aA
Rusija grasina paduoti Prancūziją į teismą, jei Paryžius nevykdys sutarties nurodymų pristatyti Maskvai du „Mistral“ tipo lėktuvnešius, praneša „RIA Novosti“.
Kremlius grasina Prancūziją paduoti į teismą
© AFP/Scanpix

„Mes užpildysime ieškinį ir reikalausime kompensacijos, jei Prancūzija neišpildys sutarties sąlygų. Juk taip visada daroma civilizuotame pasaulyje. Prancūzija turi nuspręsti – vykdyti sutarties sąlygas, ar ne. Mes dalijamės ilga, bendra Rusijos ir Prancūzijos istorija ir nenorėtume, kad šalių santykiai būtų aukojami vardan trumpalaikės politinės tendencijos“, – tvirtino Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas Sergejus Ivanovas.

2011-aisiais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ tipo lėktuvnešius. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014-ųjų spalį ar lapkritį, o kitas „Sevastopol“ – 2015-aisiais. Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl vykstančių neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai į Rusiją gali būti nepristatyti.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as teigė, kad galutinį sprendimą dėl dviejų „Mistral“ tipo karo laivų pristatymo priims spalio pabaigoje, atsižvelgdamas į situaciją Rytų Ukrainoje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.