Ragaujam rudens!

Šįkart „Maxima“ iššūkyje G. L. Demarco susipažino su tradicinės suvalkietiškos virtuvės pasididžiavimu – barščiais su auselėmis. Recepto paslaptis glūdi ypatingame sultinyje, gautame iš geras dvi valandas verdamos jautienos su kaulu.

Burokėliai

Nors šiam receptui prireiks kantrybės, barščiai su „auselėmis“ leis pasimėgauti tikro rudens skoniu – šviežių daržovių, gero sultinio ir grybų deriniu.

„Labai sotu. Čia visko yra. Šaltą rudens vakarą – tobulas patiekalas“, – paragavęs sriubos, išmėginti receptą namuose kviečia šefas G. L. Demarco.

Barščiai

Reikės:

Burokėliai – 750 g
Jautiena su kaulu – 350 g
Vanduo – 1 l
Džiovinti baravykai – 200 g
Svogūnai – 2 vnt.
Česnakai – 2 skiltelės
Riebalai – 1 v. š.
Kiaušinis – 1 vnt.
Miltai – 1 stiklinė
Vanduo – 1/3 stiklinės
Druska, kmynai, krapai, pipirai, grietinė, aliejus

Ruošimas:

Druska ir pipirais įtriname jautieną su kaulu, tuomet 10-15 minučių kepame ir leidžiame apskrusti orkaitėje, 200oC temperatūroje.

Į puodą pilame aliejaus, čia pakepiname pasmulkintą svogūną, česnakus ir kmynus. Ant viršaus sudedame orkaitėje kepintą jautieną. Užpylus vandens, virti 2 val.

Tuomet į puodą keliauja nulupti burokėliai. Sriuba turėtų virti dar 1 val., o į tą laiką galima paruošti džiovintais baravykais įdarytas auseles.

Į dubenį suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį, įpilame vandens. Tešlą maišome tol, kol ji nebelimpa prie rankų. Tuomet tešlą kočiojame ir joje apversta stikline įspaudžiame apskritimus – iš gautų tešlos skrituliukų formuosime auseles.
Barščiai

Įdarui reikės karštame vandenyje išbrinkusių džiovintų baravykų – juos susmulkiname kartu su svogūnu ir pakepiname riebaluose, geriausiai tam tiks taukai. Apkepusius baravykus ir svogūnus paliekame pravėsti, o tuomet juos dėliojame ant tešlos skrituliukų. Išdėliojus įdaro masę, sukabiname tešlos skrituliuko kraštus ir užspaudžiame juos pirštais. 5 minutes paverdame auseles sūdytame vandenyje.

Grįžtame prie sriubos – jai išvirus, ištraukiame burokėlius, juos pjaustome į lėkštę. Į ją keliauja ir nuo kaulo nuimta, pasmulkinta mėsa, viskas apipilama perkoštu karštu sultiniu. Virtas auseles taip pat dedame į lėkštę, viską papuošiame krapais ir pagardiname šaukštu grietinės. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)