Sumanaus taupymo planas

Žinoma tinklaraštininkė, prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė Kristina Pišniukaitė įsitikinusi: išmesti gero maisto nevalia. Tereikia pasitelkti fantaziją ir sugalvosite tikrai ne vieną patiekalą, kuriam panaudosite jau turimus keptus produktus. Tad į svečius užsukusią mūsų filmavimo komandą Kristina ne tik pavaišino gardžiais grilyje keptais vištienos kepsneliais, bet ir parodė, ką gardaus pasigaminti iš nesuvalgytų maisto likučių.

„Visiškai nesvarbu, ar liko gabaliukas kiaulienos šašlyko, ar jautienos kepsnys – visus likusius produktus galima integruoti ir panaudoti pačiuose įvairiausiuose receptuose. Nuo skanaus sumuštinio iki tortilijos suktinuko ar salotų“, – sako K. Pišniukaitė.

Šį kartą vištienos salotas nusprendusi pagaminti Kristina pasidalino ne viena viena gudrybe: iškepta ir kurį laiką pagulėjusi mėsa atrodys sultingesnė, jei ją supjaustysite smulkesniais gabaliukais, o papildomos gaivos salotoms suteiks ir šviežios sezoninės uogos.

„Sezoninės uogos ir vaisiai papildo patiekalo skonių paletę, tad nebijokite jų integruoti ne tik į salotas, bet ir į kitus sūrius patiekalus“, – pataria „Iki“ ambasadorė.

Kokiais dar naudingais patarimais pasidalino Kristina ir kokį firminį salotų padažo receptą ji atskleidė, kviečiame pasižiūrėti parengtame video reportaže.