aA
Lenkijos Tatrų nacionalinio parko darbuotojai aptiko apgraužto jauno meškiuko liekanas. Jį suėdė meška, kuri buvo įsikūrusi su savo mažyliais netoli tragedijos vietos. Tai pirmasis kanibalizmo atvejis tarp meškų patelių Lenkijoje – rašo TVN24.
Meškos iškamša
Meškos iškamša
© AFP/Scanpix

Manoma, kad kelių mėnesių meškiukas nukrito nuo uolos ir įstrigo nedidelėje aikštelėje Bystros upės slėnyje. Nacionalinio parko darbuotojų nuomone, meškiuko motina, bijodama palikti be globos kitus savo vaikus, nepuolė jo gelbėti. Nelaimei, meškiuko riaumojimas pritraukė kitos meškos su vaikais dėmesį. Ji sudraskė ir suėdė mažylį.

Kaip tvirtina specialistai, kanibalizmo atvejai tarp meškų nėra retas reiškinys, tačiau meškiukus dažniausiai žudo patinai. Šiuo atveju tai pirmas dokumentais paremtas tokio pobūdžio kanibalizmo atvejis Tatrų kalnuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.