tarp tų sulaikytų asmenų yra O. I. Mostefai tėvas, brolis ir brolienė, sakė šaltiniai teismų sistemoje ir policijoje.Policija taip pat nurodė nustačiusi tris užpuolikų su mirtininkų liemenėmis komandas.
Po žudynių Paryžiuje - Latvijos sprendimas dėl pabėgėliųDabar Rygai neatrodo įmanoma papildomai priimti pabėgėlių, po šeštadienį įvykusio Nacionalinės saugumo tarybos posėdžio paskelbė prezidentas Raimondas Vėjuonis.Valstybės vadovas sakė, jog tiek pabėgėlių, kiek Latvija įsipareigojo priimti, ji priims, bet jai neatrodo įmanoma prisiimti papildomus įsipareigojimus.Šis sprendimas buvo priimtas dėl teroristinių atakų, kurios penktadienį vakare buvo įvykdytos Paryžiuje.Pasak prezidento, dabar Europos šalys turėtų dirbti dėl to, kaip sugrąžinti į kilmės šalis tuos pabėgėlius, kurie neatitinka šio statuso.Per didžiausias visų laikų atakas Prancūzijoje žuvo mažiausiai 129 žmonės, o dar 352 buvo sužeisti. Daugelio sužeistųjų būklė yra kritinė.Visoje Prancūzijoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, buvo uždarytos sienos.
Rastas Sirijos pasas - greičiausiai suklastotasSirijos piliečio pasas, rastas prie vieno susiprogdinusių teroristų kūnų, greičiausiai yra suklastotas, teigia vienas JAV pareigūnas, praneša telegraph.co.uk. Žvalgybos pareigūnas CBS kanalui teigė, kad pasas buvo be teisėto Sirijos paso numerio, o pase esanti nuotrauka neatitiko asmens duomenų. 
Paryžiaus atakų užpuolikai naudojo labai nestabilius sprogmenis, sako prokurorasParyžiaus vyriausiasis prokuroras Francois Molinsas šeštadienį sakė, kad visi aštuoni užpuolikai, dalyvavę penktadienio vakarą Prancūzijos sostinėje įvykdytose koordinuotose atakose, buvo apsijuosę vienodais mirtininkų diržais, kurių užtaisams buvo panaudoti nestabili sprogstamoji medžiaga TATP.TATP (acetono peroksidas arba tricikloacetono peroksidas), dėl savo nestabilumo vadinamas "Šėtono motina", yra namudinės gamybos sprogmenys, taip pat panaudoti per 2005 metų atakas Londono viešojo transporto sistemoje, per kurias žuvo 52 žmonės.JAV vyriausybės Nacionalinis kovos su terorizmu centras nurodo, kad TATP yra dažnai naudojama medžiaga, kurios "gana lengva pasigaminti". Ekspertai pabrėžia, kad atsekti, kur buvo pagaminti tie sprogmenys, gali būti sunku, nes jų gamybai reikalingi komponentai lengvai prieinami parduotuvėse.Kovos su terorizmu centro tinklalapyje rašoma, kad ši sprogstamoji medžiaga gaunama sumaišius "vandenilio peroksidą ir acetoną, pridėjus rūgšties - pavyzdžiui, sieros, azoto arba druskos rūgšties".Taip pat perspėjama, kad TATP "gali būti labai nestabilus ir jautrus karščiui, sukrėtimui bei trinčiai".Tokią pačią sprogstamąją medžiagą naudojo Richardas Reidas, nesėkmingai mėginęs detonuoti bate paslėptą bombą, skrisdamas per Atlanto vandenyną į Jungtines Valstijas 2001 metais.Paryžiuje per atakas žuvo aštuoni užpuolikai, iš jų septyni - detonavus mirtininkų diržams.Trys mirtininkai detonavo savo bombas prie nacionalinio stadiono, kuriame Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as tuo metu stebėjo Prancūzijos ir Vokietijos futbolo rinktinių draugiškas rungtynes.Dar vienas užpuolikas susisprogdino Voltero bulvare netoli koncertų rūmų "Bataclan", kur teroristai nužudė dešimtis žmonių, nurodė prokuratūra.Policijai šturmuojant koncertų rūmus, susisprogino trys užpuolikai, sakė Paryžiaus policijos viršininkas Michelis Cadot.
Teritorija aplink Eifelio bokštą - evakuota, skelbia BBC. Vėliau paskelbta, kad po patikrinimo paaiškėjo, kad pavojaus nėra.
Du vyrai, kuriuos Prancūzijos policija sieja su teroro atakų virtine Paryžiuje, anksčiau šiais metais užsiregistravo pabėgėliais Graikijoje, šeštadienį patvirtino graikų policija.Prancūzijos institucijos paprašė graikų teisėsaugos patikrinti vieno vyro pasą ir pirštų atspaudus, taip pat kito vyro pirštų atspaudus, įtariant, kad jie anksčiau registravosi Graikijoje, per kurią į Europos Sąjungą patenka daugiausiai pabėgėlių iš Sirijos.Bent vienas Sirijos pasas buvo rastas prie vieno iš septynių užpuolikų, žuvusių per smurto bangą penktadienio vakarą, palaikų.Graikijos piliečių apsaugos ministras Nikos Toskas savo pranešime nurodė, kad vienas tų vyrų spalį buvo užregistruotas Lero saloje.„Patvirtiname, kad (Sirijos) paso savininkas atvyko per Graikijos salą Lerą spalio 3 dieną, kur buvo užregistruotas pagal ES taisykles“, – nurodė jis.Prancūzijos policija informavo, kad tas pasas buvo rastas „netoli vieno iš užpuolikų kūno“, atliekant tyrimą po penktadienio vakarą įvykdytos virtinės išpuolių – prie koncertų rūmų „Bataclan“, kur buvo nužudyti 82 žmonės.To paso autentiškumas tikrinamas, bet jo suradimo faktas tikriausiai patvirtina ryšį su Sirija, kuris buvo viena iš prielaidų, pareigūnams tiriant atakas šešiose Paryžiaus vietose.Vienas graikų policijos šaltinis sakė, kad antrasis vyras taip pat buvo užregistruotas Graikijoje, o televizija „Mega“ pridūrė, kad tai irgi įvyko Lero saloje rugpjūtį.Europos Sąjungos saugumo tarnybų pareigūnai jau seniai nuogąstavo, kad džihadistai gali pasinaudoti masiniu migrantų antplūdžiu – daugiausiai iš karo krečiamos Sirijos, kuris Bendrijoje labai paaštrėjo nuo šių metų pradžios.
Naudodami #rechercheParis (#ParisSearch) žmonės socialiniuose tinkluose ieško Paryžiuje buvusių artimųjų, su kuriais nepavyksta susisiekti. JAV patvirtino, kad jų piliečiai buvo sužeisti per teroristines atakas, apie žuvusiuosiu patvirtino Švedijos, Belgijos ir Ruminijos pareigūnai, skelbė „The Guardian“.Teroristinė grupuotė Islamo valstybė prisiėmė atsakomybę už išpuolius.
Belgija pradėjo tyrimą dėl teroro išpuolių ParyžiujeBelgija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl penktadienį Paryžiuje įvykdytų teroro atakų, o policija surengė reidus viename sostinės Briuselio rajone ir suėmė kelis įtariamuosius, šeštadienį nurodė prokurorai.Federalinė prokuratūra nurodė, kad Prancūzijos prokurorai paprašė Belgijos pareigūnų pagalbos, kai prie Paryžiaus koncertų rūmų „Bataclan“, tapusių vienos atakos taikiniu, buvo rastas automobilis „Volkswagen Polo“ su belgiškais registracijos numeriais ir išnuomotas Belgijoje.Vienas teisėjas, kurio specializacija – antiteroristinės bylos, pradėjo tyrimą, nes du iš Paryžiuje žuvusių užpuolikų buvo Belgijos piliečiai, sakoma prokuratūros pranešime.„Buvo pradėtas tyrimas dėl terorizmo ir dalyvavimo teroristinės grupuotės veikloje“, – sakoma federalinės prokuratūros pranešime. – Keli areštai buvo atlikti vėlyvą popietę. Operacijos tęsiamos Molenbeko-Sen Žano rajone (Briuselyje).“
Per atakas Paryžiuje teroristai buvo pasidaliję į tris grupes, septyni jų žuvoIš viso septyni teroristai žuvo per atakas Paryžiuje, nusinešusias bent 129 žmonių gyvybes, o šalia vieno užpuoliko palaikų buvo rastas Sirijos pasas, šeštadienį pranešė Prancūzijos sostinės vyriausiasis prokuroras.Prokuroras Francois Molinsas sakė, kad užpuolikai buvo pasidaliję į tris komandas ir smogė septyniose vietose, atakuodami jas vieną po kitos penktadienio vakarą.„Vienas Sirijos pasas, išduotas asmens, gimusio Sirijoje 1990 metų rugsėjį, vardu, buvo rastas netoli vieno mirtininko, kuris susisprogdino prie stadiono „Stade de France“, – F. Molinsas sakė per spaudos konferenciją.Vienas Graikijos vyriausybės ministras anksčiau šeštadienį sakė, kad vienos atakos vietoje rastas Sirijos piliečio pasas priklausė prieglobsčio ieškotojui, kuris spalį buvo užregistruotas vienoje Graikijos saloje.Tuo tarpu Belgija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl išpuolių Paryžiuje, o jos policija surengė reidus viename sostinės Briuselio rajone ir suėmė kelis įtariamuosius, šeštadienį nurodė prokurorai.„Buvo pradėtas tyrimas dėl terorizmo ir dalyvavimo teroristinės grupuotės veikloje“, – sakoma federalinės prokuratūros pranešime.Prokuratūra nurodė, kad šios sąsajos grindžiamos faktu, jog prie Paryžiaus koncertų rūmų „Bataclan“, tapusių vienos atakos taikiniu, buvo rastas automobilis „Volkswagen Polo“, kuris buvo išnuomotas Belgijoje.
Naujausi duomenys: žuvo 129 žmonės, dar 350 sužeisti, kurių 99 - kritiškai, skelbia BBC.
Pirmadienį Lietuvos skelbiama tylos minutė teroro išpuolių Paryžiuje aukoms pagerbtiVyriausybės sprendimu Lietuvoje pirmadienį 13 val. (12 val. Paryžiaus laiku) skelbiama tylos minutė teroro išpuolių aukoms pagerbti.Vyriausybė griežtai smerkia teroro aktus ir kviečia solidarizuotis su Prancūzija šią sunkią valandą, teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.Per virtinę kruvinų atakų, kurių taikiniais penktadienio vakarą tapo į koncertą atėję jaunuoliai ir populiariose Prancūzijos sostinės vietose laiką leidę paryžiečiai, žuvo 128 žmonės, o dar daugiau kaip 200 buvo sužeista. URM atstovai BNS informavo, kad oficialios informacijos apie Paryžiuje nukentėjusius Lietuvos piliečius neturi.
Palestiniečių grupuotės „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ pasmerkė atakas ParyžiujeDu palestiniečių islamistų judėjimai šeštadienį pasmerkė teroro atakas Paryžiuje, nusinešusias bent 128 žmonių gyvybes, pranešė abiejų organizacijų pareigūnai.„Hamas“, kuris kontroliuoja Gazos Ruožą, bet JAV ir Europos Sąjungos yra laikomas teroristine organizacija, ir „Islamo džihado“ pareigūnai kritikavo žudynes, supurčiusias Prancūzijos sostinę penktadienio vakarą.„Hamas“ Tarptautinių ryšių tarybos vadovas Bassemas Naimas (Basemas Naimas) sakė naujienų agentūrai AFP, kad jo organizacija smerkia „agresijos ir barbarybės aktus“, o „Islamo džihadas“ pareiškė, kad tos atakos yra nusikaltimas prieš nekaltus žmones.Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), kontroliuojantis dideles teritorijas Sirijoje ir Irake bei daugelio laikomas daug radikalesniu negu „Hamas“, anksčiau šeštadienį prisiėmė atsakomybę dėl išpuolių Prancūzijos sostinėje.B.Naimas, buvęs Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministras, sakė, kad užpuolikai Paryžiuje veikė „barbariškai“ ir išreiškė viltį, kad Prancūzijoje bus užtikrintas „stabilumas ir saugumas“.Jis taip pat neigė, kad tos atakos turi ką nors bendra su islamu.„Terorizmas neturi jokios religijos“, – pabrėžė B.Naimas.Tuo tarpu „Islamo džihado“ įtakingo politinio biuro narys Nafezas Azzamas (Nafizas Azamas) sakė AFP: „Mes smerkiame šį nusikaltimą prieš nekaltus žmones Paryžiuje, šią neapykantos žinią.“„Islamas atmeta beatodairišką žudymą“, – pridūrė jis.Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) ne kartą yra abu šiuos palestiniečių judėjimus prilyginęs IS.Rugsėjį jis sakė Jungtinių Tautų Generalinei Asamblėjai, kad „kalbant apie jų svarbiausius tikslus, „Hamas“ yra ISIS, o ISIS yra „Hamas“, vartodamas alternatyvų „Islamo valstybės“ akronimą.„Hamas“ kontroliuoja Gazos Ruožą nuo 2007 metų. Izraelis argumentuoja, kad dėl šio fakto žydų valstybė privalo tęsti palestiniečių anklavo ekonominę blokadą.Vėliau šeštadienį tiek Izraelyje, tiek palestiniečių teritorijose planuojamos demonstracijos, per kurias bus reiškiamas palaikymas Prancūzijai.
Teroristas su Sirijos pasu atvyko per GraikijąSkelbiama, kad teroristas, šalia kurio palaikų rastas Sirijos pasas, į Prancūziją per Graikiją pateko spalį, teigia Graikijos valdžios atstovai, informuoja „Reuters“.„Paso šeimininkas atvyko per Leroso salą 2015 metų spalio 3 dieną, jis praėjo visas Europos Sąjungos nustatytas procedūras“, – teigia Graikijos valdžios atstovas Nikos Toscas.Graikijos policijos šaltinis „Reuters“ sakė, kad Europos šalių pareigūnų paprašyta patikrinti, ar paso turėtojas yra registruotas. Skelbiama, kad Sirijos pasai labai vertinami tų, kurie bando patekti į Europą. Kol kas nepatvirtinta, ar žmogus, kurio vardas ir pavardė nurodyti pase, ir yra teroristas.
Trys teroristai atvyko iš Briuselio apylinkių„The Guardian“ praneša, kad trys iš aštuonių atakas Paryžiuje surengusių teroristų atvyko iš Briuselio apylinkių. Tai paaiškėjo po to, kai policija atliko Briuselio apylinkių reidą. Taip pat paaiškėjo, kad Sirijos piliečio pasą turėjęs teroristas atvyko per Graikiją. Belgijos policijos pareigūnai atlieka operaciją Briuselio Molenbeeko rajone, skelbia Belgijos televizija RTBF. Ginkluoti pareigūnai apieškojo kelis namus.
Paaiškėjo daugiau detalių apie vieną iš teroristų„Reuters“ skelbia, kad vienas per „Bataclan“ ataką žuvęs ginkluotas vyras – prancūzas iš į pietus nuo Paryžiaus esančio Kurkurono priemiesčio. Kurkuronas – vos už 32 kilometrų nuo šalies sostinės ir už 8 kilometrų nuo Žiuvizi prie Oržo, kur gyveno su išpuoliu „Charlie Hebdo“ redakcijoje susijęs Amedy Coulibaly. A.Coulibaly per įkaitų dramą košerinių produktų parduotuvėje nužudė keturis įkaitus, jį patį nukovė antiteroristinės pajėgos.
Per išpuolius Paryžiuje sužeista ir amerikiečiųJAV valstybės departamento atstovas sako, kad, pareigūnų manymu, per teroristų išpuolius Paryžiuje buvo sužeista ir amerikiečių, skelbia „The Guardian“.JAV valstybės departamento atstovo spaudai pavaduotojas Markas Toneris nepatikslino, ar gali būti žuvusių.„JAV ambasada Paryžiuje pasirengusi visą parą padėti šios tragedijos paliestiems amerikiečiams“, – sakė jis.
Teroro atakų Paryžiuje sukrėsta Vokietijos futbolo rinktinė praleido neramią naktį stadioneVokietijos futbolo rinktinė penktadienio vakarą sužaidusi draugiškas rungtynes su Prancūzijos komanda, naktį praleido stadione Paryžiaus šiauriniame pakraštyje, nerizikuodama važiuoti į savo viešbutį po miestą sukrėtusios virtinės teroro atakų, nusinešusių daugiau negu 120 žmonių gyvybių.„Žaidėjai buvo labai susirūpinę; informacija nebuvo labai aiški, o mes nenorėjome kaip nors rizikuoti kelyje, todėl nusprendėme nevažiuoti per Paryžių ... (kuris nebuvo) 100 proc. saugus. Taigi, pasilikome rūbinėje“, – sakė Vokietijos komandos vadybininkas Oliveris Bierhoffas (Oliveris Byrhofas).Atakos keliose Paryžiaus vietose prasidėjo per abiejų šalių komandų rungtynes Prancūzijos nacionaliniame stadione: per pirmąjį kėlinį netoli tos arenos pasigirdo trys garsūs sprogimai.Vėliau paaiškėjo, kad vienas tų sprogimų buvo mirtininko ataka prie greitojo maisto restorano „McDonald's“, esančio šalia stadiono.Rinktinės treneris Joachimas Loewas (Joachimas Lėvas) sakė, kad sėdėjusieji ant suolų komandos nariai sunerimo dėl tų sprogimų, nes rinktinei anksčiau penktadienį teko išvažiuoti į kitą viešbutį dėl numanomos sprogimų grėsmės.Tačiau futbolininkai tik sugrįžę į rūbinę sužinojo visą atakos mastą, kai perskaitė savo sunerimusių šeimos narių ir draugų SMS žinutes, sakė O.Bierhoffas.Vis dėlto žaidėjai „elgėsi kaip tikri profesionalai“, pabrėžė vadybininkas.Praleidę naktį persirengimo kambaryje, jie anksti ryte buvo susodinti į neišvaizdžius mikroautobusus ir išvežti į oro uostą.„Esame, žinoma, laimingi, kad saugiai parskridome, bet mūsų mintys yra su giminėmis ir aukomis“, – sakė O.Bierhoffas, kai lėktuvas su vokiečių futbolo rinktine nutūpė Frankfurte anksti šeštadienį.„Komanda yra labai paveikta, todėl nutarėme suteikti jiems vieną laisvą dieną, kad aplankytų namus..., pabūtų su artimaisiais“, – sakė jis.Paklaustas, ar rinktinė bus pasirengusi žaisti antradienį su olandais, O.Bierhoffas atsakė: „Žaidimas numatytas, bet mes, žinoma, tai aptarsime tarpusavyje“.Vokietijos futbolo federacijos tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad rinktinė dėl minėtų atakų patyrė didžiulį sukrėtimą.„Mes atvykome į Paryžių daryti tai, kas mus visus jungia. Žaisti futbolą kartu, vienas prieš kitą kaip draugai, ir patirti puikų vakarą su aistruoliais, – pažymima federacijos pranešime. – Mes nekantriai laukėme šio žaidimo „Stade de France“ arenoje, bet viskas baigėsi mums košmaru“.„Matyti vaizdai išliks mūsų atmintyje ilgai. Apie daug ką pagalvojome tą naktį stadione. Mes klausėme savęs, kaip tai galėjo atsitikti? Ar įmanomas toks nežmoniškumas? – rašoma pranešime. – Radome daug atsakymų, bet nė vieno, kuris galėtų paaiškinti šių bailių išpuolių“.
