aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė kitą antradienį vyks vizito į Daniją, kur su šios šalies vadovais dvišalių santykių ir verslo ryšių stiprinimo galimybes, Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo perspektyvas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Pasak prezidentės spaudos tarnybos, vizito metu D.Grybauskaitė susitiks Danijos karaliene Margrethe II (Margrete II), ministre pirmininke Helle Thorning-Schmidt, parlamento pirmininku Mogensu Lykketoftu.

"Su Danijos vadovais prezidentė aptars dvišalių santykių ir verslo ryšių stiprinimo galimybes, Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo perspektyvas, pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai patirtį ir prioritetus", - rašoma Prezidentūros pranešime.

Teigiama, jog vizito metu daug dėmesio bus skirta europinei darbotvarkei.

"Bus aptariamos Europos ekonominiam stabilumui ir gilesnei ekonominei integracijai siūlomos priemonės, pasirengimo deryboms dėl daugiamečio 2014-2020 metais ES biudžeto aktualijos, taip pat energetinio saugumo ir Rytų partnerystės klausimai", - skelbia prezidentės spaudos tarnyba.

Vizito metu D.Grybauskaitė taip pat apsilankys Danijos karališkojoje bibliotekoje, susitiks su šioje šalyje studijuojančiu Lietuvos jaunimu.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo Lietuvą su Danija sieja stiprūs bendradarbiavimo ryšiai. Danija viena pirmųjų pripažino atkurtos Lietuvos valstybės nepriklausomybę.

Danija prisidėjo atkuriant Lietuvos kariuomenę, tapo pirmąja Vakarų valstybe, pasirašiusia su Lietuva bevizio vykimo sutartį 1992 metais. Danija taip pat palaikė Lietuvą siekiant narystės ES ir NATO, šio šalies kariai ketvirtą kartą patruliuoja Baltijos šalių oro erdvėje.

Ši Skandinavijos valstybė yra viena aktyviausių užsienio investuotojų Lietuvoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.