Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Follow your spoon.

Gaminimo eiga

1. Pasiruošiame tešlą - sviestą ištirpiname su augaliniu pienu, paliekame pravėsti iki 30-40 laipsnių.

2. Sviestą su pienu supilame į didelį indą, suberiame mieles ir paliekame 10 minučių.

3. Paskui pilame agavų sirupą, dedame druską ir išmaišome.

4. Palaipsniui dedame miltus ir šaukštu vis maišome. Kai maišyti pasidarys per klampu, tešlą perkeliame ant miltuoto paviršiaus ir kelias minutes minkome, tešla bus lipni. (Visa tai galima daryti ir specialiame aparate, kuris turi tešlos minkymo funkciją.)

5. Švarų dubenį patepame alyvuogių aliejumi, iš tešlos suformuojame kamuoliuką, dedame į dubenį, uždengiame rankšluoščiu ar plėvele ir paliekame 1 valandai šiltai kilti.

6. Datules sumalame su augaliniu pienu, o sviestą ištirpiname. Iškilusią tešlą perkeliame ant miltuoto paviršiaus, truputėlį paminkome ir iškočiojame stačiakampį (storis turėtų būti apie 1 cm).

7. Tepame ištirpdytą sviestą (maždaug 1/3 jo pasilikdami), tada datulių masę ir galiausiai barstome cinamoną bei kokosų cukrų.

8. Tešlą atsargiai suvyniojame į ilgą ritinį. Jį supjaustome į 2-2,5 cm storio ritinėlius - tą galima daryti peiliu, bet atsargiai, per stipriai nespaudžiant, arba siūlu.

9. Ritinėlius dedame į sviestu išteptą kepimo formą, viską sudėję dar patepame viršų likusiu sviestu.

10. Paliekame pakilti dar 10-15 min. ir tada dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 25-30 min. Iškepusias bandeles dar galima aplieti pasirinktu glajumi.