Britanijos karalienė „smarkiai sukrėsta“ dėl išpuolių ParyžiujeDidžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II šeštadienį pareiškė, kad ji ir jos vyras princas Philipas yra „smarkiai sukrėsti“ teroro atakų Paryžiuje, nusinešusių 128 gyvybes.„Princas Philipas ir aš buvome smarkiai sukrėsti ir nuliūdinti siaubingų žūčių Paryžiuje“, – sakoma pranešime, paskelbtame Britanijos monarchijos oficialioje „Twitter“ paskyroje.„Reiškiame nuoširdžiausią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems ir Prancūzijos žmonėms“, – pridūrė karalienė.Per penktadienio vakarą prasidėjusias atakas, kurių taikiniais tapo koncertų rūmai „Bataclan“, keli restoranai ir Prancūzijos nacionalinis stadionas, dar apie 180 žmonių buvo sužeista, iš jų 80 – sunkiai, nurodė policijos šaltiniai.Šiuo metu Australijoje su oficialiu vizitu viešintis Britanijos sosto įpėdinis princas Charlesas, karalienės sūnus, anksčiau pareiškė „ypatingą užuojautą ir solidarumą su visais Prancūzijos žmonėmis“.Jis paragino renginio Perto mieste svečius „prisidėti prie manęs, ir pareikšti didžiulį, absoliutų pasibaisėjimą tuo, kas įvyko“.„Mūsų širdys – esu tikras, kad jūs su tuo sutiksite – yra kartu su visais šiurpiausiai nukentėjusiais nuo šių žvėriškų atakų žmonėmis“, – pridūrė Velso princas.
Prancūzija stiprina ambasadų ir institucijų pastatų užsienyje apsaugąPrancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas šeštadienį pareiškė, kad imtasi priemonių Prancūzijos ambasadų ir kitų institucijų pastatų visame pasaulyje apsaugai sustiprinti po beveik 130 žmonių gyvybių Paryžiuje nusinešusių atakų, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas "Islamo valstybė" (IS)."Ėmiausi priemonių tarptautiniu lygmeniu, kad visa mūsų nuosavybė - tai yra, ambasados, konsulatai, kultūros institucijos, vidurinės mokyklos - būtų labiau saugomos", - sakė L.Fabiusas sakė, anksčiau nei planuota išvykęs iš Vienos, kur vyksta derybos dėl konflikto Sirijoje, kad galėtų spręsti krizę savo sukrėstoje šalyje.
Paryžiaus atakų aukos Prancūzijoje bus pagerbtos tylos minute pirmadienio vidurdienįPrancūzija pirmadienį pagerbs tylos minute Paryžių sukrėtusios pražūtingų išpuolių virtinės aukas, šeštadienį paskelbė premjero Manuelio Vallso biuras.Gedulo ceremonija įvyks vidurdienį vietos (13 val. Lietuvos) laiku, ir vėliavos visoje šalyje bus nuleistos iki pusės stiebo, sakoma pranešime.Prancūzija paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą dėl atakų, per kurias žuvo 128 žmonės, sužeista apie pustrečio šimto. Šis kraujo praliejimas yra didžiausias Europoje nuo sprogdinimų Madride 2004 metais.
