„Per Velykas pirkėjai linkę paskanauti ne tik tradicinių patiekalų, tačiau ir naujovių. Džiugu, mat žmonės nebenori išmesti nesuvalgyto maisto, tad jį gamina mažesniais kiekiais, stengiasi nusipirkti tik tiek produktų, kiek pavyks sunaudoti“, – sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Jai pritaria ir Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė. Anot jos, nenorint gaišti laiko gaminant skirtingus patiekalus, dalį jų ar net visus, galima įsigyti šviežiai pagamintus.

Užkandžiai – būtini kiekvienoje šventėje

Pačiam pagaminti daug skirtingų užkandžių – misija ne iš lengvųjų. Juk norisi, kad ant stalo gražiai paserviruoti puikuotųsi ne tik išvaizdūs, tačiau ir skanūs bei įvairūs skanėstai.

„Viena iš „Iki“ prekybos tinklo pavasario naujienų – tortilijų suktinukų rinkinys. Jis puikai tiks Velykų šventei, mat rinkinį sudaro sotūs, maistingi ir net kiek pikantiški suktinukai. Juk tikrai užtruktų pačiam pagaminti tokį užkandį. Šiame rinkinyje sau patinkantį skonį ras kiekvienas: sotusis suktinukas yra paruoštas su tunu, šviežiomis daržovėmis ir virtais kiaušiniais. Pikantiškasis suktinukas – pagardintas vištienos filė, tepamuoju sūriu, traškiomis daržovėmis ir bolivinėmis balandomis. Pavasariškasis suktinukas, paruoštas su humusu, sūriu, gražgarstėmis, džiovintais pomidorais ir česnakų daigais“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Anot jos, užkandžių stalui puikiai tinka ir įvairūs paštetai, kuriuos galima skanauti su skrudinta duona ar trapučiais. „Iki“ tinklo parduotuvėse jų galima įsigyti šviežių, o per Velykas verta paragauti ir naujienų – kepto vištų kepenėlių pašteto, kuris pagardintas juodųjų serbentų džemu ir kepto ančių kepenėlių pašteto, kuris gaminamas pagal unikalią prancūzišką receptūrą.

Na, o kokia šventė be įvairių mišrainių? Jų „Iki“ asortimente galima rasti pačių įvairiausių, kurios jau užkariavo pirkėjų širdis. Šį pavasarį klientams pasiūlytos ir kruopščiai kurtos naujienos – makaronų salotos su sūriu, makaronų salotos su tunu, makaronų salotos su vištiena ir šonine, bulguro kruopų salotos su falafeliais. Tai – puikus pasirinkimas norintiems, kad ant užkandžių stalo būtų ir sotesnių pasirinkimų.


Mėgstantiems skaniai ir sočiai

Neretai tikru galvos skausmu tampa užduotis sugalvoti, kuo pavaišinti svečius, kad visi būtų sotūs ir laimingi. „Iki“ asortimente galima rasti įvairių patiekalų, kurie puikai tiks patiekti ir per Velykas: keptas netikras zuikis, „Kijevo“ kotletai, troškinti balandėliai su mėsos įdaru. Verta išmėginti ir pavasariškas naujienas, kurios gali tapti tikra Velykų pažiba.

Pavyzdžiui, nuo šio pavasario „Iki“ prekybos centruose galima įsigyti keptų falafelių su padažu. Tai – puikus pasirinkimas, jei svečiuose laukiate mėsos nevalgančių žmonių.

Vis tik, jei norėtumėte per Velykas pasigardžiuoti naminiais kotletais – visai nebūtina iš karto skambinti mamai. Rūpestingai ir su meile paruoštų, minkštų bei aromatingų kotletų iš kokybiškos kiaulienos galima įsigyti ir „Iki“ parduotuvėse.


Skaniausi desertai šventėms

Kokia šventė be desertų? Skaniais ir burnoje tirpstančiais gardumynais nori pasimėgauti visi. Vis tik, desertų gamyba – ne itin lengvas užsiėmimas. Jei šventėje norisi pasimėgauti keletu skirtingų saldžių kepinių – juos verta įsigyti jau pagamintus bei pavasariškai papuoštus.

Prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad šio pavasario konditerinės naujienos sujungė geriausią Prancūzijos ir Lietuvos patirtį. Taip buvo sukurti ypatingi desertai, kuriems nepavyks atsispirti.

„Norintys lengvo ir gaivaus deserto turėtų išbandyti grietinėlės kremo skanėstus su uogų želė. Šie desertai patiekiami vienos porcijos indeliuose, tad ant švenčių stalo atrodys itin gražiai“, – sako jis.

Konditeris pristato ir kitas saldžias pavasario naujienas – plikytus pyragaičius „Karameliniai debesėliai“, eklerus su avietiniu kremu, kuriuos įvertins mėgstantys subtilų rūgštumą. Taip pat prekyboje pasirodė ir eklerai su pistacijų kremu, kurie labai patiks mėgstantiems burnoje tirpstantį saldumą.

Naujajame asortimente gausu ir pyragų, kurie puikiai papuoštų Velykų stalą kiekvienuose namuose. „Tūkstančio uogų“ pyragas su obuolių džemu primins vaikystę. Kakavos pyragas su plikytu kremu „Popietė“ puikiai tiks prie puodelio kavos. Trupininis pyragas „Migdolinė uoga“ itin sužavės uogų mylėtojus. Pyragą „Rabarbarų pieva“ teigiamai įvertins vasaros ir saulės pasiilgę saldumynų mėgėjai.

Būtina nepamiršti paminėti ir tortų asortimento naujienų. Ant šventinio stalo puikai atrodytų naujasis tortas „Pasiflora“. Jame nuostabiai dera kakavos biskvitas, plikytas grietinėlės kremas, pasiflorų įdaras.

Tortas „Rivjera“ – išskirtinis savo ryškia išvaizda bei nepamirštamu skoniu. Jo pagrindas – raudonasis „Velvet“ biskvitas, kuris yra perteptas subtiliu pistacijų kremu, pagardintu natūraliomis uogomis.

Išbandyti verta ir naująją tartaletę su citrininiu kremu „Citrole“. Jos išskirtinumas – burnoje tirpstanti trapi tešla, pagardinta gaiviu citrininiu kremu. Tai – puikus saldumo, rūgštumo bei švelnumo derinys.

Gardžių švenčių!