„Konferencijoje bus aiškiai bei koncentruotai nagrinėjamos visos naujovės tvarumo kontekste. Vos per vieną dieną bus galima susipažinti ne tik su vertingiausiomis Lietuvos ir užsienio ekspertų praktikomis, išgirsti realių tvaraus verslo patarimų ir pavyzdžių, tačiau ir sužinoti, ką daryti šiandien dėl tvaresnio rytojaus. Rugsėjo 27 dieną kviečiame žiūrėti konferenciją „Tvarumo kursas“, kurioje turinys bus pateikiamas praktiką derinant su teorija“, – teigia Delfi administracijos vadovė ir „Tvarumo kurso“ organizatorė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

Konferencijoje bus kalbama apie aplinkosauginių, socialinių ir verslo valdymo (ESG) veiksnių tarpusavio sąsajas, jų svarbą organizacijų strategijai bei tvarumo tikslų iškėlimą ir pamatavimą, kuriant organizacijos strategiją. Taip pat didelio dėmesio sulauks organizacijų CO2 pėdsako bei žalos gamtai skaičiavimas, tvarių pakuočių vystymas. Bus aptariama, kaip įvairovė ir įtrauktis papildo organizaciją. Dalyviai galės išgirsti vertingų patarimų – bus paprasta motyvuoti darbuotojus siekti įmonės tvarumo tikslų. Taip pat konferencijoje bus nagrinėjama, kaip pasirūpinti psichine ir emocine darbuotojų sveikata bei gerove. Vienas pačių svarbiausių konferencijos akcentų – žmonės, kurie ir kuria pokyčius organizacijose. Renginio sumanytojai įsitikinę: jei verslas nori, kad pokytis nebūtų paremtas tik ataskaita, pradėti reikia būtent nuo žmonių.

Vytautas Ašeris

Tarp būsimų pranešėjų – garsiausi užsienio tvarumo ekspertai bei ilgametę patirtį sukaupę universitetų dėstytojai: Oksfordo universiteto tvarumo magistrantūros studijų programos direktorius dr. Laurence'as Wainwright'as, Stokholmo ekonomikos mokyklos verslo etikos mokslų daktaras dr. Tommy Borglundas. Taip pat įžvalgomis dalinsis ir VU MIF partnerystės profesorius dr. Vytautas Ašeris. Pranešimus skaitys ir Lietuvos įmonių, diegiančių bei sėkmingai įgyvendinančių tvarumo tikslus savo kasdienėje veikloje, atstovai: „Schneider Electric“ rinkodaros projektų vadovė Baltijos šalims Šarūnė Žaltauskė, „Coca-Cola HBC“ gamyklos „Neptūnas“ vadovas Justinas Kirbutas, Elektronikos platintojų asociacijos EPA vadovas Linas Ivanauskas, Lietuvos nacionalinio koordinacinio centro (EBPO gairės daugiašalėms įmonėms) nepriklausoma ekspertė Audronė Alijošiutė-Paulauskienė, „EMP Recycling“ generalinis direktorius Darius Valeika ir kt. Numatytos net šešios diskusijos, kurių metu bus nagrinėjami itin aktualūs klausimai, – kaip užtikrinti produktų ilgaamžiškumą, kaip užsitikrinti tvarią energiją versle, kaip paskatinti darbuotojus siekti įmonės tvarumo tikslų? Pagrindinė šių diskusijų moderatorė – „Tvarios Lietuvos“ vadovė Rugilė Matusevičiūtė. Savo įžvalgomis bei sukaupta patirtimi dalinsis ir Lietuvos Ekonomijos bei inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, taip pat ir Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė bei daugelis

Birutė Sabatauskaitė

kitų: SEB banko Tvarumo skyriaus vadovas Audrius Rutkauskas, „Walless“ advokatė Alina Makovska, „Ignitis grupė“ gerovės ekspertė Agnė Gorpiničienė, „Elektrum Lietuva“ valdybos narė Neringa Petrauskienė, META tvarios mados namų verslo vystymo vadovas Laimonas Burneckis ir kt.

Konferencijos pagrindinio partnerio „DPD Lietuva“ komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila sako, kad renginys bus naudingas tiek tiems verslams, kurie jau žengia tvarumo keliu ir turi atitinkamas strategijas, tiek tiems, kuriems ši tema nauja.

„Verslų atstovai turės galimybę išgirsti įdomių patirčių. Taip pat galima daugiau sužinoti apie tvarumą, jo reikalingumą bei naudą verslams. „Tvarumo kursas“ bus įdomus ir žmonėms, kurie tiesiog domisi tvarumu ir su tuo susijusiomis naujienomis. Juk faktas, kad tvarūs verslai yra pelningi“, – įsitikinęs T. Vaišvila.

Konferencija „Tvarumo kursas“ aktuali tiek dideliems verslams, tiek smulkiesiems verslininkams, norintiems savo strategijos plane numatyti konkrečius tvarumo tikslus, tačiau nežinantiems, kaip tai padaryti tinkamai. Programa bus naudinga ir įmonėms, kurios savo kasdienėje veikloje jau taiko tvarumo principus, tačiau jaučia, kad kartais pritrūksta žinių tam tikrais strategijos kūrimo etapais. Įdomūs ir įtraukiantys pranešimai bei diskusijos sudomins ir smalsią visuomenę, besidominčią tvarumu bei naujovėmis. Dalyviai sužinos aktualiausias šių dienų tvarumo naujienas, su Lietuvos ir užsienio ekspertais pagilins jau turimas žinias, gaus daug naudingų patarimų, kuriuos nieko nelaukdami galės pritaikyti ne tik savo organizacijoje, bet ir kasdieniame gyvenime.

Kviečiame žiūrėti konferenciją rugsėjo 27 dieną. Kaip tai padaryti:

  • Konferencija yra nemokama, bus rodoma tiesiogiai portale Delfi.lt ir konferencijos puslapyje.
  • Žiūrėti bus galima paspaudus šią nuorodą – https://www.tvarilietuva.lt/konferencija/ arba tiesiog įsijungus Delfi.lt.
  • Tam, kad nepraleistumėte norimo pranešimo, konferencijos programoje galite paspausti mygtuką „Pridėti į kalendorių“ ir pasirinktas pranešimas bus pridėtas prie Jūsų asmeninio kalendoriaus, programos ieškokite ČIA.
  • Nemokamai žiūrėti galės visi portalo Delfi bei Delfi Plius skaitytojai, nereikės jokio specialaus bilieto, kodo ar kitokio prisijungimo. Konferencijos transliacijos langas bus įjungtas tik prieš pat transliaciją – rugsėjo 27 d. nuo 9:00 val.
  • Po konferencijos visi pranešimų ir diskusijų vaizdo įrašai bus prieinami visiems Delfi Plius prenumeratoriams.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją