Virtuvė – namų širdis

IKEA interjero dizaino skyriaus vadovė Eglė Čyvė dalijasi sprendimais virtuvei vos už kelis eurus, o kai kurie pokyčiai nekainuos nė cento.

Nieko nekainuojantys sprendimai

Atlaisvinkite vietos. Sąžiningai įvertinkite virtuvėje esančius daiktus – kiek iš jų reguliariai naudojate? Ar tikrai jums reikia keptuvės, kurią prisimenate tik kartą per metus, arba keturių plakiklių ir medinių šaukštų? Turėti daugiau erdvės virtuvėje galite be papildomų investicijų: tiesiog surūšiuokite savo įrankius bei prietaisus ir pasilikite tik tuos, kurių prireikia dažniausiai, o likusius perleiskite kam nors kitam.

Kitas žingsnis – paslėpkite virtuvinius rakandus stalčiuose ir spintelėse. Atlaisvinus stalviršį ir kitus paviršius, virtuvė kaipmat taps tvarkingesnė. Gaminimo ir stalo įrankius laikykite atskirai, juos grupuodami tarpusavyje.

Kruopščiai nuvalykite visus paviršius. Stalviršio, spintelių ir stalčių valymas gal ir neatrodo didelis pokytis, tačiau, baigus darbuotis, skirtumas bus akivaizdus. Be to, išėmus nenaudojamus įrankius, grąžinti jų į švarų stalčių ar spintelę jau tikrai nesinorės. Tai bus puiki proga iš naujo įvertinti kiekvieną turimą daiktą.

Sprendimai iki 3 eurų

Įrankių padėklai padės palaikyti tvarką stalčiuose. Laikydami gaminimo bei stalo įrankius tam skirtuose padėkluose, greičiau rasite, ko reikia, ir geriau išnaudosite stalčiaus erdvę.

Medžiaginiai rankšluosčiai ir šluostės – puiki alternatyva popieriniams rankšluosčiams, nes gali būti naudojami daug kartų. Virtuviniai rankšluosčiai su kilpele papuoš virtuvę net ir tada, kai jų nenaudosite. Be to, graži tekstilė – bene mažiausiai kainuojantis būdas atnaujinti interjerą.

Medžiaginiai rankšluosčiai

Dėžutės – paprastas, bet esminis sprendimas tvarkai virtuvėje palaikyti. Aliejaus, prieskonių ar vitaminų butliukai, pradaryti maisto produktai, vienodose baltose dėžutėse atrodys tvarkingiau nei laikomi padrikai. Be to, su jomis galite susitvarkyti smulkius daiktus slačiuose ir spintelėse bei greičiau juos rasti.

Dėžutės padės sukurti tvarką

Sprendimai iki 5 eurų

Skersinis su kabliukais ir indeliais. Dažnai pamirštame, kad daiktus virtuvėje galima laikyti ir ant sienų. Sieniniai daiktų laikymo sprendimai padės atlaisvinti stalviršį ir leis turėti visus reikiamus įrankius po ranka.

Skersinis su kabliukais ir indeliais

Uždengiami maisto indeliai tiks užkandžiams, kitos dienos pietums ar vakarienės likučiams laikyti. Kelis indelius galima statyti vieną ant kito ir sutaupyti vietos šaldiklyje, spintelėse ar šaldytuve. Taip pat verta rinktis uždengiamus indelius, pagamintus iš karščiui atsparaus stiklo – tokiuose ne tik patogu laikyti maistą, bet galima naudoti ir orkaitėje, ir valgiui patiekti ant stalo.

Uždengiami maisto indeliai

Užspaudžiami maišeliai kurių sudėtyje yra atsinaujinančių žaliavų – tikra pagalba tvarkant produktus virtuvėje. Jie tinka naudoti šaldiklyje, yra atsparūs karščiui iki 50 °C ir ypač sandariai uždaromi, todėl turinys ilgiau lieka šviežias.

Užspaudžiami maišeliai

Gaubtai maistui padės išvengti maisto švaistymo. Pagaminti iš elastingos silikoninės gumos, jie veikia tarsi dangteliai, kad maisto produktai ir gėrimai ilgiau išliktų švieži. Jie puikiai tiks stiklainiams, stiklinėms, daržovėms ar vaisiams (pavyzdžiui, atpjautai citrinai) uždengti.

Gaubtai maistui

Įrankių dėklas. Dažnai naudojamus gaminimo įrankius patogu laikyti dėkle ant stalviršio. Tiesiog pasistenkite, kad jie būtų tvarkingi ir gražūs: mediniai ar blizgaus metalo įrankiai gali net papuošti virtuvę.

Įrankių dėklas

Puodelių stovas. Kad puodeliai užimtų mažiau vietos, sukabinkite juos ant tam skirto stovo. Be to, jei jie vienodi arba derantys tarpusavyje – tai gali būti gražus virtuvės akcentas.

Indų ploviklio dalytuvas. Indų ploviklį supilkite į patinkančio ir virtuvės interjere tinkančio dizaino dalytuvą. Toks sprendimas atrodys tvarkingiau nei plastikiniai indų ploviklių buteliukai.

Puodų dangčių stovas nepamainomas sprendimas laikyti maisto indelių dangteliams, puodų dangčiams, pjaustymo lentelėms. Sutaupysite vietos, greičiau rasite ko ieškote, o ir triukšmo bus mažiau.

Su įstatomos lentynomis savo virtuvės spintelėse galėsite maksimaliai išnaudoti vietą ir sutalpinti kelis kartus daugiau puodelių, stiklinių ar lėkščių. Be to, geriau matysite ir lengviau pasieksite spintelėje esančius daiktus.

Įstatomos lentynos sukuria daugiau vietos pasidėti indams

Sprendimai iki 10 eurų

Atliekų rūšiavimo dėžės padės tvarkingai rūšiuoti popierių, plastiką ir kitas atliekas. Rinkitės uždengiamas, kurių nebūtina slėpti spintelėje ir galima laikyti atvirai ir sustatyti vienas ant kitų, kad užimtų mažiau vietos.

Atliekų rūšiavimo dėžės

Magnetinis peilių laikiklis. Atšipę peiliai tikrai nepalengvina kasdienės ruošos. Ant magnetinio peilių laikiklio laikomi peiliai aštrūs išlieka ilgiau, nes nesiliečia su kitais įrankiais ir paviršiais. Ką jau kalbėti, kad laikydami peilius ant sienos atlaisvinsite vietos stalčiuje.

Vienas keičiamo dydžio koštuvas namuose pasitarnaus net kelioms funkcijoms. Jis atsparus karščiui, todėl tinka daržovėms ruošti garuose ir virti makaronams. O sustūmus jį patogu laikyti spintelėje ar stalčiuje.

Koštuvas gali būti kelių dydžių

Butelių stovas. Vandens, naminės kombučos ir kitų gėrimų butelius laikykite ant specialiai tam skirto stovo. Patogiai juos pasieksite ir bendas vaizdas atrodys tvarkingiau, ypač, jei buteliai skirtingų spalvų ir etikečių.

Butelių stovas irgi taupo vietą

Užsakymo nr.: PT_87045115