aA
Užsienio reikalų ministerija trečiadienį pareiškė esanti giliai nusivylusi dėl Minsko teismo sprendimo palikti galioti garsiam Baltarusijos žmogaus teisių gynėjui Alesiui Beliackiui anksčiau paskirtą puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę.
Alesis Beliackis
Alesis Beliackis
© RIA/Scanpix

"Šis politiškai motyvuotas teismo sprendimas rodo, kad Baltarusija renkasi santykių su Europos Sąjunga eskalavimo ir tolesnės saviizoliacijos kelią", - teigiama paskelbtame ministerijos pranešime.

Pasak URM, Lietuva remia šiemet Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai pirmininkaujančios Airijos raginimą Baltarusijos režimui nedelsiant išlaisvinti A.Beliackį ir visus kitus pilietinės visuomenės aktyvistus bei politinius oponentus.

Baltarusijos Minsko Pervomaisko rajono teismas organizacijos "Vesna" vadovui A.Beliackiui pernai lapkričio pabaigoje skyrė ketverių su puse metų laisvės atėmimo bausmę ir konfiskavo visą jo turtą.

Byla dėl mokesčių slėpimo A.Beliackiui iškelta gavus duomenų iš Lietuvos ir Lenkijos apie jo bankines sąskaitas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.