Ragaujam rudens!

„Lietuviškas rudens derlius yra itin palankiai sutinkamas mūsų pirkėjų. Jau daugelį metų dirbame su Lietuvos ūkininkais – lietuviška produkcija iki mūsų parduotuvių atkeliauja per trumpiausią laiką, o tai padeda užtikrinti šviežumą bei aukščiausią kokybę. Pastebime, kad pirkėjai teikia pirmenybę šviežiam derliui ir anksčiau užaugintas daržoves renkasi rečiau, jeigu turi galimybę rinktis šviežią, ką tik iš ūkių atkeliavusią produkciją. Šiemet rudeninį derlių nusprendėme pristatyti netradiciškai – pakvietėme virtuvės šefą Gian Luca Demarco ir tautinio paveldo žinovę Rūtą Sakalienę iš šviežio rudens derliaus pagaminti penkis autentiškus Lietuvos regionų patiekalus“, – teigia „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco teigia, kad tai – unikalus bendradarbiavimas. „Mano namuose, Italijoje, ruduo – tai derliaus metas. Tiesa, jis kiek kitoks, nei Lietuvoje. Man Lietuva yra viena iš nedaugelio vietų, kur ruduo apskritai yra ir jis toks gražus. Ruduo šefui – vienas geriausių metų laikų, nes visko tiek daug. Artimiau susipažinti su Lietuvos tautinio paveldo virtuve, įtraukiant rudens derliaus gėrybes, yra itin maloni patirtis Per skirtingų Lietuvos regionų virtuvę susipažįstama ne tik su tradiciniais jų patiekalais, tačiau taip pat daugiau sužinoma ir apie to krašto žmones, kultūrą. Kartu su tautinio paveldo žinove R. Sakaliene kartu gaminsime Žemaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos, Aukštaitijos ir Mažosios Lietuvos patiekalus“, – sako virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Projekto metu šefas italas Gian Luca Demarco kartu su tautinio paveldo žinove, dzūke Rūta Sakalienė iš Marcinkonių gamins žemaitišką kastinį su bulvėmis, dzūkišką bulvinę bandą ant kopūsto lapo, suvalkietiškus barščius su džiovintų baravykų auselėmis, aukštaičių virtuvėje gerai žinomą grietinėje troškintą vištą bei daržovių blynelius su kuršišku lašišos tartaru iš Mažosios Lietuvos.

Stebėti, kaip šefui iš Italijos sekasi pagaminti autentiškus Lietuvos regionų patiekalus bus galima kiekvieną savaitę projekte „Ragaujam rudens!“, o visus receptus galima rasti „Maximos“ internetinėje svetainėje.