Šiukšlių maišais pasirūpins organizatoriai, norintys prisidėti laukiami nuo 12 val. Renginyje taip pat bus pristatoma ekspedicija pėsčiomis aplink Baltijos jūrą „Išsaugokime Baltiją“ ir Giedriaus Bučo meninė instaliacija vartotojiškumo tematika „Jūra prasideda čia!“.

Proga padėkoti Baltijos jūrai

Ekspedicijos narė, viena iš renginio organizatorių Rimantė Balsiūnaitė sako, kad jai ši akcija – prasminga, nes galima ne tik skambiai kalbėti apie ekologiją, bet ir imtis realių veiksmų.

„Dažnai žmonės manęs klausia, kaip gali prisidėti prie aplinkos gerovės, tai va atsakymas – štai tarptautinė akcija, kurios metu kiekvienas, gyvenantis aplink Baltijos jūrą, turi galimybę išreikšti savo dėkingumą, prisidėti prie pakrantės tvarkos, švaresnės aplinkos“, – teigia ir visus prisijungti kviečia ji.

Rimantė Balsiūnaitė

Akcijos iniciatorių Lietuvoje teigimu, tokios dienos yra svarbios, nes atsiranda proga paminėti tai, ką kasdien pamirštame, kam nerandame laiko.

„Nors turime rūpintis aplinka kasdien ir nelaukti specialių progų, bet taip neišeina. Čia – kaip ir šeimoje, tarp draugų. Mylime savo žmones, bet nebūtinai kasdien matomės. Susitinkame per gimtadienius, kažkokias progas išskirtinai pabūti kartu, pasidžiaugti. Lygiai taip pat dabar galime prie jūros ateiti, išreikšti meilę, padėką jai, sutvarkyti, pasirūpinti aplinka, iš kurios tiek daug gauname“, – sako ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją!“ vadovas Giedrius Bučas.

Giedrius Bučas

Organizartoriai kviečia į renginį vykti susikooperavus, naudotis viešuoju transportu, dviračiu ar nuomojama transporto priemone, su savimi turėti daugkartines pirštines, gertuves. Gyvenantiems toli nuo jūros rekomenduojama tvarkyti sau artimiausią aplinką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją