Vasara be rūpesčių

Ieškodama naujų skonių, projekto „Vasara be rūpesčių“ komanda šį kartą išsiruošė į Klaipėdą, kurioje įsikūrusi tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė Šimkienė su vyru Vytautu pasitiko mus šypsenomis ir grilinimui jau paruoštais produktais.

Save grilio entuziastu vadinantis Vytautas prisipažįsta dažniausiai gaminantis tradicinius patiekalus – šonkaulius, sultingus mėsainius, tačiau ir eksperimentams vietos tikrai nepritrūksta – grilyje gamina ir troškinius, ir saldžius kepinius. Šį kartą mūsų komandą Kristina ir Vytautas nusprendė palepinti net dviem patiekalais.

Nors suktis virtuvėje receptų knygą išleidusi Kristina yra įpratusi, retkarčiais prisipažįsta pataupanti laiką, tad ir šį kartą į kepsninę keliauja iš anksto jau paruošta vištienos šlaunelių mėsa švelniame marinate ir lašiša.

Tai, kad marinuoti ir kepimui paruošti produktai sulaukia vis daugiau lietuvių dėmesio, pastebi ir prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė: „Žmonės vasaros laikotarpiu prie kepsninių praleidžia daug laiko. Pastebime, kad lietuviai neapsiriboja vien tik mėsos gaminiais, todėl paruošėme platų įvairiausių produktų, skirtų kepti ant grilio, asortimentą – nuo šamo filė juodajame alaus marinate iki ypatingai paruoštų lašišų filė kepsnių, kepimui skirtų bulvių ir sūrių, kurie sulaukia didelio pirkėjų dėmesio ir dažnai atsiduria jų krepšeliuose“.

Kaip mūsų komandai sekėsi grilinti svečiuose pas Kristiną ir Vytautą, kviečiame pasižiūrėti parengtame video reportaže.