Ragaujam rudens!

G. L. Demarco tęsia „Maxima“ iššūkį, kuriame šviežios rudens gėrybės virsta tradiciniais lietuviškais patiekalais. Sužinojęs, kad šįkart teks pažaboti tradicinę Žemaitijos virtuvę, kulinaras nudžiugo. „Žemaitija man patinka. Ten pusiau Italija – visi rėkia“, – linksmai pastebi jis.

Supažindindama šefą su autentišku kastinio receptu, tradicinės lietuvių virtuvės žinovė R. Sakalienė pabrėžia, kad čia prireiks dviejų ingredientų, kurie recepte nėra paminėti. „Dar reikės, kad būt gardu, įdėt meilės. Ir užsispyrimo, nes reikės ilgai maišyt“, – šefui paaiškina R. Sakalienė.

Kastinys su keptomis bulvėmis

Kviečiame išmėginti tradicinio žemaitiško kastinio receptą ir jus.

Reikės:

Grietinės (30 proc. riebumo) – 600 g
Sviestas – 60 g
Bulvės – 500 g
Kmynai – 2 v. š.
Česnakai – 3 skiltelės
Druska – 1,5 a. š.
Pipirai – 1 žiupsnelis
Vanduo – 2 l
Lauro lapas – 1 vnt.


Ruošimas:

Šviežias, gerai nuplautas bulves su lupena dedame virti puode su vandeniu. Kad bulvės būtų skanesnės, į vandenį taip pat įmetame lauro lapą.

Kol bulvės verda, dubenyje virš puodo lydome sviestą. Jam šylant, dedame grietinę ir gerai maišome. Kai masė tampa vientisa, gardiname ją prieskoniais – beriame druską, pipirus, spaudžiame česnaką, beriame kmynus, kuriuos dėl geresnio skonio prieš tai dar verta pavirti. Viską gerai išmaišius, palaikyti 10–15 minučių šaldytuve.

Bulvėms išvirus, metas ragauti – tepti kastinį ant bulvės ir kąsti. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)