aA
Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas antradienį dar kartą sukritikavo Lietuvos valdžią, kad ji nepriima prašomų sprendimų lenkų tautinės mažumos atžvilgiu.
Lenkijos premjeras dar kartą sukritikavo Lietuvą
© AFP/Scanpix

Lenkijos ministras pirmininkas sakė, kad jo susitikimas su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi galėtų būti surengtas balandį, bet prieš tai "turi įvykti kas nors konkretaus".

"Mes labai kantriai klausėmės skirtingų premjerų pareiškimų. Lietuvos vadovai yra pastoviai pasirengę kalbėtis ir jiems dar pastoviau trūksta noro pasiekti kokius nors sprendimus", - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė D.Tuskas. Jį cituoja PAP naujienų agentūra.

D.Tusko teigimu, lenkų tautinė mažuma Lietuvoje turi pagrindo jaustis blogai.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos politikai ir Lenkijos pareigūnai ne kartą ragino Lietuvą įteisinti dvikalbius gatvių pavadinimus lenkų gausiai gyvenamuose rajonuose Rytų Lietuvoje ir leisti pavardes Lietuvos piliečio pase rašyti pagal lenkišką abėcėlę.

Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai, Lenkijos valdžia iš esmės nekritikavo Lietuvos, tačiau šių metų pradžioje premjeras ir užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis jau ne kartą išsakė priekaištus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.