Bavarijoje suimtas ginklus vežęs vyras veikiausiai yra susijęs teroro atakomis ParyžiujeBavarijos premjeras Horstas Seehoferis šeštadienį pareiškė, kad yra „priežasčių manyti“, jog praėjusią savaitę šioje pietinėje Vokietijos žemėje suimtas vyras, savo automobiliu vežęs ginklų ir sprogmenų, yra susijęs su užpuolikais, kurie penktadienio vakarą per virtinę atakų Paryžiuje nužudė daugiau negu 128 žmones.„Esama priežasčių manyti, kad tai gali būti susiję“ su tomis atakomis, H.Seehoferis sakė per savo partijos suvažiavimą.Policija patvirtino, kad lapkričio 5 dieną per įprastą eismo patikrinimą vienoje autostradoje buvo sustabdytas vyras, kurio automobilyje pareigūnai rado „daug automatų, revolverių ir sprogmenų“.Tačiau policijos atstovas nepatvirtino, jog šitas incidentas kaip nors yra susijęs su penktadienio atakomis Paryžiuje.„Negaliu jums pasakyti, ką jis ketino daryti su tais ginklais“, – sakė atstovas.Vis dėlto H.Seehoferis pažymėjo, kad šis areštas „rodo, kaip mums svarbu išsiaiškinti, kokių žmonių esama mūsų šalyje ir kas keliauja per mūsų šalį“.Bavarijos vyriausybės vadovas dar sykį paragino sustiprinti tiek Europos Sąjungos išorinių sienų, tiek kiekvienos Bendrijos narės nacionalinių sienų kontrolę.Nerimaudamas dėl Vokietiją užplūdusios rekordinės prieglobsčio prašytojų bangos, H.Seehoferis spaudė šalies kanclerę Angelą Merkel atsisakyti atvirų durų politikos nuo konfliktų ir skurdo pasitraukusiems žmonėms.Kaip rašo naujienų portalas „Focus Online“, Bavarijoje suimtas įtariamasis yra Juodkalnijos pilietis, tačiau jis atsisakė bendradarbiauti su pareigūnais ir nepasisamdė advokato.Prancūzijoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis po šiurpios nakties Paryžiuje, kai grupė užpuolikų apšaudė iš automatų kelis restoranus, išžudė dešimtis žmonių koncertų rūmuose ir keli mirtininkai susisprogdino netoli nacionalinio stadiono.
LRT RADIJO žurnalistas Valdas Papievis praneša, jog Prancūzijos policija pranešė ieškanti su išpuoliais Paryžiuje susijusio automobilio. Žmonės įspėjami, kad jei pastebės ieškomą juodą automobilį, prie jo nesiartintų. Vis dar neaišku, ar Paryžiuje tebėra asmenų, galinčių kelti grėsmę. Prancūzijoje dėl išpuolio paskelbtas trijų dienų gedulas.
 Paryžiaus medicinos pagalbos pareigūnai skelbia, kad hospitalizuoti 300 žmonių, 80 būklė kritiška.
Paryžiaus policija patvirtino, kad Prancūzijos pilietis buvo vienas iš atakų Bataclano teatre rengėjų, praneša AFP. 
Išpuolių Paryžiuje vykdytojai turėjo Prancūzijos, Egipto ir Sirijos pasusPrancūzijos laikraštis „Liberation“ skelbia, kad vienas iš teroristų, surengusių šaudynes „Bataclan“ koncertų salėje – ekstremistas iš Prancūzijos, puikiai žinomas policijos pareigūnams.Taip pat skelbiama, kad vienas iš išpuolio „Stade de France“ stadione vykdytojų turėjo Egipto bei Sirijos pasus. Kol kas nė vieno vyro tapatybės pareigūnai nepatvirtino.Dienraščio korespondentas Willy Le Devinas sako, kad policijos pareigūnai prancūzą atpažino pagal pirštų atspaudus.
Paryžiaus atakas surengė Prancūzijos, Egipto ir Sirijos piliečiai, praneša prancūzų laikraštis Libération.
Prancūzijos futbolo federacija skelbia, kad antradienį planuojamos draugiškos Anglijos ir Prancūzijos futbolo rungtynės Vemblio stadione Londone tikrai įvyks.„Po ilgų diskusijų nusprendėme, kad nėra jokio tiesioginio pavojaus, kuris neleistų surengti rungtynių, tad nusprendėme planų nekeisti“, – teigia Prancūzijos futbolo federacijos atstovas, kuris pabrėžė, kad situacija gali pasikeisti, jeigu Jungtinės Karalystės futbolo asociacija turės kitą nuomonę.
Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas šeštadienį pranešė, kad Paryžiuje žuvo du Belgijos piliečiai, tačiau daugiau informacijos nepateikė, skelbia „The Guardian“.Taigi tarp žuvusiųjų yra mažiausiai du belgai, du rumunai ir švedas. Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas nuogąstauja, kad tarp aukų gali būti ir britų, tačiau į detales nesileido.
Keletas Europos šalių jau paskelbė, kad dėl teroristinių atakų Prancūzijoje stiprina saugumą šalyse. Belgijos pareigūnai patvirtino, kad sugriežtino kontrolę pasienyje su Prancūzija. Rusijos nacionalinis kovos su saugumu komitetas naujienų agentūroms pareiškė, kad saugumas šalyje sustiprintas iki aukščiausio lygio. Saugumą visoje šalyje stiprina ir Italija, Šveicarija, Jungtinė Karalystė bei kitos šalys, praneša france24.com
BBC buvo pasirodžiusi žinia, kad rytiniame Paryžiaus priemestyje Bagnolet įvyko susišaudymas. Tačiau Paryžiaus policijos departamentas tai paneigė.
