aA
Pasienyje su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė, pirminiais duomenimis, Pakistano pilietį, kuris Vokietijoje yra pasiprašęs prieglobsčio.
Pasienietis
Pasienietis
© Stopkadras

VSAT informuoja, kad pirmadienio pavakarę Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė mikroautobusą „Mercedes Benz“ lietuviškais numeriais. Į Lenkiją išvykstančią transporto priemonę vairavo 37-erių lietuvis, turėjęs tvarkingus dokumentus.

Kartu vykęs keleivis neturėjo nei paso, nei kitų dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvoje. Vyras tepateikė Vokietijoje išduotą prieglobsčio prašytojo, 42-ejų Pakistano piliečio, pažymėjimą.

Pirminiais duomenimis, šis užsienietis iš Vokietijos į Lietuvą per vidines Šengeno sienas, prie kurių nėra nuolatinės kontrolės, galėjo atvykti prieš porą dienų.

Nakčiai iš pirmadienio į antradienį pasieniečiai pakistanietį uždarė į areštinę. Planuojama artimiausiu metu jį apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Tada bus sprendžiamas klausimas dėl užsieniečio išsiuntimo pagal Dublino III reglamentą į Vokietiją, kurioje šis asmuo pasiprašė prieglobsčio ir kuri atsakinga už prašymo nagrinėjimą.

Lietuvis vairuotojas, patvirtinęs, kad mikroautobusu vyko į Angliją ir kaip keleivį paėmė iki Vokietijos norėjusį nuvažiuoti užsienietį, po apklausos buvo paleistas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.