Garsiausios specialiųjų pajėgų operacijos

Kabulo vienuoliktukas

Įslaptinta ir paskutinė operacija toje šalyje, atlikta 2021-ųjų rugpjūtį, kai Afganistane valdžią jau buvo užgrobę talibai.

Šios operacijos tikslas buvo išgelbėti su Lietuvos kariais dirbusius vietinius vertėjus ir jų šeimų narius (tokius žmones talibai masiškai žudė). Oficialiai tebuvo pranešta, kad į Kabulą buvo išvykę dešimt karių ir vienas Užsienio reikalų ministerijos atstovas, o jų misija buvo sudėtinga ir pavojinga – kariai rankiojo po visą Kabulą išsibarsčiusius vertėjus bei jų šeimas ir vežė į oro uostą, kurį dar kontroliavo Vakarų pajėgos.

Delfi žiniomis, vadinamajam Kabulo vienuoliktukui vadovavo SOP karininkas, visi grupės nariai pasirašė dokumentus dėl įslaptinimo. Pasak vieno gerai informuoto šaltinio, tai buvo įstabiausia SOP operacija. Neoficialiomis žiniomis, buvo daug šaudymo, sprogimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)