aA
Nepaisant niūrių ekonominių perspektyvų, Ispanija yra ta šalis, kur britų emigrantai jaučiasi laimingiausi, rodo tyrimas, atliktas laikraščiui „Telegraph“.
Flamenko
© Reuters/Scanpix

Per apklausą, kurią atliko kompanija “Lloyds TSB International”, buvo apklausta daugiau kaip 1 tūkst. britų, gyvenančių dešimtyje populiariausių emigracijos šalių. Jie turėjo įvertinti savo naujuosius namus, remdamiesi virtine faktorių, pradedant gyvenimo kokybe ir baigiant pragyvenimo kaina. 

Iš viso 68 proc. apklaustųjų teigė, jog gyvendami emigracijoje jaučiasi laimingesni negu gimtojoje Britanijoje. Iš jų 75,9 proc. laimingiausi jautėsi Ispanijoje.

Antrą ir trečią vietas pagal laimės skalę užėmė Kanada ir Vokietija, kur laimingi jaučiasi atitinkamai 72,2 ir 71,4 proc. emigrantų.

Įdomu tai, kad tos šalys, kuriose respondentai turi geriausias finansines galimybes ir kuriose gyvenimo kokybė yra aukščiausia, nebūtinai buvo tos šalys, kuriose emigrantai jautėsi laimingiausi.

Pavyzdžiui, tyrimo metu apklaustieji nurodė, kad Naujojoje Zelandijoje gyvenimo kokybė yra aukščiausia, bet pagal pasitenkinimo laipsnį ji atsidūrė sąrašo apačioje. Tuo tarpu Jungtiniai Arabų Emyratai, kuriuose emigrantai uždirba daugiausia, buvo pripažinti tik ketvirta šalimi, kurioje laimingiausia gyventi.

Andalūzijoje gyvenantis britas Johnas Krameris teigė, kad jo visai nenustebino faktas, jog dauguma emigrantų laimingiausi yra Ispanijoje. Pasak jo, “linksmas gyvenimo būdas, tradicinės šeimos vertybės ir pozityvus požiūris į gyvenimą” padeda lengvai pamilti šią šalį.

“Žmonės čia rūpinasi vienas kitu ir iš tikrųjų gyvena šia diena, - teigė jis, - Ispanai, regis, vis dar vertina dalykus, kuriuos mes seniai pamiršome”.

Apklausa taip pat parodė, kad nepaisant sudėtingos Ispanijos ekonomikos būklės, dauguma emigrantų (71,3 proc.) vis tiek manė, kad Ispanijoje jų finansinė padėtis yra geresnė negu Britanijoje. 80 proc. apklaustųjų pripažino, kad čia pragyventi yra pigiau - tai didžiausias procentas iš visų šalių.

20 metų Ispanijoje gyvenanti Lisa Sadleir pažymi, kad ekonominės šalies problemos neliko emigrantų nepastebėtos, bet ji vis tiek tvirtina, kad “nepaisant ekonominio nuosmukio, mes dar niekada nebuvome tokie laimingi”.

“Kai kurie žmonės mano, kad esame bepročiai, nepaisydami tų visų niūrių prognozių, bet mūsų šeimai patinka gyventi Ispanijoje ir negalėtume rasti už ją geresnės šalies. Sakoma, kad geriausi dalykai gyvenime nieko nekainuoja. Mums nieko nekainuoja nueiti į kopas ir mėgautis diena paplūdimyje”, - pridūrė ji.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.