Vienas iš išpuolio „Bataclano“ teatre liudininkų, duodamas interviu BFMTV, pasakė, kad žudikas buvo baltaodis ir panašus į europietį, rašo „The Guardian“. „Aš mačiau jaunuolį, kuris buvo gana žemo ūgio, baltaodis ir atrodė kaip europietis“, - teigė jis. „Jis buvo priešais teatrą, užsimetęs ginklą ant peties. Vėliau aš pamačiau blyksnius ir išgirdau šūvius“.
Išpuoliai Paryžiuje suteikia „naują prasmę“ deryboms dėl Sirijos konflikto, sako Europos Sąjungos išorės politikos vadovė Federica Mogherini. Šeštadienį ji pareiškė, kad kruvinų išpuolių virtinė Paryžiuje suteikė naują prasmę tarptautinėms pastangoms rasti sprendimą Siriją krečiančiam pilietiniam karui. Apie 20 valstybių ir tarptautinių organizacijų atstovai susitinka Vienoje, mėgindami rasti galimybę užbaigti jau beveik penkerius metus Sirijoje tebesitęsiantį konfliktą, nusinešusį apie 250 tūkst. gyvybių ir sukėlusį pabėgėlių krizę Europoje bei sudariusį sąlygas iškilti džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS), kuris terorizavo daugelį šios diskusijose dalyvaujančių šalių. „Tai dar viena liūdna diena, ir mūsų šiandieninis susitikimas Vienoje įgyja kitokią prasmę“, – sakė F.Mogherini, atvykusi į derybas. „Beveik visos šalys, prie šio stalo, jau patyrė tokį patį skausmą, tokį patį siaubą, tokį patį sukrėtimą per kelias pastarąsias savaites“, – pabrėžė ji, turėdama omenyje išpuolius Paryžiuje, Libane, Egipte ir Turkijoje. Penktadienio vakarą per virtinę koordinuotų atakų keliose vietose Paryžiuje žuvo 128 žmonės, dar apie 180 buvo sužeisti. Ketvirtadienį Beirute dvigubas sprogdinimas nusinešė 44 žmonių gyvybes, o beveik dviem savaitėmis anksčiau IS prisiėmė atsakomybę dėl Rusijos lainerio katastrofos Egiptui priklausančiame Sinajaus pusiasalyje, kur žuvo visi 224 lėktuve buvę žmonės. „Visa tai mums labai aiškiai sako, kad mes visi tai patiriame. Europiečiai, arabai, Rytai, Vakarai – mes visi esame veikiami terorizmo ir tų, kurie stengiasi mus supriešinti“, – perspėjo F.Mogherini. „Teisingas atsakas jau rengiamas, peržengiant mūsų nesutarimus ir mėginant mums kartu rodyti kelią į taiką Sirijoje“, – pridūrė ji.
Du Prancūzijos policijos pareigūnai patikino, kad apieškojus vieno susisprogdinusio šalia Prancūzijos nacionalinio stadiono savižudžio kūną rastas Sirijos pasas. Apie tai praneša theguardian.com
Užsienio reikalų ministerijos informacija dėl išpuolių Paryžiuje Užsienio reikalų ministerija atkreipia dėmesį, kad šiuo metu Prancūzijoje paskelbta nepaprastoji padėtis, įvesta sienų kontrolę, yra sustiprintas saugumas, atšaukti masiniai renginiai, uždaryti muziejai, dideli prekybos ir sporto centrai, mokyklos, universitetai, merijos, bibliotekos. Paryžiuje uždarytos kai kurios metro linijos ir stotelės. Kitos transporto priemonės dirba įprastai. Užsienio reikalų ministerija atkreipia dėmesį, kad Prancūzijoje veikia oro uostai, skrydžiai vykdomi pagal grafiką, visumoje įprastu režimu veikia geležinkeliai. Ministerija rekomenduoja LR piliečiams, esantiems Prancūzijoje, išlikti budriems. Turistai privalo su savimi visuomet turėti galiojančius asmens ir kelionės dokumentus, vengti masinio susibūrimo vietų.
Teroro aktai Paryžiuje paveiks Europos požiūrį į saugumą ir migraciją, mano politologai Teroro aktai Paryžiuje paveiks Europos valstybių požiūrį į tarptautinį ir nacionalinį saugumą bei skatins jį stiprinti, taip pat gali turėti įtakos didesnei migrantų kontrolei, mano BNS kalbinti politologai. „Bendra vyraujanti nuomonė yra, kuri buvo išreikšta ir prancūzų spaudoje – kad prasidėjo karas Prancūzijos viduje. Ir ta nuomonė visuomenėje – kad vyksta karas – matyt, vers ir politikus priimti tam tikrus sprendimus: griežtinti apsaugos priemones viduje, bet taip pat ir bandyti kovoti su tomis šalimis, iš kurių terorizmas kyla. Tikrai nemažės prancūzų parama antskrydžiams Sirijoje ir ta misija net galbūt intensyvės“, – BNS šeštadienį sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) politologė Margarita Šešelgytė. Jos vertinimu, šis teroro aktas turėtų solidarizuoti Europos vadovus, paskatinti juos drauge imtis veiksmų ir labiau įsitraukti į kovą su Islamo valstybe, užtikrinti didesnį saugumą Viduriniuosiuose Rytuose. TSPMI politologo Kęstučio Girniaus nuomone, šis įvykis paskatins tiek Prancūziją, tiek visą Europą, sustiprinti ir nacionalinį saugumą. „Manau, kad bus nuoseklesnis radikalių musulmonų stebėjimas ir sekimas. Tikrai Europos šalių žvalgybos dar glaudžiau bendradarbiaus, bus didelis reikalavimas“, – kalbėjo jis. Taip pat, pasak K.Girniaus, didesnis dėmesys bus skiriamas migracijai ir bus reikalaujama „peržiūrėti, kas atvyksta į Europą“. Tačiau jis nemato galimybės visoms Europos valstybėms dėl to priimti vieningo sprendimo. „Didės spaudimas mažinti bėglių skaičių, be to, užtikrinti, kad visi atvykę būtų užregistruojami ir būtų žinoma, kur jie gyvena“, – kalbėjo K.Girnius. M.Šešelgytė taip pat pastebėjo, kad šis teroristinis aktas „gali turėti tam tikrų pasekmių, kaip valstybės žiūrės į migrantus, atvykstančius į ES“. Jos požiūriu, gali būti griežtinamos migracijos taisyklės ir dar labiau mažės ES valstybių noras priimti migrantus. Per virtinę kruvinų atakų, kurių taikiniais penktadienio vakarą tapo į koncertą atėję jaunuoliai ir populiariose Prancūzijos sostinės vietose laiką leidę paryžiečiai, mažiausiai 120 žmonių žuvo, o dar daugiau kaip 200 buvo sužeista. URM atstovai BNS informavo, kad oficialios informacijos apie Paryžiuje nukentėjusius Lietuvos piliečius neturi.
„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl atakų ParyžiujeDžihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) šeštadienį prisiėmė atsakomybę už virtinę sprogdinimų ir šaudymų Paryžiuje, kur žuvo daugiau negu 128 žmonės.Internete paskelbtame IS pranešime sakoma, kad „aštuoni broliai, apsijuosę diržais su sprogmenimis ir ginkluoti automatais“ įvykdė „palaimintą ataką prieš ... kryžininkę Prancūziją“.
Kol kas aukų skaičius neaiškus, skirtingos žiniasklaidos priemonės skelbia skirtingus skaičius, jie svyruoja nuo 150 iki 200 žmonių. Tiksliai neaišku ir kiek žmonių sužeista, tačiau skelbiama, kad tokių gali būti keli šimtai ar daugiau, kai kurių jų būklė sunki. 
Prancūzijos oro uostai lieka atviri – skrydžiai vyksta ir į bei iš Paryžiaus. Tačiau kai kurios oro linijos, pavyzdžiui, „American Airlines“ pranešė planuojančios atidėti skrydžius į Prancūzijos sostinę. Savo ruožtu Prancūzijos užsienio reikalų ministerija išsakė pageidavimą, kad oro erdvė išliktų atvira, tačiau perspėjo, kad daugiau dėmesio bus skiriama saugumui. Geležinkelio linija iš ir į Paryžių taip pat veikia kaip įprasta. Tačiau, pavyzdžiui „Eurostar“ nurodė, kad jei keleiviai nenorės keliauti maršrutu Jungtinė Karalystė – Prancūzija, gali pasikeisti bilietus. Skelbiama, kad uždaromos kai kurios Prancūzijos metro linijos.
Prancūzijoje po atakų papildomai dislokuota 1 500 karių. Šalyje įvesta nepaprastoji padėtis.
Vėlų penktadienio vakarą daugiau nei keli šimtai žmonių žuvo kruvinose atakose Paryžiuje. Prancūzijos sostinėje per vieną vakarą įvyko virtinė teroristinių kruvinų išpuolių. Skelbiama apie šešias teroristines atakas: žudynes trijuose restoranuose, keletą sprogimų šalia Prancūzijos nacionalinio stadiono, kur tuo metu vyko futbolo rungtynės tarp prancūzų ir vokiečių, kurias stebėjo ir Prancūzijos lyderis F. Hollande'as, šaudynes „Bataclan“ koncertų salėje, kur vėliau vystėsi įkaitų drama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.