Virtuvė – namų širdis

Tinklaraščio „KitchenJulie“ autorė Julija Steponavičiūtė pateikė du puikius receptus. Dėl greito paruošimo ir patogaus pateikimo, jie idealiai subalansuoti iškylai. Įvairių dydžių stikliniai indeliai su dangteliais – puikus būdas išlaikyti maistą šviežią ir iškyloje juo gardžiuotis estetiškai. Daili staltiesė, galbūt net kelios pagalvėlės – sukurs ypatingą atmosferą. Na ir kas sakė, kad iškyloje kava ar arbata negalima mėgautis iš keramikinių puodelių?

Lęšių salotos su kokteiliniais pomidorais, daigais ir fetos sūriu

Julija Steponavičiūtė pasidalino receptu

2 porcijoms jums reikės:
½ stiklinės sausų tamsių lęšių (prancūziškų, juodųjų ar pan.);
8 kokteilinių pomidorų;
80 – 100 g fetos sūrio;
Kelių saujų šviežių žirnių ūglių;
Kelių saujelių šviežių daigų (ridikėlių, liucernos, kopūstų ar pan.);
Saujos džiovintų goji uogų;
2 šaukštų pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
½ citrinos sulčių;
Kelių žiupsnių jūros druskos;
1 šaukštelio medaus;
1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių.

Lęšius išvirkite (stebėkite, kad nepervirtų, išvirę jie turėtų išlaikyti formą). Pomidorus perpjaukite perpus arba į ketvirčius. Žirnių ūglius šiek tiek pasmulkinkite. Sumaišykite padažą: aliejų, citrinos sultis, druską, medų bei garstyčias. Sandariai uždaromuose indeliuose sluoksniuokite salotas.

Julija Steponavičiūtė pasidalino receptu

Po lygiai išdalinkite lęšius, pomidorus, žirnių ūglius, daigus, fetos sūrį. Apibarstykite goji uogomis, apšlakstykite padažu. Jei salotas valgysite vėliau, padažą palikite atskirai, o salotas uždarytuose indeliuose dėkite į šaldytuvą. Padažu apšlakstykite prieš patiekiant, – taip, pasak Julijos, ilgiau išsilaikys šviežumas ir skoniai, o salotos neapsunks, prisigėrusios skysčio. Iškyloje šias salotas pateikti porcijomis galima stikliniuose indeliuose su dangteliais ar mažuose stiklainėliuose. Julija naudojo indelius iš IKEA.
Julija Steponavičiūtė pasidalino receptu

Sumuštiniai su vištiena, mocarela, saulėje džiovintais pomidorais ir bazilikų pesto

2 porcijoms jums reikės:
4 mažų arba 2 didelių šviesios duonos riekių (sourdough, ciabatta ar pan.);
1 vištienos krūtinėlės;
6 saulėje džiovintų pomidorų puselių;
Saujos šviežių špinatų;
2 šaukštų bazilikų pesto;
1 mocarelos rutulio;
Kelių žiupsnių jūros druskos;
Žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
½ citrinos sulčių
1 šaukštelio paprikos
1 šaukšto aliejaus kepimui

Julija Steponavičiūtė pasidalino receptu

Vištienos krūtinėlę įtrinkite paprika, pipirais bei keliais žiupsniais druskos. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol apskrus. Apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10 min. Kol vištiena kepa, riekelėmis supjaustykite mocarelą, nuspauskite aliejaus perteklių nuo saulėje džiovintų pomidorų, nuplaukite ir nusausinkite špinatus. Visas duonos riekes iš vienos pusės aptepkite bazilikų pesto. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės ir palikite kelias minutes atvėsti. Supjaustykite riekelėmis.

Julija Steponavičiūtė pasidalino receptu

Ant pusės bazilikų pesto išteptų riekių sluoksniuokite špinatus, saulėje džiovintus pomidorus, vištieną. Negrūskite ingredientų, jei netelpa vienu sluoksniu. Užbaikite likusia/-omis duonos riekėmis. Švelniai spustelėkite ir tvirtai suvyniokite į popierių arba daugkartinio naudojimo audinį.

Sumuštinius transportuoti patogiausia indeliuose su dangteliais – taip jie išlaikys šviežumą bei išvaizdą. Julijos naudoti indeliai – iš IKEA. Štai ir viskas, iškylai ar lengviems priešpiečiams lauke – pasiruošta. Skanių ir sveikų pietų!

Užsakymo nr.: PT_87184487

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)