Praktiška

Naudingi patarimai praktiškiems žmonėms

Jei dar pasistatėte kavamalę, duonos skrudintuvę, kokteilinę, žiūrėk, vos lieka vietos pjaustymo lentai padėti. Siūlome įdėmiai įvertinti virtuvę ir pašalinti kelis daiktus – tokiu būdu sumažinsite betvarkę ir atlaisvinsite taip reikalingos vietos.

Popieriaus kalnai

Dokumentų segtuvai, sąskaitos, kita korespondencija (lankstukai, pirkinių katalogai) – viskam turi būti skirta vieta, bet kodėl ja turėtų tapti jūsų virtuvė? Kiekvienas popieriaus lapas – tai jūsų sprendimas, ką su tuo daryti: pasidėti į dokumentų lentyną ar išmesti į šiukšlių kibirą.

Susikaupusią popiergalių kaugę naikinkite kasdien, kol visai jos neliks. Virtuvėje nebus netvarkos, taigi mažiau jausite ir streso.

Maisto ruošimo knygos

Turite mėgstamų kulinarijos ar konditerijos knygų? Gal atėjo metas jas išgelbėti nuo padažų ar riebalų dėmių. Lentyna arba speciali spintelė – geriausia vieta laikyti receptų knygas: taip jos išvengs išterliojimo, neprisigers įvairiausių kvapų.

Aliejaus ir padažų buteliukai

Aliejaus, sojų ar kitą padažą gal ir patogu laikyti netoli viryklės, „ant akių“, tačiau tokia butelaičių galerija ne tik nekuria estetinio vaizdo, bet ir gali sukelti pavojų. Aliejus netoli šilumos šaltinio gali prarasti savo savybes, t. y. sugesti. Be to, jei aliejus ar padažai laikomi plastiko buteliuke, tara gali išsilydyti, galima gaisro tikimybė. Geriau aliejų ir pagardus laikyti spintelėje ar tamsiame kambarėlyje.

Išmaniųjų įrenginių įkrovikliai

Telefono ar planšetės laidai ne tik sukuria betvarkę, bet ir gali būti pažeisti, jei juos laikysite ant stalviršio (netyčia padėsite keptuvę, puodą). Įkroviklius geriau laikyti dėžutėje ar pintinėlėje – ir čia juos lengvai pasieksite, kuomet matysite, kad įrenginį – telefoną ar planšetę – reikia jau įkrauti.

Retai naudojami įrengimai

Kavos virimo aparatas, kuriuo naudojatės kasdien, tikrai gali likti jūsų virtuvėje, kaip, beje, ir duonos skrudintuvas (tosteris). Tačiau tokie griozdai, kuriais naudojatės labai retai, turėtų rasti vietą spintelėse. Ten turėtų atsidurti bulvių tarkavimo mašina, kokteilinė, trintuvas – žodžiu, visi tie prietaisai, kurių jums prireikia tikrai ne kasdien.

Buitinės chemijos priemonės

Indų ploviklis – bene vienintelis dalykas, kuris turėtų likti iš jūsų priemonių ant stalviršio. O milteliai nuovirams šalinti, sanitarinių mazgų geliai, įvairūs valikliai turėtų rasti vietą kuo atokesnėje vietoje. Maistas ir buitinė chemija – pavojingas derinys. Laikykite lentynoje po praustuvu ar tamsiame kambarėlyje.

Gremėzdiški prietaisai

Maisto gaminimo kombainas, trintuvas ar prietaisas spagečiams gaminti, mėsmalė bei kiti virtuvės reikmenys turėti būti ne po ranka, o atsidurti kampinės spintelės sukamojoje lentynoje (jei tokią turite). Jei tokios vietos virtuvėje neturite, pasirūpinkite kelių aukštų lentynėle-vežimaičiu su ratukais – vis neužims vietos ant stalo.

Puodeliai ir stiklinės

Puodelius, stiklines ir bokalus geriausia laikyti spintelėje, o ne nukrauti jais stalviršio. Beje, taip būtų ir praktiškiau, nes taip greitai nesikauptų dulkės. Dar vienas argumentas – laikydami puodelius lentynoje, juos apsaugosite nuo „nelaimingo atsitikimo virtuvėje“, tarkim, sudužimo.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Praktiška“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją