Didžiausios žinių, mokslo ir švietimo parodos Lietuvoje „Karjera&Studijos“ organizatorė Eglė Puodžiūtė pastebi, kad nors tvarumas dabar svarbus kiekvienam sektoriui, Lietuvoje šios srities specialistų vis dar trūksta. Dėl šios priežasties parodoje planuojamas visos dienos renginių ciklas apie karjerą tvarumo srityje.

„Labai kviečiame atvykti, susipažinti, diskutuoti ir klausti, atrasti ar keisti jau turimą karjerą į savo širdžiai artimiausią. Niekada nėra nei per vėlu, nei per anksti – metas imtis veiksmų ir kurti norimą ateitį, mažomis detalėmis, bet jau šiandien“, – ragina ji.

11-12 val. „Tvari Lietuva“ scenoje vyks diskusija „Karas dėl žaliųjų talentų – kuris universitetas paruoš specialistus geidžiamiausiai profesijai?“, kurioje dalyvaus Strateginės partnerystės direktorė (Vilnius Tech) Dr. Milena Seržantė, Verslo tvarumo vadybos magistrantūros studijų programos direktorė (ISM) Dr. Virginija Poškutė, Aplinkos inžinerijos instituto direktorė, KTU Aplinkos inžinerijos instituto Tarpkrypčių tvarumo kompetencijų centro vadovė Dr. Inga Gurauskienė, Chemijos ir geomokslų fakulteto profesorius (VU) Dr. Egidijus Rimkus, Poškus Aplinkos psichologijos tyrimų centro mokslininkas (MRU) Prof. Dr. Mykolas Simas ir VDU Žemės ūkio akademijos Miškų ir ekologijos fakulteto Aplinkos ir ekologijos katedros vedėja Prof. Dr. Laima Česonienė. Diskusiją moderuos Rugilė Matusevičiūtė.

13 val. „Ignitis grupės“ atstovės Agnė Lukoševičienė ir Ieva Paberalytė-Gražienė skaitys pranešimą „Kaip klimato kaitą paversti karjeros galimybe?“.

13.40 val. Tvarios edukacijos lektorė, KTU magistrantė Greta Matusevičiūtė pristatys pranešimą „Ko iš tavęs tikėsis darbo pokalbyje po 5 metų?“

14.20 val. SEB banko tvarumo vadovas Audrius Rutkauskas savo pranešimą papasakos, ką daro tvarumo vadovas.

15 val. „Schneider Electric“ marketingo projektų vadovė Baltijos šalims Šarūnė Karmonaitė skaitys pranešimą „Tvarumas – nauda ne tik planetai, bet ir verslui“.

15.40 Rugilė Matusevičiūtė kalbins „Sustain Academy“ įkūrėją Ievą Kazakevičiūtę apie tai, kaip pradėti karjerą tvarumo srityje.

Asociatyvi nuotrauka

Iniciatyvos „Tvari Lietuva“ vadovė, mokymų organizatorė Rugilė Matusevičiūtė pastebi, kad tvarumo specialistai ir vadovai šiuo metu priskiriami prie vienų perspektyviausių ir geidžiamiausių specialybių.

„Kaip rodo naujausi „LinkedIn“ platformos duomenys, tvarumo vadovo specialybė yra tarp sparčiausiai populiarėjančių specialybių Jungtinėje Karalystėje. Nepaisant to, šios srities specialistų paruošimas Lietuvoje išlieka miglotas, o reikalingų įvairialypių kompetencijų darbo rinkoje dar labai trūksta. „Tvarios Lietuvos“ mokymuose siekiame visuomenę geriau supažindinti su karjeros perspektyvomis tvarumo sektoriuje ir paskatinti žaliųjų talentų augimą Lietuvoje“, – sako ji.

E. Puodžiūtė džiaugiasi, kad kiekvieno šiuolaikinio žmogaus pasirinkimas tampa vis sąmoningesniu – vis mažiau elgiamės instinktyviai, dažniau galvojame apie mūsų veiksmų pasekmes kitam ir gamtai.

„Visa tai sutelpa į žodžius – gyventi, rinktis, elgtis kaip įmanoma tvariau. Tvarumas yra persmelkęs kiekvieną sektorių – įmonės samdo specialistus, kad galėtų būti vis atsakingesnėmis, galėtų integruoti CO2 emisijos mažinimą, sukurti tvariausią įmanomą būdą, kaip supakuoti gaminamus produktus ar rasti vis efektyvesnius būdus dirbti, valdyti procesus, kaip taupyti senkančius Žemės resursus. Veikti tikrai yra ką, bet dažniausiai remiamės pasauliniais pavyzdžiais, o tinkamiausių specialistų, specialybių ar studijų tenka ieškoti kitose šalyse. Metas šį trūkumą mažinti ir auginti, šviesti jaunąją kartą, kad ateities specialistas būtų ruošiamas jau šiandien, kad jis padėtų kurti tvaresnį rytojų, nes ateities be gamtos saugojimo gali ir nebebūti.“, – atkreipia dėmesį ji.

Negalintys dalyvauti renginyje, jo transliaciją galės stebėti naujienų portale Delfi.

Įsigyti bilietus į renginį galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją