Artėjančių švenčių nuotaikos jau atsispindi ir pirkėjų krepšeliuose

Įvairūs pagardai gal ir nėra pagrindinės, tačiau labai svarbios šventinio stalo žvaigždės. Juk iš garstyčių gimsta skaniausi žuvies ir mėsos marinatai, o majonezo tikrai prireiks ne tik baltajai mišrainei pagaminti. Vietos ant stalo atrasti turėtų ir įvairiausios uogienės, džemai ar čatniai, tinkantys ne tik prie keptos kalėdinės anties, bet ir kitų mėsos patiekalų.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė pastebi, kad sumaniai apsipirkti įpratę pirkėjai akylai seka prieššventines nuolaidas ir jau dairosi patraukliomis kainomis džiuginančių maisto produktų. Kai kurių iš jų pardavimai prieš didžiąsias metų šventes žymiai šokteli į viršų.

„Prieš Kalėdas matome tradiciniams švenčių patiekalams skirtų produktų paklausos augimą. Pavyzdžiui, per didžiąsias metų šventes majonezo pardavimai pasiekia piką, tačiau paklausūs ir kiti pagardai – jais pirkėjai dažnai apsirūpina iš anksto. Šaldytuvai pildomi ir ilgesnio galiojimo produktais bei gurmaniškais skanėstais, kurių prieš šventes galima įsigyti itin žemomis kainomis“, – teigia V. Budrienė.

Tiems, kurie sočiu stalu ir pilnu šaldytuvu nori džiaugtis ne tik per šventes, „Iki“ parengė ir šventinę staigmeną – iki pat gruodžio pabaigos apsipirkdami šio prekybos tinklo parduotuvėse, galėsite laimėti 31 „magišką“ šaldytuvą su 3000 eurų vertės čekiais.


Naminės garstyčios – prireiks vos dviejų ingredientų

Daug kas nustemba sužinoję, kad garstyčioms pagaminti reikia vos dviejų ingredientų – garstyčių grūdelių ir vandens. Visa kita – tik jūsų išmonės reikalas. Štai vandenį galima keisti actu ar sultimis – obuolių, greipfrutų, apelsinų. Jei norisi kreminės tekstūros, garstyčioms į draugiją tiks pora šaukštelių aliejaus ir medaus. Papildomų skonių suteikti galite mėgstamais prieskoniais – česnakais, pipirais, gvazdikėliais ar tuo, kas jums patiems patinka.

Garstyčių grūdelius suberkite ir vandenį ar sultis ir palikite brinkti per naktį – sugėrusios skysčius jos suminkštės, tad bus paprasta sutrinti elektriniu trintuvu. Pagardinkite prieskoniais, supilkite į indelius ir laikykite šaldytuve iki 30 dienų. Jei norite pasigaminti grūdėtų garstyčių – darykite viską taip pat, tik išbrinkinę jų netrinkite.

Naminis majonezas – nustebins kremine tekstūra

Naminis majonezas tiks ne tik mišrainėms gardinti, bet ir prie daržovių, mėsos, žuvies patiekalų. Aksominės tekstūros ir tiesiog tirpstančiam burnoje majonezui pagaminti nereikės nei įmantrių produktų, nei daug laiko, o ir improvizuoti bus itin paprasta.

Majonezas – tai aliejaus ir kiaušinio trynio emulsija, pagardinta trupučiu acto ar citrinos. Tačiau ir čia improvizacijai vietos tikrai palikta – įdėję šaukštelį garstyčių, mėgausitės pikantišku poskoniu, o pagardinę prieskoninėmis žolelėmis sukursite vis kitą skonį.

Į nedidelį dubenį įmuškite vieno kiaušinio trynį ir įpilkite šaukštą aliejaus. Rankiniu maišytuvu ar tiesiog šaukštu sukamaisiais judesiais išsukite abu ingredientus, plona srovele pildami į indą likusį aliejų – iš viso jo prireiks 150 ml. Kai tik mišinys sutirštės ir įgaus majonezo tekstūrą, viską pagardinkite druska ir pipirais. Baigdami ruošti majonezą, įmaišykite arbatinį šaukštelį acto, jei norisi – ir garstyčių.
Šaltinis
Temos
Projektas „Nuo sumanių IKI išradingų Kalėdų“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją