Ingredientai

Sūris 300 g
Grietinė (20–40 % rieb.) 200 g
Natūralus jogurtas 3 % rieb. 400 g
Druska žiupsnelis
Citrinų sultys 2 šaukštai
Česnakas 0.5 skiltelės
Malti krienai 1 šaukštelis
Duona su grūdais 8 riekelės
Lašiša
Porcijos: 8
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį sudėkite grietinę, jogurtą, įberkite druskos ir išspauskite citrinos sulčių. Su šluotele viską lengvai išmaišykite.

2. Pasiruoškite kiaurasamtį, dėkite jį į dubenį. Kiaurasamtį išklokite lininiu audiniu ar trijų sluoksnių marle. Supilkite išplaktą masę, uždenkite ir suslėkite, kokiu nors sunkiu daiktu. Palikite šaldytuve nemažiau kaip 12 valandų.

3. Išėmę iš šaldytuvo nuvalykite nuo audinio, sudėkite į indą. Sūrį šaldytuve galite laikyti iki 5 dienų.

Norintiems pasigaminti gardžius sumuštinius:

1. Į sustingusį kremą įtarkuokite mėgstamų prieskoninių žolelių, šį kartą naudojama citrinos žievelė ir česnakas, įdėkite krienų, įkarpykite laiškinių česnakų.

2. Ant duonos riekelės tepkite sūrį, dėkite lašišą. Papuoškite laiškiniais česnakais ir skanaukite.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Tokį sūrį galite naudoti užtepėlėms, tortams, padažams ar sausainiams.
  • Jei naudosite riebesnę grietinę, sūris bus riebesnis, jei liesesnę – liesesnis.
  • Sumuštinio ingredientus galite keisti pagal savo skonį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai