aA
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka apkaltino kaimyninę Rusiją savo vykdoma politika smarkiai kenkiant Ukrainos ekonomikai.
Petro Porošenka
Petro Porošenka
© Reuters/Scanpix

Rusija savo agresija mėgina pakirsti europietišką demokratiją, kurią pasirinko mūsų tauta. Dėl jos mano šalis jau prarado penktadalį savo ekonominių pajėgumų“, – sakė prezidentas JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke. Smarkiai esą pakenkta ir aplinkai, pirmiausiai – kovų teritorijose Ukrainos Rytuose.

P. Porošenka kalbėjo JT viršūnių susitikime, skirtame vadinamiesiems tvaraus vystymosi tikslams, kuriais tikimasi įveikti badą ir skurdą. „Nepaisant Rusijos agresijos, mes laikysimės savo įsipareigojimų, – teigė prezidentas. – Tačiau tvarumas be taikos ir laisvės neįmanomas. To nė viena šalis neparodo geriau nei mūsų“.

Pasak P. Porošenkos, kiekviena karo diena Ukrainai kainuoja 5 mln. dolerių. „Pakilimas neįmanomas aidint sprogimams ir žūstant žmonėms. Arba jei kai kurios šalys kitoms nori primesti savo valią“, – kalbėjo jis.

P. Porošenkai sakant kalbą, beveik visa Rusijos delegacija demonstratyviai paliko patalpą.

„Mes išėjome protestuodami prieš jo atvirai politizuojančią ir agresyvią kalbą, kuri neturi nieko bendra su viršūnių susitikimo tema“, – agentūrai TASS sakė vienas rusų diplomatas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.