aA
Prezidentei Daliai Grybauskaitei parėmus Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio kandidatūrą Europos Komisijos nario pareigoms, šis žada net ir iš Briuselio būti labai aktyvus Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys.
V. Andriukaitis: su LSDP esu suaugęs
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Aš su Lietuvos socialdemokratų partija esu suaugęs nuo pat jos atkūrimo. Buvau ir vienu iš jos atkūrėjų, ir partijos pirmininku. Čia mano gyvenimo įsitikimų dalis. Aš žadu būti labai aktyvus socialdemokratų partijoje“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį sakė V. Andriukaitis.

Pasak jo, tikrai ne visi eurokomisarai nutraukia santykius su savo politinėmis šeimomis:

„Man teko dalyvauti Europos socialistų partijos forumuose, prezidiume, taryboje, kur komisarai iš leiboristinių, socialdemokratinių, socialistinių partijų, dalyvauja forumuose, aktyviai diskutuoja Europos Parlamento frakcijoje ir politinės mokyklos išlaiko savo tamprų ryšį su savo komisarais“, - kalbėjo jis.

Pasak V. Andriukaičio, koks komisaras kokią sritį tvarkys, priklausys nuo bendro visų 28 komisarų pasitarimų, nuo Komisijos pirmininko ir politinių jėgų:

„Aš galiu nagrinėti ir sveikatos sritį, vartotojų teisių, medikamentų saugos, farmacinius dalykus, galėčiau nagrinėti ir Rytų partnerystės ar regioninės politikos (sritis – red.)“, - nurodė jis.

LSDP valdyba ketvirtadienį bendru sutarimu patvirtino V. Andriukaičio kandidatūrą Europos Komisijos nario pareigoms.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Žinių radijas