aA
Ledinio vandens iššūkį Baltarusijos vadovui metęs vaikinas gali likti nubaustas, praneša BBC.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka
© RIA/Scanpix

Dmitris Daineka internete pasidalino vaizdo įrašu, kuriame vykdo itin populiarų ledinio vandens iššūkį. Norėdamas pašmaikštauti, vaikinas iššūkį perleido Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai. Pokštas "neišdegė" - D. Daineka buvo iškviestas į jaunimo reikalų tarnybą ir savo mokyklą.

Policijos pareigūnų teigimu, jei vaikinai iš interneto nepašalins vaizdo įrašo, visi bus nubausti. Tuo tarpu D. Daineka nesupranta už ką gali gauti baudą, o savo veiksmus vadino žaidimu.

Baltarusijos vyriausybė itin akylai stebi ir griežtai vertina panašius visuomenės veiksmus, tad vaikinas teigė užsitraukęs sostinės nemalonę.

JAV šonine amiotrofine skleroze sergančiųjų asociacijos (ALS) sugalvotas lėšų rinkimų būdas neseniai pasaulyje itin išpopuliarėjo. Vien rugpjūčio 21 d. organizacija iš ledinio vandens iššūkio surinko daugiau nei 10 mln. JAV dolerių. Asmuo, kuriam mestas iššūkis, gali jį priimti ir apsilieti kibiru šalto vandens, arba atsisakyti ir paaukoti lėšų organizacijoms, besirūpinančioms tokia sklerozės forma sergančiais asmenimis.

Ledinio vandens iššūkį priėmė buvęs JAV prezidentas George'as W. Bushas, reperis 50 Cent, aktorius Benas Affleckas ir kitos įžymybės.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.