aA
Seimas ketvirtadienį priėmė nutarimą, kuriuo suteikė valstybės pripažinimą Lietuvos evangelikų baptistų bendruomenių sąjungai. Nutarimas priimtas 45 parlamentarams balsavus už, 2 prieš ir 3 susilaikius. Dėl šio pripažinimo suteikimo į Seimą kreipėsi patys baptistai.
Baptist Church
Toks prašymas buvo pateiktas po to, kai Seimo Žmogaus teisių komitetas nepritarė jų prašymui suteikti tradicinės religinės bendruomenės statusą.

Tačiau tiek komitetas, tiek Teisingumo ministerija neprieštaravo, kad baptistams būtų suteiktas valstybės pripažinimas.

Valstybės pripažinimas reiškia, kad valstybė palaiko religinių bendrijų dvasinį, kultūrinį ir socialinį palikimą.

Religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymas tradicinėmis pripažįsta devynias religines bendruomenes: lotynų apeigų katalikų, graikų apeigų katalikų, evangelikų liuteronų, evangelikų reformatų, ortodoksų (stačiatikių), sentikių, judėjų, musulmonų sunitų ir karaimų.

Kitos - netradicinės - religinės bendrijos Seimo sprendimu gali būti valstybės pripažintos kaip Lietuvos istorinio, dvasinio ir socialinio palikimo dalis, jei jos palaikomos visuomenės ir jų mokymas bei apeigos neprieštarauja įstatymams ir dorai.

Gegužės mėnesį pateikdamas Seimui nutarimo projektą, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Gediminas Dalinkevičius teigė, jog "nėra duomenų, kad Lietuvos evangelikų baptistų bendruomenių sąjungos mokymas ir apeigos prieštarautų įstatymams ir dorai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.