Kai pabosta šaltibarščiai, į trasą keliauja gaivi, šalta pomidorų sriuba. Ši sriuba yra tikras Ispanijos pasidžiavimas, dar žinomas kaip gaspačio.

Gaminimo eiga

1. Pomidorus supjaustykite stambiau, nuskuskite agurką ir išimkite sėklas. Daržoves dėkite į dubenį kartu su svogūnėliu, česnako skiltele, apšlakstykite raudonojo vyno actu, aliejumi bei užberkite druskos, pipirų. Viską lengvai išmaišykite, palikite pastovėti 30 min. kambario temp.

2. Daržoves sudėkite į trintuvę ir sumalkite iki vientisos masės.
Gautą masę supilkite į dubenėlį, papuoškite pjaustytais pomidoriukais, baziliko lapeliais, užbarstykite migdolų. Patiekite su riekute duonos.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG