Iš Lietuvos ūkių atvyksta vos per vieną dieną

Ar kada atkreipėte dėmesį, kad užėjus į „Iki“ parduotuves, pirmiausia jus pasitinka spalvingas vaisių ir daržovių skyrius, ištisus metus džiuginantis kokybiškais jau pamėgtais šviežio derliaus produktais ir plačiu egzotiškų, iš tolimųjų kraštų atvykusių produktų asortimentu.

Į parduotuvių lentynas jau keliauja vietos ūkininkų užauginti pomidorai ir agurkai, salotos ir žalumynai, saldžios pirmosios lietuviškos braškės, iš šiltųjų kraštų atkeliavusios traškios įvairiaspalvės paprikos ir ridikėliai. O šalia mums įprastų daržovių bei vaisių – ir įmantresni atvykėliai ir pačių įvairiausių šalių. Žalieji artišokai, pankoliai ar sultingi alavijo lapai traukia pirkėjų žvilgsnius ir kviečia kulinariniams atradimams.

Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, patrauklių kainų besidairantys lietuviai kokybei nuolaidžiauti nelinkę, todėl šio tinklo parduotuvėse jai užtikrinti skiriamas ypatingas dėmesys. O tam, kad vos sunokusias gėrybes galėtumėte skanauti pirmi, iš Lietuvos ūkių į parduotuvių lentynas jos pristatomos kone iškart nuskintos, vos per vieną dieną.

„Aukštai iškeltą kartelę taikome tiek lietuviškoms gėrybėms, tiek iš tolimesnių kraštų atvykstantiems produktams – tai leidžia užtikrinti, kad mūsų pirkėjus vaisiai bei daržovės pasiektų kuo šviežesni. Matome, kad didelis įdirbis, nuolatinis tobulėjimas padeda pelnyti pirkėjų simpatijas ir „Iki“ įtvirtino kaip šviežumo ambasadorius šalyje. Norime ir toliau būti kuo arčiau savo pirkėjų, todėl ant laurų nemiegame – nuosekliai dirbame, kad ne tik pateisintume, bet ir pranoktume savo klientų lūkesčius“, – sako G. Kitovė.

Daržovės

Šviežumo patikrai turi įsirengę mini-laboratoriją

Nors „Iki“parduotuvės siūlo itin platų šviežių vaisių bei daržovių asortimentą, anot G. Kitovės, tradiciškai pirkėjai dažniausiai dairosi į Lietuvoje užaugintas gėrybes, mat mūsų ūkininkų produkcija vertinama ne tik dėl skonio, bet ir dėl aukštos kokybės.

„Jai didelį dėmesį skiriame ir mes, todėl esame įsidiegę 3 lygių šviežumo patikrą, kuri prasideda dar laboratorijoje ir baigiasi pačioje parduotuvėje“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė.

Akredituotose laboratorijose kruopščiai patikrinti vaisiai ir daržovės iškart į parduotuvių sandėlius nekeliauja – pirmiausia jie papildomai patikrinami priėmimo skyriuje įkurtoje mini-laboratorijoje. Joje tikrinama, ar gaunami produktai yra švarūs, pakankamai sunokę, nesugedę, neturi kenkėjų pažeidimų ar defektų. Kiekvienas vaisius ar daržovė, kurią tiekėjai pristato į „Iki“, turi atitikti patvirtintus konkrečius kokybės rodiklius, tad šioje išmanioje laboratorijoje papildomai tiriamas netgi vaisių sulčių ir cukrų kiekis, atliekami juslinių savybių patikrinimai.

Nors šviežio derliaus gėrybės sandėliuose ilgai neužsiguli, čia joms taip pat sukurtos idealios sąlygos – kiekviena šviežių vaisių, uogų ar daržovių rūšis keliauja į trijų skirtingų temperatūrų sandėlius, ten, kur ją laikyti yra optimaliausia.

Parduotuvių lentynas pasiekusios šviežio derliaus gėrybės vėliau kruopščiai prižiūrimos darbuotojų – šie kelis kartus per dieną jas apžiūri, perrenka ir papildo. Pirkėjams tai patvirtina šalia šių lentynų stovintis laikrodukas – jame darbuotojas pažymi, kada buvo atlikta paskutinė peržiūra.

Skonis ir šviežumas lyg ką tik nuskynus iš savo daržo, bet be jokio vargo ir už patrauklią kainą!