Ingredientai

Cukrus 0.25 stiklinės
Sviestas 0.5 stiklinės
Cukrus 0.5 stiklinės
Miltai 1 šaukštas
Cukrus 5 šaukštai
Cukrus 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių Celsijaus. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite 1 stiklinę miltų, 1/4 cukraus ir 1/2 stiklinės sviesto. Maišykite, kol pasidarys trupinių masė, ją išdėkite ant 20 cm skersmens kepimo indo dugno.

2. Kitame dubenyje sumaišykite nuluptus ir smulkiais griežinėliais supjaustytus rabarbarus, 1/2 stiklinės cukraus ir 1 šaukštą miltų. Šią masę uždėkite ant trupinių. Pakepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min., paskui išimkite iš orkaitės. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 175 laipsnių Celsijaus.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite sūrį ir 1/2 stiklinės cukraus, pertrinkite iki vientisos masės. Tada įmuškite išplaktus kiaušinius, išmaišykite ir užpilkite šią masę ant rabarbarų pagrindo skardoje.

4. Kepkite orkaitėje apie 30 min. arba kol iškeps viršutinis sluoksnis. Kol dar pyragas karštas, užpilkite sluoksnį iš plaktos grietinėlės.

5. Pyragui papuošti 1 stiklinę grietinėlės išplakite su 2 šaukštais cukraus ir 1 šaukšteliu vanilės.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Tradicinis Trijų karalių pyragas
Reikia pasistengti
2 val.

Tradicinis Trijų karalių pyragas

Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas