aA
Baltieji rūmai atsakė į Rusijos pareiškimą dėl amerikiečių su „Sokol“ uniformomis Ukrainos rytuose Amerikiečių samdomi kariai nedalyvauja malšinant neramumus Ukrainos pietryčiuose.
Baltieji rūmai: amerikiečių kariai nedalyvauja malšinant neramumus Ukrainoje
© Reuters/Scanpix

Taip pareiškė Baltieji rūmai, remdamiesi privačios karinės organizacijos „Greystone“ atstovu, informuoja unitan.net.

„Galiu nurodyti kompanijos pareiškimą apie tai, kad ši informacija neatitina realybės“, – spaudos konferencijoje sakė Baltųjų rūmų atstovas Jay‘us Carney.

Kaip buvo pranešama, anksčiau Rusijos URM pareiškė, kad pietrytiniuose Ukrainos regionuose, Donecke, telkiami vidaus pajėgų, nacionalinės gvardijos ir „Pravyj sektor“ būriai, palaikant amerikiečių kariams.

Rusijos URM pareiškime, buvo rašoma: „Ypatingai nerimą kelia ta aplinkybė, kad prie šios operacijos prisijungę apie 150 amerikiečių specialistų iš privačios organizacijos „Greystone“, perrengtų padalinio „Sokol“ karių uniforma.“

Ukrainos URM tokio pobūdžio rusų diplomatų pareiškimus vadina provokaciniais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.